Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Panaszkodnak az adósok az OTP miatt

Munkatársunktól, 2009. június 15. - hétfő 13:56
Címkék: fogyasztóvédelem, bank, hitel, átverés, panasz, reklamáció
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A fogyasztóvédelemtől remélnek megoldást problémájukra a gyulai banki adósok. Kásler Árpád a Banki Adósok Érdekvédelmi Szervezetének elnöke szerint több száz devizaalapú lakás és szabad felhasználású OTP Bank hitellel rendelkező ügyfél fordult segítségért hozzájuk.


Kásler Árpád szerint hátralék lett az ígért tőkésítésből. "Az elmúlt három nap alatt szervezetünkhöz az ország számos pontjáról, több száz, ingatlan fedezetű, devizaalapú lakás és szabad felhasználású OTP Bank hitellel rendelkező ügyfél fordult segítségért."

Forrás: Fogyasztók
Ekkor szembesültek nagyon sokan azzal, hogy a csökkentett törlesztőrészlet időszakából fönnmaradt különbözetet nem tőkésítették, hanem hátralékként tartják nyilván. Pedig korábban világosan elmondták, hogy a különbözeti összeg automatikusan a tőkét terheli, vagyis nem kell azonnal törleszteni, amint vége a programnak.

Tőkésítésről állítólag csak akkor lehet szó, ha az adós továbbra is igénybe kívánja venni ezt a programot, de ehhez saját költségen közjegyző előtt szerződésmódosítást kell végrehajtania. Ezt feltételként senkinek nem említették a bank ügyintézői - mondta Kásler Árpád, a Banki Adósok Érdekvédelmi Szervezetének elnöke.


Vizsgálatot szeretnének az adósok

A Hitelvédelmi Program keretén belül lehetőség nyílt az adósoknak arra, hogy 2009 júniusáig csak az előző év szeptember havi törlesztőrészlet mértékét fizessék meg. A fönnmaradt különbözetet pedig a bankfiókokban elhangzott szóbeli tájékoztatás alapján tőkésítik, vagyis az ügyintézők tájékoztatása szerint az eloszlik a szerződésben megállapított futamidőre. Kásler Árpád szerint az ország számos településén ugyanígy tájékoztatták az ügyfeleket, ahogy Gyulán, tehát megállapítható, hogy nem félreértésről van szó.

A gyulai bankfiókban azt tanácsolták hogy bővebb tájékoztatásért forduljunk az OTP Bank Jogi Osztályához amit a Banki Adósok Érdekvédelmi Szervezete meg is tett, ezzel párhuzamosan a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóságot is megkerestük az ügy mielőbbi kivizsgálását kérve - fogalmazott Kásler Árpád.


Az OTP együttműködést vár az ügyfelektől 

Az OTP Bank meggyőződése, hogy az együttműködő ügyfelekkel közösen eredményesen tudja kezelni a világgazdasági válságból eredő, őket érintő negatív hatásokat. A törlesztési nehézséggel szembesülők több megoldási lehetőség - egyebek mellett a futamidő meghosszabbítása, a szüneteltetés, tartozásrendező és adósságrendező kölcsön – közül választhatnak terheik mérséklése érdekében.

A bank minden esetben arra törekszik, hogy teljes körű tájékoztatást nyújtson. A hitelintézet az adósok védelmét szolgáló program kapcsán nem tapasztalta az ügyfélpanaszok érzékelhető változását - tájékoztatott a pénzintézet kommunikációs osztálya.

A bank közleményében az áll, hogy az adósok védelmében 2009. március végétől ideiglenes törlesztőrészlet csökkentési lehetőséget biztosítottak azon ügyfelek részére, akik egy nyilatkozat szerint vállalták, hogy 2009. június 1-30. között kölcsönszerződésüket módosítják.

Eszerint aki a nyilatkozat szerinti szerződésmódosítást nem kezdeményezi, annak az eredeti kölcsönszerződésben foglalt feltételeknek kell eleget tennie.

Forrás: Beol.hu
 

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kiss László, 2015. július 31. - péntek 17:02

Sajnos az OTP-bank mindent meg tehet Ő csak a bevételeket nézi menyi is az Ő profitja.Van egy ismerősöm aki lakás vásárlásra vet fel pénzt,meg állapodtak a Bankkal a havi törlesztésben lett is fizetve minden hóban,majd 2év után elváltak a férj kiment külföldre a feleség ide hazamaradt,közben a lakást árulták és mikor elkelt a bank tovább kéri tőlük a havi részletet,aki meg meg vette a lakást az még egy forintot sem fizetett, akkor hol az igazság???.

Dózsa Gabriella, 2013. február 02. - szombat 15:36

Jó napot kívánok!csatlakozni szeretnék a BAÉSZ-hez!hol tudok köszönöm Gabriella

Bodnár Márta, 2010. augusztus 04. - szerda 11:21

Fogyasztóvédelem segítségét szeretném igénybe venni az OTP bank egyoldalú intézkedése kapcsán. 2010. aug.03-án kaptam egy számlát, miszerint az OTP 60 hónapra megkötött tartozásrendező hitelemre, melyet rendszeres havi beszedéssel törlesztek, utólag, 1 évre visszamenőleg 850Ft/hó kezelési költséget kíván tőlem beszedni. Ezt emailben az OTP banknál visszautasítottam, és felszólítottam a bankot, hogy írásban vonja vissza. Kérem az Önök támogatását is, adott esetben email-ben, milyen fórum segítségét vehetem igénybe? Köszönöm: Bodnár Márta

an0nim, 2010. május 13. - csütörtök 15:51

Tudjátok nem értem,hogy egy 47000ft-os tőrlesztőböl hogy lesz 100000ft-os....Persze hogy tudom,mint ahogy ti is.De azt nem értem hogy hogyan engedhették meg ezt a bankoknak...OTP-nek.És bisztos ti is tapasztaltátok,hogy soha semiben nemlehet velük megegyezni.De mi legyünk lojálisak,még akkor is ha a megélhetésünk forog kockán.És senki nem tesz semit...MÉG MENYI CSALÁDNAK KELL ELHAGYNI AZ OTHONÁT?

Nilfheim, 2010. március 09. - kedd 21:32

Pár hónapja szerettem volna az OTP-nél 8 éve meglévő folyószámlám típusán változtatni, ugyanis mindig soknak találtam a havonta levonogatott összegeket. Érdeklődtem, milyen lehetőségek vannak. Nagyon kedvesen mutogatott szép színes katalógust, melyik számla mit tud... Arra a kérdésemre, hogy láthatnék-e egy összefoglaló táblázatot, amelyben láthatom az összes számlának a szolgáltatásait, és azok árait, azt a választ kaptam, hogy olyat nem tud adni. Ezek után megköszöntem az információkat, és elmentem... Érdekes módon az OTP-n kívül városban fellelhető összes bank tudott ilyet adni! (azt hiszem, még 4-5 helyen érdeklődtem) Nem voltak olyan igényesek persze, mint az OTP-s, számok nélküli csoda-papír, csak pl. 1 db A4-es fénymásolt lap, de egy nagy táblázatban minden információ benne volt az árakról. Ezek után szépen alaposan elolvasva sikerült összehasonlítani a különböző számlacsomagokat, milyen funkcióra van szükségem, mi hol mennyibe kerül pontosan. Mondanom sem kell, nyitottam egy másik banknál számlát, az OTP-nél pedig megszüntettem. Azóta sem bántam meg.

tóth gyula, 2010. március 09. - kedd 15:16

Múlt évben 360 MILLIÁRD!!!! nyeresége volt az otp-nek ......ennyi

Marek, 2009. június 21. - vasárnap 20:43

Hello! A bankok sajna azt akarják. hogy minél több adosuk legyen és minnél tovább adós is maradjon! mi emberek meg hajlamosak vagyunk hitelt fölvenni minden szarra! PL luxus cikkekre! A bankok kapzsiságát csak a saját kapzsiságunk mérséklésével tudjuk visszafogni! Hozzátenném. hogy a bankok és hitelintézetek embertelenül bánnak az adósaikkal! (többnyire) Ez utóbbit prdig keményen meg kell akadályozni! Ő egy szolgáltató! Viselkedjen is úgy! Hamár a pénzünkre fáj a foga és rajtunk hízik akkor bánjon velünk emberhez méltón! Az OTP az egyik legkapzsibb bank mindenre van tarifája még azt is kifizetteti velünk ha használjuk a bankfiók levegőjét! Ha a számládon 2000 ft van akkor azt viszi el ha 5000 akkor azt. Szemét dolog nem?

eva, 2009. június 16. - kedd 13:17

Az ”OTP együttműködést vár az ügyfelektől”? Az ügyfelek nem várhatják el ugyanezt az OTP-től. Miért kell mindig az ügyfeleknek rosszul járniuk, az OTP miért nem tekint ügyfeleire úgy, mint partnerekre. Ugyanez vonatkozik a többi bankra is. Igaz ugyan, hogy a kisebb bankoknál ”fiókoknál” jobban megismerik az ügyfelet, tehát ”másképp” bánnak velük, talán ott jobb az ügyfél-bank kapcsolat, vagy látszatra jobban működik.

Kommentek

Mumu, 2020. február 27.

Náágyon náágy hitél ájánlát ván Ámériká, én címem bishopberrysmith@gmail.com És csák...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Mr. Dékány Endre, 2020. február 24.

Szüksége van egy hitel fizeti ki hitelek és adósságok? Azt kell finanszírozni, hogy hozzanak l...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Mark Geza Istvan, 2020. február 22.

Nekem is a Plastic World Hungary Kft-vel van kellemetlen tapasztalatom. Panel lakás ablak és ajtó...

Ablakcsere buktatókkal

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza