Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Kamu akciók az Intersportnál

Munkatársunktól, 2009. június 03. - szerda 12:44
Címkék: fogyasztóvédelem, gvh, sport, bírság, ellenőrzés, akció, átverés
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Ötmillió forintra bírságolta az Intersport Austria GmbH-t a Gazdasági Versenyhivatal (GVH), miután megállapította, hogy a sportszer kiskereskedelmi lánc a valóságban elérhetőnél jóval nagyobb kedvezményt ígért reklámjaiban a fogyasztóknak.


A hivatal 2008. júliusában indított eljárást az Intersport Austria GmbH-val szemben, amely során a sportáruház lánc 2007. június és 2008. július közötti akciótartási gyakorlatát vizsgálta. Az áruházak a vizsgált időszakban meghirdetett akcióikról szóló reklámanyagokban feltüntettek egy "eredeti", áthúzott árat, illetve egy kedvezményes árat. Az Intersport az áthúzott árakat kiskereskedelmi forgalomban nem alkalmazta, így olyan árból adott jelentős engedményt, amelyért korábban az adott terméket nem lehetett megvásárolni.

Mivel a szállítók által ajánlott árként feltüntetett ár több esetben jelentős mértékben meghaladta az Intersport által az akció előtt ténylegesen alkalmazott árat, a reklámokban feltüntetett árkedvezmény a tényleges kedvezménynél jóval nagyobb volt. Ez pedig azt a hamis látszatot keltette a fogyasztók számára, hogy az általuk elérhető megtakarítás nagyobb a valóságosnál - emelte ki közleményében a GVH.

Az ügyben mind a franchise átadó, mind az azt átvevő - azaz az egyes magyar áruházakat üzemeltető - vállalkozások felelőssége is megállapítható volt a versenyhatóság szerint, hiszen mindegyikük érdekében állt a reklámok megjelentetése. Az ötmillió forintos bírságot azonban teljes egészében az Intersport Austria GmbH kapta, mivel a jogsértő magatartás kialakításában elsődleges és meghatározó szerepe volt a franchise átadójaként.

Forrás: MTI
 

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Á. Balázs, 2020. január 22.

Üdv! Nekünk a Baliner Bt.-ről van nagyon rossz véleményünk. Nem teljesítették határidőre a...

Ablakcsere buktatókkal

Mr. George Anderson, 2020. január 22.

Üzleti kölcsönt keres? Személyi kölcsönök, lakáscélú kölcsönök, autó kölcsönök, di...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

bishop berry smith, 2020. január 21.

Helló Szüksége van pénzügyi kölcsönre, ingatlanbefektetésre, autókölcsönre, adósságkons...

Menekülés a UPC-től

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza