Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Békéltető testület dönthetne a társasházi vitákban is

Munkatársunktól, 2009. július 29. - szerda 14:58
Címkék: fogyasztóvédelem, jog, eljárás, társasház
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetsége (FEOSZ) azt javasolja, a hogy társasházak vitás ügyekben ne csak a bírósághoz, hanem a békéltető testületekhez is fordulhassanak - közölte a civil fogyasztóvédelmi szervezet.


A FEOSZ emlékeztet arra, hogy a köztársasági elnök megfontolásra visszaküldte az Országgyűlésnek a társasházakról szóló 2003. évi törvény módosításáról szóló jogszabályt.

Forrás: Fogyasztók/Tóth Sándor Péter

 

Baranovszki György

A fogyasztóvédők szerint ez kiváló alkalom arra, hogy az Országgyűlés alaposan átgondolja a jogszabály módosításával kapcsolatos javaslatokat.

A hatályos társasházi törvény szerint a társasházak kizárólag bírósági úton érvényesíthetik jogaikat. A FEOSZ javaslatával levélben kereste meg az Országgyűlés elnökét, az Igazságügyi és Rendészeti Minisztériumot, valamint a Szociális és Munkaügyi Minisztériumot.

A fogyasztóvédők közlése szerint az Országgyűlés elnöke a javaslatot továbbította az Országgyűlés alkotmányügyi, igazságügyi és ügyrendi bizottságának. Baranovszki György, a FEOSZ ügyvezető elnöke elmondta, hogy hasonló helyzetben vannak a lakásszövetkezetek is.


A hatályos fogyasztóvédelmi törvény alapján ugyanis a békéltető testületek azért nem járnak el társasházakkal, lakásszövetkezetekkel kapcsolatos vitás ügyekben, mert ezek nem minősülnek fogyasztónak.

Az ügyvezető elnöke szerint a társasházi törvény módosításával lehetőség lenne megteremteni a jogalapot arra, hogy a társasházak a békéltető testülethez fordulhassanak. Amikor a fogyasztóvédelmi törvényt nyitják meg módosítására, akkor a társasházakat és a lakásszövetkezeteket is fogyasztónak kellene minősíteni - hangsúlyozzák.

Forrás: MTI
 

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Matus László, 2009. július 31. - péntek 13:11

Nem igazán vágom, hogy mire is jó a békéltető testület? Az egyik bank nemrég közölte, hogy el sem megy a tárgyalásra és egyébként sem kötelezi őt a testület megállapitása semmire. Van akinek már sikerült valamit elintézni így?

Kommentek

pluscredit, 2019. augusztus 22.

Jó reggelt kívánok.
Pénzhitelekre volt szükség az egyének között, hogy megbirkózzan...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

pluscredit, 2019. augusztus 22.

Jó reggelt kívánok.
Pénzhitelekre volt szükség az egyének között, hogy megbirkózzan...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

Valeria Marco, 2019. augusztus 21.

A nevem Valeria Marco, 6 hónappal ezelőtt vállalkozásom összeomlott, nem reméltem, hogy újra ...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés