Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Autós gyerekülések tesztje

Munkatársunktól, 2009. június 22. - hétfő 15:12
Címkék: kiadvány, teszt, tartós
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A tesztelt húsz gyerekülésből egy kiváló (RÖMER Baby Safe Plus, kiegészítő talppal), egy viszont elégtelen (Renolux 360°, biztonsági övvel) minősítést kapott a Kosár magazin júniusi számában megjelent nemzetközi teszten.


Évente hatvanezer gyermek sérül meg Európa szerte autóbalesetben, köszönhetően annak, hogy már ötven km/órás ütközésnél egytonnás „lövedékké” változik egy 25 kilós gyermek. A gyerekülések életet menthetnek, ám a minőség és a rendeltetésszerű használat itt is kritikus pont – olvasható a reklámmentes Kosár magazinban.

A fogyasztói lap rámutat: jelentős eltérések vannak a különböző gyerekülések által nyújtott védelem mellett, melyet számos tényező befolyásol. Nem mindegy a rögzítés módja (biztonsági öv, kiegészítő talp, isofix) és az sem, mennyire egyértelműek a beszerelésre és a gyermek rögzítésére vonatkozó utasítások.

Forrás: Fogyasztók

A választás egy életre szól...


A nemzetközi laboratóriumban elvégzett szigorú teszten vizsgálták többek között, hogy az adott gyerekülés milyen védelmet nyújt frontális és oldalirányú behatás esetén, milyen az ülés stabilitása a kocsiban, illetve mennyire egyértelműek a használati utasítások, fennáll-e a helytelen használat veszélye, vagy az, hogy a gyermeket helytelenül rögzítjük az ülésben.

A Renolux 360° típus azért kapott elégtelen osztályzatot, mert a frontális behatás esetén nyújtott védelem mértékét elégtelennek találták a szakértők, emellett a nem egyértelmű utasítások miatt fokozottan fennállt a helytelen használat és rögzítés veszélye.

A Kosár magazin autós gyerekülés tesztje az Európai Bizottság támogatásával készült.

Forrás: Kosár
 

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Luis Roland, 2019. február 14.

A nevem Luis Roland, kedves feleségem és 3 gyerekem van. egy héttel ezelőtt kétségbeesetten sz...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

cedric, 2019. február 14.

Helló barátaid, szükséged van egy gyors kölcsönre a számlák fizetésére vagy egy vállalkoz...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

cedric, 2019. február 14.

Helló barátaid, szükséged van egy gyors kölcsönre a számlák fizetésére vagy egy vállalkoz...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés