Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Gombamérgezés Kovászna megyében

Munkatársunktól, 2009. július 14. - kedd 15:19
Címkék: egészség, mérgezés, törvény
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Két gombamérgezés is történt az utóbbi napokban a romániai Kovászna megyében.


Gombamérgezéssel került kórházba egy mikóújfalusi (Micfalau) anya és 14 éves lánya a hét végén. A mérges gombákat a család gyűjtötte, és azokat elővigyázatosság nélkül fogyasztotta el. Az asszonyt és lányát súlyos állapotban szállították a sepsiszentgyörgyi megyei kórház intenzív osztályára. A mérges gombából elkészített ételből egy kisfiú is evett, de csak keveset, rajta nem jelentkeztek súlyosabb mérgezési tünetek. Az Új Magyar Szó értesülései szerint a múlt héten egy férfit is gombamérgezés tüneteivel vittek be a megyei korházba, de őt már hazaengedték.

Forrás: mti fotobank
Zsigmond Győző, a Kovászna megyei Gombász Egyesület elnöke elmondta, hogy a leggyakrabban azokkal van gond, akik "jó gombaismerőknek tartják magukat". Ugyan ismernek néhány fajtát, de túl magabiztosak, és nem viszik el erdei gyűjtésüket az ingyenes a gombavizsgálatra, ahol szaktanácsadást is nyújtanak az érdeklődő gombászóknak.

A Kovászna megyei Gombász Egyesület kezdeményezésére és többéves meggyőző munkája eredményeként ugyan a román parlament elfogadta a gombásztörvényt, amely szerint az eladásra kerülő gombákat kötelező bevizsgáltatni, de Zsigmond Győző szerint a piacon vásárolható gombák sincsenek mind ellenőrizve. Többnyire jó gombákat adnak el az árusok, de előfordult már, hogy az ellenőrök találtak mérgezőt is a kínálatban.

Forrás: MTI

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Mária Ádám, 2019. július 18.

A nevem Mária Ádám, Magyarországról, egyedülálló szülő, mielőtt a férjem meghalt volna, ...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Lakatos Tünde, 2019. július 14.

Sürgős hitelre van szüksége, hogy megoldja pénzügyi szükségleteit. Ajánlunk kölcsönöket...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Lakatos Tünde, 2019. július 14.

Sürgős hitelre van szüksége, hogy megoldja pénzügyi szükségleteit. Ajánlunk kölcsönöket...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés