Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Ismét ellenőriznek a fogyasztóvédők

Munkatársunktól, 2009. június 15. - hétfő 10:42
Címkék: fogyasztóvédelem, ellenőrzés
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Számlaadás, szesz- és dohányzási tilalom, árak, mérőeszközök. Néhány dolog azok közül, amit az idegenforgalmi főszezonban kiemelt akció keretében vizsgálnak majd a fogyasztóvédők.


A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság Észak-magyarországi Regionális Felügyelősége az idei idegenforgalmi főszezonban - június 22. és augusztus 21. között - országos vizsgálat keretében az idegenforgalmilag frekventált területeken lévő vendéglátó egységeket ellenőrzi.

Az ellenőrzések fő célja a fogyasztók anyagi érdekeinek védelme, a fogyasztók megkárosításához, megtévesztéséhez vezető szabálytalanságok felderítése és szankcionálása. Ugyancsak szempont - a fiatalkorúak védelmében - az alkohol-, illetve a dohánytermékek kiszolgálására és reklámozására vonatkozó szabályok betartásának ellenőrzése.

Néha taxival mennek majd

A vizsgálatban kiemelten szerepel a vendéglátóipari egységek ellenőrzése, próbavásárlásokkal, amikor is a szakemberek elsősorban a a számla- és nyugtaadásra, a helyes mérésre és számolásra fókuszálnak. Kiemelten vizsgálják a vendéglátó egységekben az árak feltüntetését és az áralkalmazás helyességét.

Forrás: MTI

Néhány vendéglátó egység ellenőrzéséhez kapcsolódóan taxi szolgáltatást is vizsgálnak, ugyancsak "próbautazás" keretében.


Nem csak az éttermeket, egyéb vendéglátóhelyeket, de a kiemelt idegenforgalmi és vendéglátó eseményeket, fesztiválokat is megcélozzák az akció során, amelyben az APEH, a VPOP, az NKH is részt vesz, társhatóságként.

Forrás: Heol.hu
 

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

John Doe, 2020. március 29.

Szüksége van hitelre? Ne aggódjon többé, vegye fel a kapcsolatot a certifiedloanlenders@gmail.c...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Tóth Éva, 2020. március 27.


...

Villanyóra feltöltés hírlapüzletekben is

Baka László, 2020. március 27.

Király...

Elstartolt a MÁV valós idejű vonatfigyelője

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza