Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Dohányzási tilalom Keszthelyen

Munkatársunktól, 2009. június 27. - szombat 09:12
Címkék: jog, egészség
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A jövő évtől részleges dohányzási tilalmat vezetnek be Keszthelyen a város közterületein, hamarosan pedig életbe léphet a zajjal járó munkákat korlátozó önkormányzati rendelet módosítása - adta hírül a polgármesteri hivatal.


A keszthelyi testületi döntés értelmében januártól tilos lesz a városban a dohányzás az oktatási, egészségügyi, sport és kulturális intézmények, az egyházi épületek és a közhivatalok előtt, valamint játszótereken és közvetlen közelükben. A korlátozás nem érinti a vendéglátóhelyek előkertjeit és a városi rendezvények dohányzásra kijelölt területeit.

A képviselők egyetértettek az egészséges életmód elterjesztésében is szerepet játszó döntés meghozatalában, de a rendelet területi hatályát illetően vita volt. A teljes tiltás helyett egyelőre csak meghatározott közterületekre terjed ki a szabályozás, ám nem zárták ki annak lehetőségét, hogy később fokozatosan szigorítsanak a rendeleten.

Forrás: photos.com
A most meghozott intézkedés elsődleges célja a szemléletformálás, hasonlóan a tavaly nyáron megalkotott, a közterületi alkoholfogyasztást tiltó rendelethez. Annak bevezetésekor sem a bírságolás volt a fő cél, ám a szankcionálás lehetővé tételével gyakorlatilag megszűnt ez a probléma - közölte a polgármesteri hivatal.

A közleményből kiderül: a keszthelyi városlakók és a turisták érdekeit egyaránt figyelembe veszi a környezetvédelemről szóló helyi rendelet változása, amely a jövőben korlátozza a nagy zajjal járó tevékenységet a városban, a jellemzően pihenéssel töltött időszakokban. A családi házas és a társasházi övezetekből ugyanis számos panasz érkezett, hogy a hajnali vagy késő esti fűnyírás, építkezés, felújítás zaja kényelmetlenséget okoz a lakóknak.

A módosított rendelet szerint a korlátozás kiterjed az este nyolc óra utáni időszakra hétköznapokon reggel hétig, szombaton pedig reggel kilenc óráig. Szintén a korlátozás alá eső időszakba tartozik szombatonként a kora délutáni pihenőidő 13 és 16 óra között, valamint a vasárnapok és ünnepnapok egésze.

A rendelet értelmében tilos minden olyan zajjal járó építési, átépítési, szerelési tevékenység, továbbá motoros vagy elektromos gépek, készülékek üzemeltetése, amely alkalmas lehet a szomszédok nyugalmának megzavarására. A tilalom nem vonatkozik a közcélú hibaelhárítás végzésére, valamint a hulladékszállításra.

A törvényi szabályozás értelmében a rendeletről ki kell kérni a megyei és szomszédos települések önkormányzatainak, valamint a Nyugat-Dunántúli Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőségnek a véleményét, a módosított keszthelyi rendelet csak ezt követően léphet hatályba.

Forrás: MTI
 

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

kizsgé, 2020. szeptember 02.

Én általában nyeremény játékokon veszek részt állítólag. Mindig hatalmas összegeket nyere...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza