Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Razziázik a nyári étteremkommandó

Munkatársunktól, 2009. július 21. - kedd 14:48
Címkék: fogyasztóvédelem, vendéglátás, ellenőrzés, élelmiszer
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Az élelmiszerek megfelelő hűtését ellenőrzik leginkább a kánikulában a hatóságok: a célkeresztbe kerültek a vendéglők, cukrászdák és húsüzemek.


A kánikulában rendszerint a hatósági ellenőrzések középpontjába kerülnek az élelmiszerek gyártói, forgalmazói. Amint azt dr. Orbán Péter megyei főállatorvos elmondta, elsősorban a folyamatos hűtőlánc meglétét, az elégséges hűtőkapacitásokat vizsgálják ellenőreik. A Baranya Megyei Állat-egészségügyi és Élelmiszer-ellenőrző Állomás igazgatóhelyettese szerint ez ma a legfontosabb a lejárt szavatosságú élelmiszerek, ismeretlen helyről származó árucikkek kiszűrése mellett.

Forrás: MTI

A húsok és hústermékek ellenőrzése a legfontosabb


Az ellenőrzések során a vendéglők, cukrászdák, élelmiszerkészítők - különösen a húsfeldolgozók - számíthatnak a gyakoribb látogatásra. Ahol gondokkal szembesülnek, ott a megrovás sem maradhat el. A legenyhébb jelenleg az írásbeli figyelmeztetés, a legszigorúbb pedig az üzem, étterem végleges bezárása pénzbírság mellett. A büntetés a minőségében kritizált élelmiszerek értékétől függ, harmincezertől akár kétmilliárd forintig is terjedhet.

Az üzemelés felfüggesztése során a boltra, vendéglőre jól látható helyen ki kell tenni, hogy ki és miért rendelte el a kapuzárást. Ráadásul dr. Orbán Péter szerint jogszabály született arról is, hogy a bírságolt cégek, vállalkozók feketelistáját az interneten közzé kell tenni, így bárki megtudhatja, hogy hol, mit tettek az asztalra, pultra, mit akartak a vásárlókra rásózni.

Forrás: Bama.hu
 

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Kovácsné Heffler- Foltányi Emma, 2019. augusztus 23.

Intrum Justitia zrt. 2002 óta vezetgeti a már visszafizetett kölcsönöm 2015.08 20-án lejárt a...

Behajtó cégek és a család

Kovácsné Heffler- Foltányi Emma, 2019. augusztus 23.

Intrum Justitia zrt. 2002 óta vezetgeti a már visszafizetett kölcsönöm 2015.08 20-án lejárt a...

Behajtó cégek és a család

Kovácsné Heffler- Foltányi Emma, 2019. augusztus 23.

Intrum Justitia zrt. 2002 óta vezetgeti a már visszafizetett kölcsönöm 2015.08 20-án lejárt a...

Behajtó cégek és a család

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés