Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!



Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Közös vízóra - szivárog a pénz

2009. június 15. - hétfő 10:42
Címkék: víz, szolgáltató, díj
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Néhány békéscsabainak a közelmúltban feltűnt, hogy vízdíjszámláján nagyobb fogyasztás mutatkozott, mint kiszámolták. A lépcsőházakban levő főmérők és a lakások vízórái közötti különbözetet a törvény szerint a lakóknak kell megfizetni.


Forrás: MTI

 

Vízórák hitelesítése


A fogyasztási különbözet a bekötési vízmérő és a társasházban levő valamennyi mellékmérő állása közötti különbséget tartalmazza. Ez összetevődhet műszaki problémákból, a rosszhiszemű lakótársak magatartásából, illetve a tárolókban található csapok használatából, hulladékgyűjtők, autók mosásából, előkertek locsolásából is - tájékoztatott a Békés Megyei Vízművek Zrt. PR-főmunkatársa.

Krisztován Anna elmondta: ha a különbözetet a lakók soknak tartják, arról a ház közös képviselője tehet bejelentést az ügyfélszolgálaton, s a Vízművek kivizsgálja az ügyet. Ha a lakóközösség együttműködő, van esély kideríteni a nagy "közös" fogyasztás okát, ehhez ugyanis a lakásokon belüli mellékvízmérők ellenőrzése is szükséges, ami mindkét félnek közös érdeke.

A társaság ugyanakkor adósaival minden esetben önállóan jár el, a tartozásokat nem hárítja más fogyasztókra. "Szó nincs arról, hogy a kintlevőségeket próbálnánk a lakókra hárítani."

A nem fizetőkkel szemben behajtási osztályunk intézkedik - szögezte le Benedek László. A Békéscsabai Lakásszövetkezet ügyvezetője a Vízművekkel évek óta meglevő szerződésről elmondta: az épületekben levő főmérőn és az egyes lakásban levő fogyasztásmérőn leolvasott értékek közötti különbséget a tulajdonosok között egyenlő részben osztjuk el. A különbözet több okból keletkezhet, de előfordulhat, hogy valaki illetéktelen módon jut vízhez, manipulálja a mérőórát.

Keresik a legjobb megoldást a szakemberek

A szakemberek keresik a megoldást, miként lehetne orvosolni a problémát. Benedek László a manipulálhatatlan vízórákban látja a kiutat, illetve az is felmerülhet, hogy a mérőket nem a lakásokban, hanem a lépcsőházak földszintjén helyezik el. Az új órák lakónként közel negyvenezer forintba kerülnének, s egy új rendszer kiépítése is jelentős kiadásokkal járna.

Forrás: Beol.hu
 

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Szijj Miklósné, 2009. augusztus 30. - vasárnap 21:10

Mi Újpesten egy családi házban lakunk, amit 5 éve vettünk meg, és az elöző tulaj, eladta a telek másik felét, amin a vízakna van, így az ő területén maradt a vízóra, ami a mi nevünkön van, és a szomszéd is rakott fel egy mellék vízórát, amiben nem vagyok biztos, hogy pontos. Nem beszélve én átutaláson fizetem, amiért levonnak költséget, amit ő nem fizet meg nekem, és ő utólag fizeti ki a számlát. Se vízterhelési, semmi + költséget nem fizet, és még az én locsolási kedvezményem felét is leszámolja magának. Én szeretnék egy saját vízaknát az én területemre, de állítólag nekem kell újbóli vízengedélyt kérni és vízórát venni. Létezik e? hogy ez így van? Még nekem kerül költségbe, hogy saját vízórám legyen? Kérem, ha van rá lehetőség válaszoljanak, hogy mit tegyek?

Balázs Hilda, 2009. június 15. - hétfő 12:47

A mérő állás különbözet,lakásokra történő el osztásával nem tudok egyet érteni!Nálunk is vannak olyanok akik nem szereltettek be víz órát lakásukba.Ők mi alapján fizetnek? Tudomásom szerit aki "becsült"mennyiséget fizet,azzal is kellene elszámolást készíteni,legalább évente egyszer.Van még egy nem túl jelentős víz mennyiség ,ami szerintem duplán lenne fizetve.A rendszerben maradt vízre gondolok,amit a főmérő ugyan már meg mért,de az al mérők még nem.Arról már nem is beszélve,hogy évekkel ez előtt amikor sorozatban köttettük be az órákat, a Vízmű csak a tőlük vásárolt órát fogadta el hitelesnek.Nyilván mindenki azért méri a fogyasztását,hogy ki fizesse azt amit elhasznált,de csak azt .Úgy gondolom manipulálók voltak és mindig is lesznek,de nem hiszem hogy ezek helyett, a becsületesen fizetőkkel kellene fizettetni. Tisztelettel :Balázs H.

Kommentek

kizsgé, 2020. szeptember 02.

Én általában nyeremény játékokon veszek részt állítólag. Mindig hatalmas összegeket nyere...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

REMY FINK, 2020. június 21.

Helló, kölcsönre van szüksége? Írjon nekünk e-mailt remy.credit111@gmail.com
E-mail (r...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Mr. Dékány Endre, 2020. június 12.

Szüksége van bármilyen pénzügyi támogatásra? Személyi kölcsönök? Üzleti hitelek? Jelzál...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza