Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Autós gyerekülések tesztje

Munkatársunktól, 2009. június 22. - hétfő 15:12
Címkék: kiadvány, teszt, tartós
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A tesztelt húsz gyerekülésből egy kiváló (RÖMER Baby Safe Plus, kiegészítő talppal), egy viszont elégtelen (Renolux 360°, biztonsági övvel) minősítést kapott a Kosár magazin júniusi számában megjelent nemzetközi teszten.


Évente hatvanezer gyermek sérül meg Európa szerte autóbalesetben, köszönhetően annak, hogy már ötven km/órás ütközésnél egytonnás „lövedékké” változik egy 25 kilós gyermek. A gyerekülések életet menthetnek, ám a minőség és a rendeltetésszerű használat itt is kritikus pont – olvasható a reklámmentes Kosár magazinban.

A fogyasztói lap rámutat: jelentős eltérések vannak a különböző gyerekülések által nyújtott védelem mellett, melyet számos tényező befolyásol. Nem mindegy a rögzítés módja (biztonsági öv, kiegészítő talp, isofix) és az sem, mennyire egyértelműek a beszerelésre és a gyermek rögzítésére vonatkozó utasítások.

Forrás: Fogyasztók

A választás egy életre szól...


A nemzetközi laboratóriumban elvégzett szigorú teszten vizsgálták többek között, hogy az adott gyerekülés milyen védelmet nyújt frontális és oldalirányú behatás esetén, milyen az ülés stabilitása a kocsiban, illetve mennyire egyértelműek a használati utasítások, fennáll-e a helytelen használat veszélye, vagy az, hogy a gyermeket helytelenül rögzítjük az ülésben.

A Renolux 360° típus azért kapott elégtelen osztályzatot, mert a frontális behatás esetén nyújtott védelem mértékét elégtelennek találták a szakértők, emellett a nem egyértelmű utasítások miatt fokozottan fennállt a helytelen használat és rögzítés veszélye.

A Kosár magazin autós gyerekülés tesztje az Európai Bizottság támogatásával készült.

Forrás: Kosár
 

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

kizsgé, 2020. szeptember 02.

Én általában nyeremény játékokon veszek részt állítólag. Mindig hatalmas összegeket nyere...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

REMY FINK, 2020. június 21.

Helló, kölcsönre van szüksége? Írjon nekünk e-mailt remy.credit111@gmail.com
E-mail (r...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Mr. Dékány Endre, 2020. június 12.

Szüksége van bármilyen pénzügyi támogatásra? Személyi kölcsönök? Üzleti hitelek? Jelzál...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza