Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Könnyen ellenőrizhető a termék eredetisége

Munkatársunktól, 2009. június 25. - csütörtök 11:22
Címkék: ellenőrzés
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A termékeredetiség biztosításával foglalkozó hongkongi GS1 nevű non-profit szervezet elindította új, eredetiség-ellenőrző programjának tesztelését. Az új rendszer lehetővé teszi, hogy maguk a fogyasztók győződhessenek meg a vásárolt termékek, így az egészségügyi készítmények és élelmiszerek valódiságáról.


A GS1 Hongkong egy non-profit szervezet, amely a helyi kormány támogatásával termékeredetiség-igazolással és ellenőrzéssel foglalkozik. Új programjának lényege, hogy egyszerű és megbízható módot kínál a fogyasztók számára ahhoz, hogy az eredeti és a hamis termékeket meg tudják különböztetni. A programban a csatlakozó vállalkozások által gyártott, forgalmazott vagy értékesített termékeket egyedi azonosító kódokkal látják el, amelyeket az árucikkeken egy lehúzható biztonsági címke alatt helyeznek el. A kódok, és így a termék hitelességét a fogyasztók a GS1 által üzemeltetett honlapon keresztül vagy egy központi telefonszámra küldött SMS-ben tudják ellenőrizni.
Forrás: photos.com
A rendszert novemberben tervezik hivatalosan is elindítani. A tesztidőszakhoz négy hongkongi cég csatlakozott: az egészségügyi termékeket forgalmazó Comvita HK, a tradicionális kínai élelmiszer-alapanyagokkal kereskedő First Edible Nest, a hagyományos kínai gyógyszereket gyártó Po Sum On Medicine Factory, és a Hongkongi Nemzetközi Repülőtéren működő kereskedő-hálózat, a Nuance-Watson. A termékellenőrzés megkönnyítéséhez a First Edible Nest egyik üzletében és a hongkongi repülőtéren termékellenőrző pontokat állítottak fel, ahonnan a GS1 ellenőrző honlapja a helyiek és a turisták számára közvetlenül elérhető.

A GS1 közleménye szerint a rendszer célja a fogyasztói bizalom és a márkaintegritás növelése, amellyel hosszú távon Hongkong, mint eredeti és elfogadható árú termékeket kínáló régió hírnevének növeléséhez kívánnak hozzájárulni. Ugyanakkor a szervezet szerint a program nem csak a vásárlók, hanem a jogtulajdonosok számára is hasznos lehet. Ez utóbbiak számára a termékvédelem mellett megbízható beszerzési és forgalmazási láncot tud biztosítani, valamint lehetővé teszi a fogyasztók folyamatos tájékoztatását is.

Forrás: Jogiforum.hu
 

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Á. Balázs, 2020. január 22.

Üdv! Nekünk a Baliner Bt.-ről van nagyon rossz véleményünk. Nem teljesítették határidőre a...

Ablakcsere buktatókkal

Mr. George Anderson, 2020. január 22.

Üzleti kölcsönt keres? Személyi kölcsönök, lakáscélú kölcsönök, autó kölcsönök, di...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

bishop berry smith, 2020. január 21.

Helló Szüksége van pénzügyi kölcsönre, ingatlanbefektetésre, autókölcsönre, adósságkons...

Menekülés a UPC-től

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza