Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Fogyasztóvédelmi razzia a Tisza-tónál

Munkatársunktól, 2009. július 21. - kedd 15:39
Címkék: fogyasztóvédelem, ellenőrzés, vendéglátás
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Az első félévben hatvan-hetven százalékkal csökkent a kiszabott fogyasztóvédelmi bírság összege Észak-Magyarországon és Észak-Alföldön az előző év azonos időszakához képest.


Szakemberek szerint a bírságok csökkenése azt jelzi, hogy a szolgáltatók egyre inkább ügyelnek a fogyasztóvédelmi szabályok betartására. Az illetékes fogyasztóvédelmi felügyelőségek együttműködési megállapodásuk keretében közös ellenőrzést tartanak a romániai, szatmárnémeti központú, regionális fogyasztóvédelmi felügyelőség munkatársaival, a Tisza-tó partján. A közös akció keretében a magyar fogyasztóvédők romániai kollégáikkal közösen kétszáztíz ellenőrzést végeznek a következő két napban a Tisza-tó körzetében.

Forrás: Fogyasztók/Őri Katalin

Regionális együttműködés mellett sikeresebbek az ellenőrzések


Jeney Géza az Észak-alföldi Regionális Fogyasztóvédelmi Igazgatóság vezetője elmondta: az európai uniós irányelvek 2006 óta kötelezővé teszik a nemzeti fogyasztóvédelmi szervezetek együttműködését. Emiatt a három igazgatóság úgy döntött, regionális szintre emelik kapcsolataikat, annak érdekében, hogy fogyasztóvédelmi panaszok esetén közvetlen segítséget nyújthassanak az állampolgároknak. A közös ellenőrzések és tapasztalatcserék elősegítik a fogyasztóvédelmi módszerek és szabályozás harmonizálását is.

Eugen Mirel Marinescu, a romániai Bihar, Máramaros és Szatmár megyék területén illetékes, regionális fogyasztóvédelmi hatóság vezetője hangsúlyozta, hogy saját tevékenységük és az együttműködés keretében is kiemelt figyelmet fordítanak az idegenforgalmi szolgáltatások ellenőrzésére. Fokozottan ügyelnek a pénzváltókra, esetükben ugyanis sok szabálytalanságról érkezett bejelentés. Tiltják, hogy a román idegenforgalmi szolgáltatók eltérő áron kínálják áruikat és szolgáltatásaikat belföldi, illetve külföldi vendégeiknek.

Pintér István, az Észak-magyarországi Regionális Fogyasztóvédelmi Igazgatóság sajtószóvivője elmondta, hogy az együttműködésnek köszönhetően már több romániai vendég fogyasztóvédelmi panaszát sikerült tisztázni.

Észak-Alföldön az elmúlt év első hat hónapjában regisztrált hatvan százalékról, az idei év hasonló időszakára negyvenöt és fél százalékra csökkent az ellenőrzések során tapasztalt szabálytalanságok aránya. Ugyanez az érték Észak-Magyarország esetében a tavalyi ötvenhattal szemben az idén negyvenöt százalék.

Forrás: MTI
 

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Á. Balázs, 2020. január 22.

Üdv! Nekünk a Baliner Bt.-ről van nagyon rossz véleményünk. Nem teljesítették határidőre a...

Ablakcsere buktatókkal

Mr. George Anderson, 2020. január 22.

Üzleti kölcsönt keres? Személyi kölcsönök, lakáscélú kölcsönök, autó kölcsönök, di...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

bishop berry smith, 2020. január 21.

Helló Szüksége van pénzügyi kölcsönre, ingatlanbefektetésre, autókölcsönre, adósságkons...

Menekülés a UPC-től

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza