Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Feketén szervezett turistautak

Munkatársunktól, 2009. július 01. - szerda 15:22
Címkék: utazás, fogyasztóvédelem, átverés
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Szakértők szerint egyre szaporodó jelenség, hogy feketén szerveznek turistautakat külföldre. Ezek olcsók ugyan, de nem sok köszönet van bennük.


Balló Ilona pécsi lakos erdélyi körútra fizetett be. Nem közvetlenül az utazási irodánál, hanem közvetítőn keresztül, aki viszont szerződést sem adott. Öt nap, négy éjszaka, autóbusszal. Már a kezdetek aggasztóak voltak - mondja -, hiszen jelentős késéssel indult a busz, aminek az lett a következménye, hogy aznap már nem tudtak múzeumokat látogatni, mert azok bezártak, mire odaértek.

A második napon másik buszt kaptak, merthogy az utazási társaság román volt, de az is komoly késéssel indult, majd a harmadik nap reggelén a harmadik busz érkezett értük, ez viszont kisebb volt, mint az előzőek. Emiatt az utasok egy része a lépcsőn ülve töltötte a nap nagy részét. Az utolsó napon, visszafelé, viszont az előzetes programtól eltérően ugyanazon az útvonalon jöttek, amelyen mentek, így kimaradt Gyulafehérvár, Déva és Vajdahunyad. Idegenvezető nem ment velük, így senki nem tudta, merre járnak és mit látnak, az volt a szerencséjük - meséli Balla Ilona -, hogy az utasok között volt egy tanárember, aki időnként megosztotta velük tudását. Az út ugyan olcsó volt - harmincezer forint -, de utazónk mégis azt mondja, senkinek sem ajánlana egy ilyen típusú kalandot.

Forrás: Fogyasztók/Tóth Sándor Péter

Evidens, hogy minden buszhoz jár egy idegenvezető


Vétek Jánosné, a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara kereskedelem-fejlesztési bizottságának elnöke szerint sajnálatos módon egyre gyakoribb, hogy egyes emberek feketén szerveznek utakat. Kihasználják, hogy a nehéz gazdasági helyzetben növekszik azok száma, akik pénz híján nem tudnak utazni. Belőlük szerveznek csoportokat, és mindenféle szerződés nélkül szednek be pénzt a beígért utazás fejében. Olcsó húsnak azonban híg a leve - teszi hozzá a szakember -, vagyis az alacsony ár azzal járhat, hogy a szolgáltatás egy része vagy az egész csapnivaló. Egy valamire való utazási iroda esetében ugyanis például elképzelhetetlen, hogy nem biztosít idegenvezetőt. Vétek Jánosné szerint egyre több hasonló ese várható.

Forrás: Bama.hu
 

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Á. Balázs, 2020. január 22.

Üdv! Nekünk a Baliner Bt.-ről van nagyon rossz véleményünk. Nem teljesítették határidőre a...

Ablakcsere buktatókkal

Mr. George Anderson, 2020. január 22.

Üzleti kölcsönt keres? Személyi kölcsönök, lakáscélú kölcsönök, autó kölcsönök, di...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

bishop berry smith, 2020. január 21.

Helló Szüksége van pénzügyi kölcsönre, ingatlanbefektetésre, autókölcsönre, adósságkons...

Menekülés a UPC-től

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza