Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Békéltető testület dönthetne a társasházi vitákban is

Munkatársunktól, 2009. július 29. - szerda 14:58
Címkék: fogyasztóvédelem, jog, eljárás, társasház
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetsége (FEOSZ) azt javasolja, a hogy társasházak vitás ügyekben ne csak a bírósághoz, hanem a békéltető testületekhez is fordulhassanak - közölte a civil fogyasztóvédelmi szervezet.


A FEOSZ emlékeztet arra, hogy a köztársasági elnök megfontolásra visszaküldte az Országgyűlésnek a társasházakról szóló 2003. évi törvény módosításáról szóló jogszabályt.

Forrás: Fogyasztók/Tóth Sándor Péter

 

Baranovszki György

A fogyasztóvédők szerint ez kiváló alkalom arra, hogy az Országgyűlés alaposan átgondolja a jogszabály módosításával kapcsolatos javaslatokat.

A hatályos társasházi törvény szerint a társasházak kizárólag bírósági úton érvényesíthetik jogaikat. A FEOSZ javaslatával levélben kereste meg az Országgyűlés elnökét, az Igazságügyi és Rendészeti Minisztériumot, valamint a Szociális és Munkaügyi Minisztériumot.

A fogyasztóvédők közlése szerint az Országgyűlés elnöke a javaslatot továbbította az Országgyűlés alkotmányügyi, igazságügyi és ügyrendi bizottságának. Baranovszki György, a FEOSZ ügyvezető elnöke elmondta, hogy hasonló helyzetben vannak a lakásszövetkezetek is.


A hatályos fogyasztóvédelmi törvény alapján ugyanis a békéltető testületek azért nem járnak el társasházakkal, lakásszövetkezetekkel kapcsolatos vitás ügyekben, mert ezek nem minősülnek fogyasztónak.

Az ügyvezető elnöke szerint a társasházi törvény módosításával lehetőség lenne megteremteni a jogalapot arra, hogy a társasházak a békéltető testülethez fordulhassanak. Amikor a fogyasztóvédelmi törvényt nyitják meg módosítására, akkor a társasházakat és a lakásszövetkezeteket is fogyasztónak kellene minősíteni - hangsúlyozzák.

Forrás: MTI
 

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Matus László, 2009. július 31. - péntek 13:11

Nem igazán vágom, hogy mire is jó a békéltető testület? Az egyik bank nemrég közölte, hogy el sem megy a tárgyalásra és egyébként sem kötelezi őt a testület megállapitása semmire. Van akinek már sikerült valamit elintézni így?

Kommentek

Mr. George Anderson, 2020. május 30.

Sürgős kölcsönt keres? Megtagadták-e hitelét a bankjától vagy bármely pénzügyi vállalkoz...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Mr. Dékány Endre, 2020. május 30.

Szüksége van hitelre az adósság megszilárdításához? Szüksége van kölcsönre vállalkozás...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

Mária Ádám, 2020. május 28.

A nevem Mária Ádám, magyar, egyedülálló szülő, mielőtt a férjem meghalt, annyi adósságot...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza