Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Ttizennégyen kerültek kórházba szalmonellával

Munkatársunktól, 2009. július 23. - csütörtök 11:00
Címkék: élelmiszer, egészség, fertőzés
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A hétvégén tizennégyen kerültek kórházba fertőzéssel, vélhetően a nem megfelelően elkészített tojásos ételek miatt.


Nyáron, ilyen hőségben ajánlatos kerülni a nyers tojáshabbal készült édességeket, és különös gonddal kell viseltetni a tojással készült sütemények, ételek elkészítése során is - figyelmeztet dr. Szücs Mária, az ÁNTSZ dél-dunántúli járványügyi osztályának főorvosa. A szakember megerősítette lapunk információit, miszerint két nap alatt, a hétvégén tizennégy ember került Baranyában kórházba szalmonellafertőzéssel. Két különböző baranyai faluban tartott összejövetel után került tizenegy felnőtt és három gyermek kórházba, de egymással nem összefüggő esetekről beszélünk - hangsúlyozta a főorvos.

Forrás: MTI

Kórházi karantén egy korábbi járvány miatt


Az első még pénteken történt, egy tizenhét fős társaság születésnapot ünnepelt. Rendeltek ugyan süteményt egy pécsi cukrászdából is, ám jó eséllyel nem az onnan rendelt piskóta alapú sütinek, hanem egy házilag elkészített, nyers tojáshabot tartalmazó süteménynek „köszönhető” a megbetegedés. A társaságból három gyermek és nyolc felnőtt került kórházba. Voltak, akik már aznap.

Másnap, szombaton, egy vidéki étteremben ebédelt egy hatfős baráti társaság, akik közül három személynek vasárnap kórházba kellett feküdnie. Ők feltehetően a feltálalt nokedli miatt estek ágynak.

Dr. Szücs Mária azt is elmondta, hogy ilyen esetekben az ÁNTSZ felkeresi azokat a személyeket is, akik nem kerültek kórházba, de fogyasztottak, fogyaszthattak a feltálalt ételekből. A tapasztalat ugyanis az, hogy nem mindenki megy szakorvoshoz, kerül kórházba, akinél jelentkeznek a kellemetlen, fejfájással, hányással, hasmenéssel járó tünetek.

Forrás: Bama.hu
 

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Mária Ádám, 2019. július 18.

A nevem Mária Ádám, Magyarországról, egyedülálló szülő, mielőtt a férjem meghalt volna, ...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Lakatos Tünde, 2019. július 14.

Sürgős hitelre van szüksége, hogy megoldja pénzügyi szükségleteit. Ajánlunk kölcsönöket...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Lakatos Tünde, 2019. július 14.

Sürgős hitelre van szüksége, hogy megoldja pénzügyi szükségleteit. Ajánlunk kölcsönöket...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés