Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Gyermekbiztos ablakokat akar az unió

Munkatársunktól, 2009. június 15. - hétfő 10:56
Címkék: jog, törvény, fogyasztóvédelem, egészség
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Valamennyi uniós tagállam késznek tűnik arra, hogy jövő hétfőn zöld utat kapjon két új, gyermekekre vonatkozó biztonsági szabvány, amelyek a gyermekbiztos ablak- és erkélyajtó-záróeszközökre, illetve a gyermekek fürdetéséhez használt termékekről rendelkeznek - közölte pénteken az Európai Bizottság.


E termékek esetében jelenleg nincs érvényben uniós szabvány. Az új szabványok biztosítani fogják, hogy az ablakot és erkélyajtót záró szerkezetek teljes mértékben gyermekbiztosak legyenek, illetve hogy a biztonsági szabványokat általában szigorítsák.

Forrás: photos.com
Az ötévesnél fiatalabb gyermekek körében vezető halálozási, illetve agy- és koponyasérülési okot jelentenek azok a balesetek, amikor a gyermekek magas helyről zuhannak le, ablakból, erkélyről esnek ki.

A gyermekek fürdetéséhez használt eszközök - például a csecsemőknek való kádülés - esetében a szabványok javítják a stabilitási és biztonsági előírásokat, valamint kötelezővé teszik a gondozóknak szánt világos figyelmeztetések feltüntetését. A csecsemők kádülései, azaz a gyermeket a fürdetés alatt ülő pozícióban tartó segédeszközök, illetve az olyan fürdetési segédeszközök, amelyek a csecsemők fekvő helyzetben tartását szolgálják, igen népszerűvé váltak az elmúlt években.

A balesetek első számú oka, hogy a felnőttekben hamis biztonságérzet támad, mert azt hiszik, hogy e termékek biztonságos berendezések, így ezekkel nagyobb valószínűséggel hagyják a gyermeket felügyelet nélkül a kádban. Előfordul azonban, hogy a termék szétesik, leválik a tartófelületről, vagy azokat a gyermek véletlenül kinyitja.

A tagállamok június 15-én, hétfőn az általános termékbiztonsági bizottság keretében szavaznak arról, hogy zöld utat adjanak-e az új szabványokkal kapcsolatos további folyamatnak.

Forrás: MTI
 

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Matus László, 2009. június 15. - hétfő 11:28

Kedves szabványgyártók és szülők! Nem újabb és újabb szabályok kellenek, hanem oda kell figyelni és használni azt a picike agyukat. Leírom a kedvencemet, amit egy államilag elbutított nagy országban írnak a mikróra: ne szárítson benne macskát!

Kommentek

John Doe, 2020. március 29.

Szüksége van hitelre? Ne aggódjon többé, vegye fel a kapcsolatot a certifiedloanlenders@gmail.c...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Tóth Éva, 2020. március 27.


...

Villanyóra feltöltés hírlapüzletekben is

Baka László, 2020. március 27.

Király...

Elstartolt a MÁV valós idejű vonatfigyelője

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza