Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Ha még bambi is kapható

Bognár Péter, 2009. április 30. - csütörtök 15:33
Címkék: utazás, vendéglátás, díj, víz
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Május elsején a pártok és szakszervezetek szokásos dzsemborija mellett régi és új szolgáltatásaikkal megnyitnak a fővárosi strandok is. Ennek apropóján tartott sajtótájékoztatót Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt., szerdán.


Áremelések, évforduló, bevált akció

Tombolhat bármennyire a gazdasági válság, a strandok látogatottságát leginkább az időjárás befolyásolja. Ferenci Tibor vezérigazgató bevezetőjében megemlítette, hogy a tavalyi, hűvös június után nem remélt huszonöt százalékos bevételgyarapodást az előző szezonhoz képest. Hogy végül mégis így lett, abban a forró július és augusztus mellett az átlagosan huszonkét százalékkal csökkentett árú jegyeknek is lehetett némi szerepe.

Idén további árcsökkentésre a cégnek nem lesz lehetősége, a belépők árai átlagosan kétszáz forinttal emelkednek. Az éppen kilencvenéves Palatinus Strand esetében ennél is többel - a Dagály és a Gellért nyári medencéi mellett ez az egyetlen strand, amely már május elsején kinyit.

Forrás: Fogyasztók

A kissé borsosabb árszint fejében viszont egész nyáron az évfordulóhoz méltó rendezvények színesítik a margitszigeti idényfürdő programját. A július harmadikára és negyedikére eső hétvégén még évfordulós buli is akad, neves fellépőkkel, éjszakai partyval.

Forrás: MTI

Gondoltak az úszókra is...

De az ünnepelt „Pala” leginkább a vízpartokon űzhető sportokra fókuszál. Júliusban először szerepel Budapesten a tíz éve sikeres Strandvízilabda turné, hol másutt, mint a sportág hivatalos központjának is számító Margitszigeten, - ám a Sportuszoda helyett a Palatinuson. Júniusban pedig a Strandkézilabda sorozat egyik selejtező tornáját rendezik meg itt. Strandröplabda versenyek viszont szinte minden hétvégén lesznek, a kissé szerénytelen Pala Grand Prix néven. Ezeken profik és amatőrök egyaránt részt vehetnek. A szezonnyitóra elkészül a strand új wellnesz és fitnesz részlege is, ahol gyúrni és ugrándozni, mi több, szobabiciklizni is lehet majd.

A Dagály viszont változatlanul azokra a sportos vendégeire összpontosít, akik reggeli sportadagjuk leúszása végett látogatják meg az intézményt. A hattól-nyolcig érvényes úszóbérlet tizenöt alkalomra 23500 forintot, míg harminc alkalomra negyvenötezret kóstál.

Forrás: MTI

Dagály - ahogy őseink látták


A Dagály mellett négy másik idényfürdőben is folytatódik a tavaly strandváró nap néven bevált akció. Ennek keretében hétköznaponként egy-egy budapesti strand vár féláron felnőttet-gyereket egyaránt.

Dagály strandfürdő Hétfő 1100 forint 800 forint
Paskál strand Kedd 950   forint 700 forint
Csepeli strand Szerda 950   forint 700 forint
Római strand Csütörtök 800   forint 550 forint
Csillaghegyi strand Péntek 800   forint 550 forintKedvezmények, újdonságok, változások. Kulturális élet a strandokon

Idén a négyszemélyes családi kedvezmény már nem vehető igénybe, mivel tavaly sokan éltek vissza ezzel. Vadidegen felnőttek és gyerekek tömörültek ugyanis négyes csoportba a bejáratig, kedvezményes jegyre ácsingózva. A bliccelők ellen beígért chipes beléptető rendszert a közbeszerzés elhúzódása miatt idén sem vezetik be. Marad a tavaly bevált karszalagos megoldás, de a szalagokra idén már vonalkód is kerül.

Ha meg is szűnik a családi kedvezmény, a lurkók és a nyugdíjasok továbbra is olcsóbban jutnak be a strandokra, akár hétköznap, akár hétvégén:

Palatinus 1600 forint 1800 forint
Dagály 1400 forint 1600 forint
Csepel 1200 forint 1400 forint
Római 1200 forint 1400 forint
Paskál 900   forint 1100 forint
Csillaghegy 900   forint 1100 forint
Pünkösdfürdő 800   forint 900   forint


Az új szezonban már este nyolcig tartanak nyitva a fürdők, így a délutáni féláras jegyek öt órától érvényesek:

Palatinus 1200 forint
Dagály 1100 forint
Csepel 950   forint
Római 950   forint
Paskál 800   forint
Csillaghegy 800   forint
Pünkösdfürdő 600   forint

A Széchenyi és a Gellért még jobban beleharap az estébe hétvégenként, előbbi tízig, utóbbi tizenegyig be sem zár.

A megemelkedett árú tikettek ellenében hosszabb nyitva tartásuk mellett a budapesti strandok új szolgáltatásokat is kínálnak. Beindul például a strandrádió hálózat, amely zenékkel és a strandokon szükséges információkkal traktálja a fürdőző-napozó közönséget.

Forrás: MTI

Gellért - este tizenegyig nyitva


A Fürdőigazgatóság az idei strandéletet kultúrprogramokkal is színesíti. A Gellértben egy-egy nyári estén Strandszínház lesz, ahol neves kortársszerzők (nevük még nem publikus) strandhoz és nyárhoz kapcsolódó darabjait adják elő, szintén ismert színészek. A Lukácsban felolvasó esteket tartanak, a Cinetrip csapat vizuális aláfestésével.

A nagy elektronikuszenei Cinetrip partyk a Rudasból a Széchenyibe költöznek. A Fürdők Éjszakájának nyári változata is új a hold alatt. A többhelyszínes Strandok Éjszakáját Szent Iván éjjelén rendezik. A kisebb gyerekekre számító játszóházak miatt a családoknak Pünkösdfürdőre, vagy a Dandárba érdemes ellátogatniuk. Végezetül: idén nyáron a budapesti strandok szépeit is megválasztják, jóllehet, a lepel talán nem hullik le róluk. Mindenesetre a Strand Szépségverseny idén először jelentkező, új ötlet abból a célból, hogy minél többen látogassák a méltán híres fővárosi strandfürdőket.
 

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Légrádyné, 2009. május 04. - hétfő 17:26

Elnézve a 2009-es árakat, egy kicsit sokallom. Ezért jónak tartom az akciókat, és az esti nyitva-tartást féláron. A vízitornát, én bevezetném minden strandon.

Elek Imréné, 2009. május 01. - péntek 19:50

A Dagály uszodában is kellene minimum óránként vízi tornát csinálni az önkéntes jelentkezőknek, mert ez a Széchenyiben is nagyon bevált. Van, aki emiatt megy a Széchenyibe! Pl. az egyik élmény medencében!!! Kérjük szépen!!!

itsip, 2009. május 01. - péntek 12:50

Vajh szex lesz-e?

Kommentek

Mr. George Anderson, 2020. május 30.

Sürgős kölcsönt keres? Megtagadták-e hitelét a bankjától vagy bármely pénzügyi vállalkoz...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Mr. Dékány Endre, 2020. május 30.

Szüksége van hitelre az adósság megszilárdításához? Szüksége van kölcsönre vállalkozás...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

Mária Ádám, 2020. május 28.

A nevem Mária Ádám, magyar, egyedülálló szülő, mielőtt a férjem meghalt, annyi adósságot...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza