Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Gyermekbiztos ablakokat akar az unió

Munkatársunktól, 2009. június 15. - hétfő 10:56
Címkék: jog, törvény, fogyasztóvédelem, egészség
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Valamennyi uniós tagállam késznek tűnik arra, hogy jövő hétfőn zöld utat kapjon két új, gyermekekre vonatkozó biztonsági szabvány, amelyek a gyermekbiztos ablak- és erkélyajtó-záróeszközökre, illetve a gyermekek fürdetéséhez használt termékekről rendelkeznek - közölte pénteken az Európai Bizottság.


E termékek esetében jelenleg nincs érvényben uniós szabvány. Az új szabványok biztosítani fogják, hogy az ablakot és erkélyajtót záró szerkezetek teljes mértékben gyermekbiztosak legyenek, illetve hogy a biztonsági szabványokat általában szigorítsák.

Forrás: photos.com
Az ötévesnél fiatalabb gyermekek körében vezető halálozási, illetve agy- és koponyasérülési okot jelentenek azok a balesetek, amikor a gyermekek magas helyről zuhannak le, ablakból, erkélyről esnek ki.

A gyermekek fürdetéséhez használt eszközök - például a csecsemőknek való kádülés - esetében a szabványok javítják a stabilitási és biztonsági előírásokat, valamint kötelezővé teszik a gondozóknak szánt világos figyelmeztetések feltüntetését. A csecsemők kádülései, azaz a gyermeket a fürdetés alatt ülő pozícióban tartó segédeszközök, illetve az olyan fürdetési segédeszközök, amelyek a csecsemők fekvő helyzetben tartását szolgálják, igen népszerűvé váltak az elmúlt években.

A balesetek első számú oka, hogy a felnőttekben hamis biztonságérzet támad, mert azt hiszik, hogy e termékek biztonságos berendezések, így ezekkel nagyobb valószínűséggel hagyják a gyermeket felügyelet nélkül a kádban. Előfordul azonban, hogy a termék szétesik, leválik a tartófelületről, vagy azokat a gyermek véletlenül kinyitja.

A tagállamok június 15-én, hétfőn az általános termékbiztonsági bizottság keretében szavaznak arról, hogy zöld utat adjanak-e az új szabványokkal kapcsolatos további folyamatnak.

Forrás: MTI
 

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Matus László, 2009. június 15. - hétfő 11:28

Kedves szabványgyártók és szülők! Nem újabb és újabb szabályok kellenek, hanem oda kell figyelni és használni azt a picike agyukat. Leírom a kedvencemet, amit egy államilag elbutított nagy országban írnak a mikróra: ne szárítson benne macskát!

Kommentek

Mr. Dékány Endre, 2020. január 26.

Hitelre van szüksége? Bármely okból és sürgős igényként mindenféle hiteleket kínálunk, p...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

Mr. Dékány Endre, 2020. január 26.

Hitelre van szüksége? Bármely okból és sürgős igényként mindenféle hiteleket kínálunk, p...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

Mr. Dékány Endre, 2020. január 26.

Hitelre van szüksége? Bármely okból és sürgős igényként mindenféle hiteleket kínálunk, p...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza