Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Utasellenes az iskolaszüneti menetrend

Munkatársunktól, 2009. június 23. - kedd 11:33
Címkék: utazás, panasz, reklamáció, máv
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A tanítási szünet miatt a MÁV kevesebb vonatot indít. A ritkítás a délelőttöket érinti, amikor nyaranta éppen többen utaznak. Megtakarítás így nincs, fölbosszantott és a zsúfoltság miatt állva utazó utas annál több - panaszkodik a Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület (VEKE).


"Újabb abszurd jelenet államvasutunk soha véget nem érő szerencsétlenkedéséből." A VEKE már a tavaly decemberi menetrendváltásnál jelezte, hogy a minden racionalitást nélkülöző járatritkítások szolgáltatási, üzemviteli és gazdálkodási szempontból is értelmetlenek és károsak. Olyan vonatokat töröltek a nyári szüneti menetrendből, melyek eddig sem a munkába-iskolába igyekvőket szolgálták ki, hanem a délelőtti és a koraesti órákban teremtettek a csúcsideinél ritkább, de még elfogadható - jellemzően félóránkénti - követési időt.

Forrás: Fogyasztók/Tóth sándor Péter

Önmagát amortizálja a MÁV


Budapest elővárosában a nyárra minden második vonatot eltüntettek a menetrendből, vagyis óránként közlekednek a vonatok Budapest külső kerületeibe és elővárosaiba. Miközben nyilvánvaló, hogy nyáron délelőtt és koraeste éppen hogy többen utaznak, mint az év más hónapjaiban, mindez a MÁV-ot nem érdekli, hiszen a miniszter felé kilométer-alapon számolnak el az éves teljesítménnyel. Így az, hogy valójában semmiféle megtakarítást nem lehet elérni, viszont utasok tömegeit lehet a vasúttól elriasztani, a döntéshozóknál senkit nem izgat. A papír türelmes, az utasok véleményére pedig senki nem kíváncsi - olvasható a VEKE közleményében.

"Azért, hogy a vasúton utazóknak még jobban elvegyék a kedvét az utazástól, a menetrenden túl a szerelvények hosszát is megrövidítették. A MÁV utasainak több, mint felét kitevő budapesti elővárosi utasok így állva utazhatnak még nyáron is. Nemrégiben sok pénzért felújított vasúti személykocsik vesztegelnek kihasználatlanul. A balatoni forgalomban eközben órás késések, kigyulladó mozdonyok, káosz és zsúfoltság a jellemző."

A VEKE felszólította az érintett vasúti és minisztériumi vezetőket: álljanak ki a nyilvánosság elé és számoljanak el végre hibás lépéseik következményeivel. Az ostoba, bürokrata döntéseik helyett intézkedjenek 2010-től az Európa-szerte bevált ütemes menetrend országos bevezetésére, addig is pedig azonnal vizsgálják felül az elhibázott nyári menetrendet, a túl ritka és túl rövid vonatokat.

Forrás: Fogyasztók/Tóth Sándor Péter


Forrás: OS
 

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

kizsgé, 2020. szeptember 02.

Én általában nyeremény játékokon veszek részt állítólag. Mindig hatalmas összegeket nyere...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza