Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Rákgyógyszerrel üzletelt az orvoslátogató

Munkatársunktól, 2009. június 15. - hétfő 12:36
Címkék: gyógyszer, eljárás
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Vádat emelt az ügyészség az ellen a férfi ellen, aki körülbelül huszonnégymillió forint értékben üzletelt onkológiai gyógyszerekkel - jelentette be Balogh Róbert őrnagy, a Budapesti Rendőr-főkapitányság gazdaságvédelmi osztályának munkatársa.Forrás: photos.com
A váci férfival szemben még 2007 márciusában rendeltek el nyomozást; a férfit a rendőrök Szegeden fogták el csaknem négymillió forint értékű gyógyszerszállítmány átadása során és később további körülbelül húszmillió forintnyi olyan gyógyszerkészítményt is találtak, amely szintén Sz. Gábor személyéhez köthető. Elfogásakor az orvoslátogató két orvos társaságában volt, ők is gyanúsítottjai lettek az ügynek. A rendőrség szerint az orvoslátogatóként dolgozó férfi kapcsolatait kihasználva 2006 tavaszán megállapodott az ország különböző kórházaiban dolgozó ismerőseivel, hogy különféle, törvénytelenül megszerzett, onkológiában használatos vényköteles gyógyszereket adnak át neki készpénz vagy más anyagi ellenszolgáltatás fejében. A férfi a megszerzett gyógyszert nagy haszonnal értékesítette.

A kórházi dolgozók - orvosok és egy gyógyszerész - a rendőrség szerint több módon jutottak hozzá a gyógyszerekhez a nyilvántartási rendszerek kisebb hibái miatt. A tulajdonukba beteg vagy hozzátartozói által visszahozott, a kórházi osztályon lejárt szavatosságú, az osztályon fel nem használt gyógyszerek jutottak. Náluk kötöttek ki a gyógyszergyártó cégek által kipróbálás céljára adományozott, vagy a beteg testsúlyához képest magasabb testsúlyra rendelt, így a beteg kezeléséhez szükségesnél nagyobb mennyiségű pirulák is.

Az orvoslátogató férfi és egy társa ellen a VIII. kerületi ügyészség vádat emelt jelentős értékre, üzletszerűen és bűnszövetségben elkövetett orgazdaság miatt. Három kórházi segítőt jelentős értékre, üzletszerűen és bűnszövetségben elkövetett sikkasztással vádol az ügyészség. Egy embert pedig jelentős értékre, üzletszerűen és bűnszövetségben elkövetett orgazdaság kísérletével vádolnak.

Forrás: MTI
 

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Viola, 2009. június 15. - hétfő 13:26

Amikor orvos és egyéb egészségügyi személyzet ilyen kimondhatatlanul aljasul és aljas indokkal követ el bűncselekményt, akkor talán nem kellene ennyire szemérmesen eltitkolni még a monogramját is - az orvoslátogatón kívül bátran kiírhatták volna többi nevet is, hasonló módon. Felháborító, hogy akik a legnyomorultabb embereken nyerészkednek, olyanokon, akik az életükért bármibe belekapaszkodnának, azokat védelmezi a cikk szerzője, a jog ugyanis minimum kezdőbetűt közölni enged, de vezetéknév kezdőbetűt és teljes keresztnevet is. Hogy rá lehetne ismerni az orvosra? Na és! Lehessen is ráismerni. Fogadni mernék, hogy nyugodtan dolgozik továbbra is a kórházban mindegyik, a betegek bíznak bennük, mert nem tudják, hogy méltatlanok a bizalomra. Aljasság az egész, a jogi eljárással együtt, úgy, ahogy van.

Kommentek

Mumu, 2020. február 27.

Náágyon náágy hitél ájánlát ván Ámériká, én címem bishopberrysmith@gmail.com És csák...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Mr. Dékány Endre, 2020. február 24.

Szüksége van egy hitel fizeti ki hitelek és adósságok? Azt kell finanszírozni, hogy hozzanak l...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Mark Geza Istvan, 2020. február 22.

Nekem is a Plastic World Hungary Kft-vel van kellemetlen tapasztalatom. Panel lakás ablak és ajtó...

Ablakcsere buktatókkal

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza