Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Nem kocogunk meztelenül

Ruprecht Vilmos, 2009. június 29. - hétfő 16:44
Címkék: sport, vásárlás, egészség
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A legegyszerűbb testmozgás, amire szinte mindenki képes, a kocogás! Csupán egy kis akaraterő, és némi, a magányos sportok iránt érzett vonzalom szükséges hozzá. Mennyibe kerülnek a kocogás kellékei?


Persze nem baj, ha ebbe az egyszerű sportba is csak némi felkészülés után kezdünk bele, hiszen alapos bemelegítés nélkül nem kocoghatunk, - ahogyan meztelenül sem.

Forrás: MTI

Pucér ukrán férfi kocog a hóban a Dnyepper folyó partján Kijevben


A bemelegítést néhány nyújtógyakorlattal, illetve némi izom- és ízületlazítással le is tudhatjuk, ám útvonalunk megtervezése során legyünk különösen mértéktartóak. Kezdőként ne tervezzünk be több kilométeres távot, nem egészséges. Sőt! Ami pedig a kocogáshoz szükséges felszerelést illeti, hatalmas a választék, a lehető legegyszerűbb tornacipőtől (dorkó), sima tornagatya-pólótól, a legjobb márkájú futócipőig, nadrágig, lélegző trikóig…


Forrás: MTI

 

A Margit-szigeti futókör

Futócipők


A nagy atlétikai viadalokon látott teljesítmény ugyan nehezen másolható, de a felszerelés már annál inkább elérhető mindenkinek. Bár a nagy sportszergyártók számos divatterméket készítenek, a kocogáshoz szükséges futócipők mindig a vevők kívánságlistájának élén állnak. Sőt! A futást már csak azért is vezető helyre pozicionálják, mert ennek végzése legegyszerűbb és egy jó cipőn kívül szinte semmi más nem kell hozzá.

Nos, remek futócipőknek se szeri, se száma. Egy jó futócipő legyen könnyű, kényelmes, bírja a kocogással járó kiképzést, használjuk bármilyen terepen is. A terep meghatározása természetesen lakhelyfüggő. Lehet aszfalt, erdei földes ösvény, ha szerencsések vagyunk, akár rekortán futópálya is lehet a környéken, mint mondjuk a margitszigeti „Sziget-kör”, amely 5,4 kilométeres és Budapesten talán a legnépszerűbb hely, ha kocogni akarunk.Fontos!

Minden felület, más talpkeménységű cipőt igényel. A leggyakrabban használt felület az aszfalt, amire puha, légpárnás talpú futócipő kell. Az erdei kocogáshoz közép-kemény talp kell, rekortánhoz pedig kemény talp a jó. Ha rendszeresen futunk, fontos, hogy megfelelő cipőt használjunk, mert a rossz felszerelés sokat árthat ízületeinknek, izmainknak. Sajnos, ez a sportág is képes sérüléseket okozni. A futócipők ára ötezertől akár százezer forintig is felkúszhat.


Ruha

A futáshoz nyilván az évszaknak megfelelő ruhát kell viselnünk. Télen persze bunda helyett olyan ruhát hordjunk, ami kényelmes, könnyű és megvéd az évszak okozta viszontagságoktól. Nyárra elég egy trikó, vagy póló, ami könnyen szellőzik, míg télen nem árt, ha hőtartó felsőt (négytől húszezer forintig) és izommelegítő, rövid vagy hosszú sztrecsnadrágot (hétezertől-huszonötezerig) húzunk. Nagyobb hidegek esetén érdemes futómellényt vagy hőtartó széldzsekit is hordani (négyezertől-negyvenezer forintig).


Kiegészítők

Érdemes megemlíteni a zoknit, amelynek kiválasztása során lényeges, hogy jól szellőző legyen (négyszáz-ötezer forint közt), de létezik olyan is, ami csökkenti a vízhólyagképződést is (négy-nyolcezer forintért). Praktikus!

Forrás: MTI

Kocogók az Április 25-e híd alatt, Lisszabonban


Ami a többi kiegészítőt illeti, fölöslegesnek tűnő kiegészítők is kaphatók. Íme, néhány példa:
-mosózsák: ezt arra használhatjuk, hogy a mosásnál a futóholmit különválasszuk többi ruhánktól (kétszáz-ezer forint).
-csuklózseb: beletehetjük kulcsunkat és más apróságokat (nyolcszáz-ezerháromszáz forint).
-cipőtartó táska: ha futócipőnk egy idő után kellemetlen szagú lesz, tárolásra és szállításra alkalmas táskába tehetjük (nyolcszáz-kétezer forint).
-fejpánt és sapka: télen melegíti a fejet, vagy éppenséggel megóvja frizuránkat, de a napellenzős változat a naptól is megvédi szemünket (ezer-hétezer forint).
-biztonsági karszalag és mellény: ezek az alkalmatosságok csöppet sem fölöslegesek, már ha esti kocogásra szánjuk el magunkat a városban, hiszen a fluoreszkáló betét segít, hogy könnyen megláthassanak az autósok (ezerkettő-négyezer forintért).
-szagtalanító golyó: praktikus lehet, ha cipőnk a sok használat után már erősen szagos (ezernégyszáz-kétezerötszáz forint)
-kulacstartó öv és kulacs: ezerkétszáz-hétezer forint
-mp3 lejátszó karszalag: ha szeretünk zenét hallgatni kocogás közben, elég csak a karunkra kapcsolni a szalagot, beletehetjük a lejátszónkat (ezerötszáz-tizenkétezer forint)
-víztáska és hátizsák: hat és negyvenezer forint közötti áron kaphatóak.
 

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Tóth Péter, 2010. július 18. - vasárnap 21:48

A Nordic Walking sokkal jobb.

Kommentek

Mária Ádám, 2020. május 28.

A nevem Mária Ádám, magyar, egyedülálló szülő, mielőtt a férjem meghalt, annyi adósságot...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Mr. Dékány Endre, 2020. május 28.

Üzleti kölcsönt keres? személyi kölcsön, lakáshitel, autó kölcsön, diákhitel, konszolidá...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

Kumah james, 2020. május 27.

A törvényes hitelszerzés mindig is hatalmas probléma volt olyan sok ügyfél számára, akinek p...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza