Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Birtokháborító vizes szakik

Munkatársunktól, 2009. április 24. - péntek 15:06
Címkék: víz, ellenőrzés, szerelő, reklamáció, panasz
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A lezárt ingatlanomra törtek be a siófoki székhelyű DRV munkatársai, hogy szűkítőt helyezzenek a vízórához - panaszolta a balatonberényi Kisunyomi István.


A kapu zárszerkezetét tönkretették - folytatta, a lakatos szerint mintegy tizenhatezer forint kárt okoztak. A káromat a mai napig nem térítették meg, pedig több megoldást is javasoltam. Nyugdíjasként áprilistól novemberig az említett ingatlanon tartózkodom, de az eset januárban történt. Szerintem a vizes szakik magánlaksértést követtek el. Ez a szolgáltató összekeveri a munkáját a hatósági jogkörökkel. Rendőrségi vagy hatósági jelenlét nélkül behatolnak az ingatlanomra, és minden felelősségre vonás nélkül kárt okozhatnak? - tette fel a kérdést a károsult. Megjegyezte, hogy két évvel korábban lakcímváltozást jelentett be az összes szolgáltatónak. Mindenütt tudomásul vették, csak a DRV nem. Tartozása egyébként egyetlen szolgáltatóval szemben sincs.

Jankó Gábor, a DRV Zrt. pr-vezetője szerint nem történt károkozás, hiszen nem a kapun, kerítésen mentek be a munkások, hanem a szomszédban folyó építkezés felől, ahol hiányzott a kerítés. Az elmúlt évben magánterületen háromezer, közterületen kétszázötven esetben korlátoztuk a vízfogyasztást. "Pontosan az ilyen esetek miatt már több mint egy éve nem megyünk be magánterületre." Jankó Gábor, hozzátette: -Közterületen fogjuk korlátozni a vízfogyasztást, még akkor is, ha ez hat-hétszer többe kerül a fogyasztónak. A szűkítésre negyvenkét nap fizetési késedelem után van jogunk, de általában ez az idő hatvan-kilencven nap. A fogyasztónak két fizetési felszólítót küldünk, végül felhívjuk a figyelmét, hogy a vízfogyasztását korlátozni fogjuk, ha nem fizet. A panaszos telefonon bejelentette a lakcímváltozást, amit később levélben is megerősített. Az ő levelében azonban olyan telefonszám szerepel, ami számunkra ismeretlen.

Kajzinger Attila, a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság Dél-dunántúli Regionális Felügyeletének ellenőrzési osztályvezetője azt mondta, hogy a tulajdonos tudta és jelenléte nélkül nem mehetnek be a fogyasztási helyre a szerelők. Ott semmiféle munkát, óracserét, szűkítést nem végezhetnek. Ha mégis így járnak el, akkor birtokháborítást követnek el. A károsultnak a települési jegyzőnél vagy a bíróságon lehet jogorvoslatot kérni – mondta az osztályvezető. - A vezeték szűkítését közterületen is el lehet végezni, de drágább. Évente két-három ilyen panaszügyünk van.

Forrás: Sonline
 

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

XtraP, 2009. április 26. - vasárnap 22:53

"az eset januárban történt", aztán: "nem történt károkozás, hiszen nem a kapun, kerítésen mentek be a munkások, hanem a szomszédban folyó építkezés felől, ahol hiányzott a kerítés", aztán: "Pontosan az ilyen esetek miatt már több mint egy éve nem megyünk be magánterületre." Most akkor mi van? vagy ezt mindenki érti, csak én nem? 1.) Bementek vagy nem? 2.) Tönkretették a zárat vagy nem? A cikk nem rossz, csak nem lehet tudni, hogy amiről beszél, igaz-e. A tulaj vajon mit reagált (volna) a Vízmű cáfolatára? Soha nem fogjuk megtudni.

Lengyel Balázs, 2009. április 26. - vasárnap 11:13

Jó napot kívánok!Szerintem, ha Kisunyomi úr hitelt érdemlően be tudja bizonyítani a behatolás tényét, jelentse fel a vízmű dolgozóit.Az teljesen mellékes , hogy milyen irányból mentek be a vízmű emberei, a magánterület az magánterület.Jankó úr elismerte hogy a lakcímváltozást bejelentették,tehát semmi szükség nem lett volna egy ilyen akcióra.Valamint elismerték hogy bent voltak a telken, szerintem az okozott kárt is meg kell hogy térítsék.Ha a Kisunyomi úrnak nincs tartozása , miért kell a fogyasztást mérsékelni?Üdvözlettel:Lengyel Balázs

Vízügyes, 2009. április 25. - szombat 11:24

Tisztelt Cikkíró! A vízügyesek nevében tiltakoznom kell a cikk címe ellen. Megértem, hogy összekeveri egy egyszerű fogyasztó a VÍZMŰVET a VÍZÜGGYEL, de a szövegből tisztán kiderül, hogy a közműves vízellátás szolgáltatója, a VÍZMŰ követte el ezt a kétségtelenül kellemetlen esetet. Legalább egyszer, a cikk elején ki kellett volna írniuk a DRV Zrt. teljes nevét, akkor talán a cikkíró is rájött volna, hogy tévesen választott címet. Az országban található 12 Környezetvédelmi és VÍZÜGY-i Igazgatóságok ugyanis nem tartoznak a közműves vízellátó szolgáltató cégek közé, hanem önálló költségvetési intézmények, teljesen más feladatkörökkel és tevékenységekkel.

Kommentek

Á. Balázs, 2020. január 22.

Üdv! Nekünk a Baliner Bt.-ről van nagyon rossz véleményünk. Nem teljesítették határidőre a...

Ablakcsere buktatókkal

Mr. George Anderson, 2020. január 22.

Üzleti kölcsönt keres? Személyi kölcsönök, lakáscélú kölcsönök, autó kölcsönök, di...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

bishop berry smith, 2020. január 21.

Helló Szüksége van pénzügyi kölcsönre, ingatlanbefektetésre, autókölcsönre, adósságkons...

Menekülés a UPC-től

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza