Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Ételmérgezések Kárpátalján

Munkatársunktól, 2009. július 14. - kedd 15:02
Címkék: élelmiszer, egészség, mérgezés
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Az utóbbi egy hét során három, nagyobbrészt gyermekeket érintő tömeges ételmérgezés történt Kárpátalján és Lemberg (Lviv) megyében, ezért az ukrán egészségügyi minisztérium hétfőtől elrendelte Nyugat-Ukrajna valamennyi gyermektáborának és gyógyüdülőjének közegészségügyi ellenőrzését.


Egy Munkácshoz közeli gyógyüdülőben egy hete hatvannyolc kijevi gyermek és hét felnőtt, a hét végén egy drohobicsi gyermektáborban harmincnégy gyermek, míg egy munkácsi cukrászdában huszonhat személy, köztük több gyerek szenvedett ételmérgezést. A vétkesnek talált gyógyüdülőt a kárpátaljai hatóságok bezáratták, a másik két helyen még tart a vizsgálat.

Forrás: MTI
A kárpátaljai szanatóriumban történt tömeges ételmérgezésekről a Komszomolszkaja Pravda ukrajnai változatának internetes kiadása a kijevi gyermekeket kísérő orvosra hivatkozva azt írta, hogy az utóbbi időben nagyon meggyengült az ukrajnai üdülőhelyek járványügyi ellenőrzése. Az ételmérgezést szenvedett gyerekek például az orvosnak azt panaszolták, hogy penészes joghurtot etettek velük. A kiadvány szerint a térségben nem csak az üdülőhelyek, hanem valamennyi élelmiszeripari vállalat közegészségügyi ellenőrzését is meg kell erősíteni, mivel az említett esetek nyomán valóságos pánik tört ki a térségben nyaralók között. A kedélyek megnyugtatása végett Vaszilij Knyazevics egészségügyi miniszter elrendelte a térség gyermektáborainak és üdülőhelyeinek teljes körű közegészségügyi ellenőrzését.

A kijevi újság szerint várható, hogy az illetékes hatóság hamarosan ukázba adja valamennyi élelmiszeripari dolgozó egészségügyi vizsgálatát is Nyugat-Ukrajnában, hogy kiszűrjék közülük a fertőzésveszélyes kórokozók esetleges hordozóit.

A lap szerint minél hamarabb rendet kell tenni a kérdésben, mert az Ukrán-Kárpátok üdülőhelyein attól tartanak, hogy az ételmérgezések hírére a vendégek idő előtt hazautaznak, sőt kártérítési igénnyel állnak elő az elrontott nyaralásuk miatt, és nem kevesen lesznek olyanok, akik visszamondják az előre lefoglalt helyeket.

Forrás: MTI
 

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Mária Ádám, 2019. július 18.

A nevem Mária Ádám, Magyarországról, egyedülálló szülő, mielőtt a férjem meghalt volna, ...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Lakatos Tünde, 2019. július 14.

Sürgős hitelre van szüksége, hogy megoldja pénzügyi szükségleteit. Ajánlunk kölcsönöket...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Lakatos Tünde, 2019. július 14.

Sürgős hitelre van szüksége, hogy megoldja pénzügyi szükségleteit. Ajánlunk kölcsönöket...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés