Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Fogyasztóvédelem: újra indul a Kánikula Kommandó

Munkatársunktól, 2009. július 02. - csütörtök 13:34
Címkék: fogyasztóvédelem, ellenőrzés
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

"Kánikula II." elnevezéssel, újabb fogyasztóvédelmi ellenőrzéssorozat indult július elsején, tizenegy hatóság részvételével - mondta Budai Bernadett kormányszóvivő csütörtökön Budapesten.


Az egy hónapig tartó akciósorozatban a hatóságok a belföldi turizmus szempontjából kiemelt területeken, így a vendéglátóhelyeken, az idényjellegű rendezvényeken, fesztiválokon, strandokon, fürdőkben végeznek ellenőrzéseket, és a szezonális foglalkoztatást is vizsgálják.

A hatóságok továbbá ellenőrzik a gyermek és ifjúsági táborokban a vízminőséget, a higiéniai feltételeket, valamint az étkeztetést. Minden ellenőrzött területen kiemelt figyelmet fordítanak az élelmiszerbiztonságra - itt vizsgálják a termékek eredetét, szavatosságát és minőségét - és ellenőrzik a kisboltokat, piacokat, szupermarketeket.

Forrás: Fogyasztók/Tóth Sándor Péter

 

VPOP a Szigeten

A kormányszóvivő elmondta: a 2007 novembere óta indított öt fogyasztóvédelmi akciósorozatban százkilencvenezer ellenőrzés során közel hétmilliárd forint bírságot szabtak ki, és ötszáz tonna élelmiszert vontak ki a forgalomból.

A Kánikula II. akcióban többek között az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal (APEH), a Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnoksága (VPOP), a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság, a Magyar Élelmiszer-biztonsági Hivatal, a Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal, az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat, az Országos Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Főfelügyelőség, és az Országos Munkavédelmi és Munkaügyi Főfelügyelőség is részt vesz.

Forrás: MTI 
 

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Á. Balázs, 2020. január 22.

Üdv! Nekünk a Baliner Bt.-ről van nagyon rossz véleményünk. Nem teljesítették határidőre a...

Ablakcsere buktatókkal

Mr. George Anderson, 2020. január 22.

Üzleti kölcsönt keres? Személyi kölcsönök, lakáscélú kölcsönök, autó kölcsönök, di...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

bishop berry smith, 2020. január 21.

Helló Szüksége van pénzügyi kölcsönre, ingatlanbefektetésre, autókölcsönre, adósságkons...

Menekülés a UPC-től

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza