Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Átejtette ügyfeleit a Budapest Bank

Munkatársunktól, 2009. április 22. - szerda 10:33
Címkék: fogyasztóvédelem, bírság, ellenőrzés, bank
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Ötmillió forint bírságot rótt ki a Budapest Bankra (BB) a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) a tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmáról szóló törvény (Fttv.) passzusainak megsértése miatt.


A felügyelet ügyfélpanasz nyomán indított vizsgálatot, majd hozta meg határozatát. A PSZÁF elrendelte azt is, hogy a bank az átutalások során alkalmazott internetbanki felület és papíralapú nyomtatványainak tartalmát igazítsa hozzá a kondíciós listájában foglaltakhoz. A határozat indoklása szerint az ügyfél téves tájékoztatást kapott a BB telefonos ügyfélszolgálatától egy internetbanki deviza-átutalási művelet költségeit illetően, ezáltal a bank a fogyasztót olyan ügyleti döntés meghozatalára késztette, amelyet egyébként nem hozott volna meg.

Az ügyfélszolgálati munkatárs ugyanis arról tájékoztatta, hogy maga választhatja meg, melyik számlát terheljék meg az átutalás költségeivel. A kedvezményezett költségviselőként való bejelölését az internetbank is lehetővé tette. Az átutalási megbízás nem teljesült (amit az internetbank a tranzakció lebonyolításakor nem jelzett), ugyanis a bank kondíciós listái alapján a bankon belüli és a belföldi forintátutalás esetén a jutalékot és költséget minden esetben a megbízó viseli.
Forrás: Fogyasztók/Tóth Sándor Péter

A bankhoz 2008. szeptember elsejét követően további hét panasz érkezett. A vizsgálat során kiderült, hogy - a kondíciós listával ellentétben - a papír alapú átutalási nyomtatvány szerint is megválasztható a költségviselő fél, tehát megtévesztésre alkalmas. A felügyeletnek 2008 szeptembere, az Fttv. hatályba lépése óta van lehetősége arra, hogy egyedi ügyfélpanasz nyomán is cél- vagy témavizsgálatot indítson, s azt - szükség esetén szankciót is magába foglaló - határozattal zárja le.

Forrás: MTI
 

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Csiffáry Gabriella, 2010. április 26. - hétfő 10:31

A férjem ez év januárjában elhunyt, s volt egy Cora Presztízs hitelkártyája, melyen 83.000 Ft. tartozása volt. Ezt az összeget szerettem volna kifizetni közvetlenül a halála után. Megtéve a megfelelő lépéseket (halotti ak. kivonat megküldése, megfelelő nyilatkozatok megtétele stb.) a Budapest Bank arról tájékozott, hogy ezt a tartozást csak akkor engedik kiegyenlíteni, ha megvan a hagyatéki végzés. Arról a bank munkatársai nem tájékoztattak, hogy a végzésben fel kell tüntetni a kártyán lévő tartozást, de történészként megszoktam, hogy óvatosnak és körültekintőnek kell lennem, a biztonság kedvéért megkérdeztem a közjegyzőt a hagyatéki tárgyaláson, hogy felvegyük-e a végzésbe a vonatkozó összeget? A jegyzőúr úgy nyilatkozott, hogy nem. A bank ennek ellenére nem engedi kiegyenlíteni a tartozást, s ragaszkodik ahhoz, hogy indítsak el egy póthagyatéki eljárást, ami nem nemcsak lelkileg, hanem bizony anyagilag is komoly megpróbáltatást jelentene számomra. Véleményem szerint a bank hibát követett el, mivel nem tájékoztatott engem pontosan, hogy miként járjak el ez ügyben. Erre a telefonbeszélgetések során rögzített magnófelvételek is bizonyítékok. S még valami: Nem tudom miféle ügyintézés történik a Budapest Bankban, de a férjem halotti anyakönyvének másolatát többször is elkeverték. Azt hittem, hogy ilyen hibát csak a Fibernet-féle szörnyűséges szolgáltatók engedhetnek meg maguknak, de tévedtem. Nagyon-nagyon csalódtam a Budapest Bankban, amely - amint tapasztaltam - , hibát hibára halmoz s nem is akármilyeneket.

bardia, 2009. április 22. - szerda 13:52

Hello! 4 éve vagyok az ügyefelük. TÖKÉLETESEN elégedett vagyok a szolgáltatásukkal. Nincs panaszom rájuk. Maximálisan segítőkészek, maximálisan igyekeznek védeni. Csak jót tudok mondani róluk... Ajánlani tudom mindenkinek :-))))) (Nem egy lefizetett hozzászóló vagyok!!!!)

Matus László, 2009. április 22. - szerda 11:38

Ez a bank is pont úgy kamuzik mint a többi és ráadásul igen idegesítő és gyermeki a Zoltánkás reklámja . Az egyik héten a mama bemegy a bankba a leányával és hallja, hogy mint régi ügyfél ugyanannyi kamatot kap mit az új, egy hét múlva /később/ megy a lány bankszámlát nyitni, mivel előtte csak tesztelte a bankot és viszi a mamát is számlát nyitni.Tehát nem is volt idáig számlájuk! Kamu-kamu-kamu-kamu az egész!

Kommentek

Sanchez, 2020. június 06.

Ha sürgõs hitre van szüksége a pénzügyi igények megoldására, akkor 3000 és 80 000 000 doll...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Mr. George Anderson, 2020. május 30.

Sürgős kölcsönt keres? Megtagadták-e hitelét a bankjától vagy bármely pénzügyi vállalkoz...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Mr. Dékány Endre, 2020. május 30.

Szüksége van hitelre az adósság megszilárdításához? Szüksége van kölcsönre vállalkozás...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza