Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Fogyasztóvédelem: próbavásárlással indul a szezon

Munkatársunktól, 2009. június 23. - kedd 14:42
Címkék: fogyasztóvédelem, ellenőrzés
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Ellenőrzéseit próbavásárlással kezdte a fogyasztóvédelmi hatóság szekszárdi kirendeltségének két munkatársa, Póczikné Orosz Valéria és Kiss Ernő. A kirendeltség bemutató ellenőrzést tartott, mielőtt beindulnak a szezonális vizsgálatok.


A felügyelők, miután megkapták a megrendelt árut, igazolták magukat, majd következett az ellenőrző mérés és az árellenőrzés. Bekérték a működési engedélyt, és még néhány dokumentumot, majd szemrevételezték az egységet. Ez utóbbi során például azt vizsgálták meg, hogy megfelelően tájékoztatják-e a vevőket az árakról, szem előtt van-e a vásárlók könyve, jelzik-e, hogy a helyiségben megengedett, vagy tiltott a dohányzás, s ez utóbbit, betartják-e. Az ellenőrzés végén jegyzőkönyv készült, amelyben a vizsgálat eredményét, az észrevételeket közölték a működtetővel.

A vizsgálat célja a fogyasztók anyagi érdekeinek védelme, a vásárlók megkárosításához vezető gyakorlat kiszűrése, a tisztességtelen, megtévesztéshez vezető szabálytalanságok felderítése - mondta Póczikné Orosz Valéria. A fentiek mellett fokozott figyelemmel ellenőrzik a fiatalkorúak védelmében az alkohol-, illetve dohánytermékek kiszolgálásának gyakorlatát, és ugyanezen termékek reklámozási szabályainak betartását.

Forrás: MTI

Dolgoznak a fogyasztóvédelmi ellenőrök


Nem az a cél, hogy büntessünk, vagy ellehetetlenítsük a vállalkozásokat - hangsúlyozta Kiss Ernő. A fogyasztókat védjük, az ő érdekeiket tartjuk szem előtt. A tapasztalatok azt mutatják, hogy - legalább is a vendéglátó egységeknél - az utóbbi tíz évben folyamatosan csökkennek a hiányosságok, hibák. Az egyik ellenőrzött vendéglő tulajdonosa, Kocka Gábor hasznosnak ítéli a hatóság vizsgálatait. Mint mondta, a jótanácsok, a felvilágosítás segítséget jelentenek a számukra.


Két hónapig razziáznak a felügyelők

Hétfőtől két hónapon át idegenforgalmi vizsgálatokat tart a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság Bács-Kiskun megyében is - tájékoztatott Fodor Zoltán, a kecskeméti kirendeltség vezetője. Nyáron megnövekszik a fogyasztók vásárlási kedve, a vásárlási szokásaik átalakulnak, nagyvonalúbban költekeznek, mely sok veszélyt rejt. Az idegenforgalmi vizsgálatok célja pontosan az, hogy a fogyasztói megkárosításokat kivédjük, a tisztességtelen kereskedelmet megakadályozzuk, mely nemcsak a fogyasztókat, hanem a jogszabályokat szem előtt tartó tisztességes vállalkozások érdekeit is védi.

A fogyasztóvédők augusztus 21-éig a kiemelt idegenforgalmi helyeket ellenőrzik majd a nagyobb városokban, és vízpartok mentén.  Célunk nem a vállalkozások gazdasági ellehetetlenítése, csak a kirívó esetekben szabunk ki magas bírságot. Az adminisztratív szabálytalanságok esetén nem pénzbeli büntetésre számíthatnak a vállalkozások - tette hozzá Fodor Zoltán.

A fogyasztóvédők, Fehér Ferencné felügyelő vezetésével a Kecskeméti Csárdában bemutató ellenőrzést tartottak. A próbavásárlás során ellenőrizték a felszolgált italok mennyiségét, a számla tartalmát. A vendéglátóegység megfelelt az előírásoknak.

Forrás: Teol/Baon
 

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Alkopro, 2020. április 03.

Ha szeretne nyugodt szívvel a volán mögé ülni, akkor célszerű lehet az alkoholszonda beszerz...

Kevesebb az ittas sofőr

Alkopro, 2020. április 03.

Ha szeretne nyugodt szívvel a volán mögé ülni, akkor célszerű lehet az alkoholszonda beszerz...

Futószalagon itélik el az ittas vezetőket

Alkopro, 2020. április 03.

Ha szeretne nyugodt szívvel a volán mögé ülni, akkor célszerű lehet az alkoholszonda beszerz...

Futószalagon itélik el az ittas vezetőket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza