Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Átejtette ügyfeleit a Budapest Bank

Munkatársunktól, 2009. április 22. - szerda 10:33
Címkék: fogyasztóvédelem, bírság, ellenőrzés, bank
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Ötmillió forint bírságot rótt ki a Budapest Bankra (BB) a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) a tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmáról szóló törvény (Fttv.) passzusainak megsértése miatt.


A felügyelet ügyfélpanasz nyomán indított vizsgálatot, majd hozta meg határozatát. A PSZÁF elrendelte azt is, hogy a bank az átutalások során alkalmazott internetbanki felület és papíralapú nyomtatványainak tartalmát igazítsa hozzá a kondíciós listájában foglaltakhoz. A határozat indoklása szerint az ügyfél téves tájékoztatást kapott a BB telefonos ügyfélszolgálatától egy internetbanki deviza-átutalási művelet költségeit illetően, ezáltal a bank a fogyasztót olyan ügyleti döntés meghozatalára késztette, amelyet egyébként nem hozott volna meg.

Az ügyfélszolgálati munkatárs ugyanis arról tájékoztatta, hogy maga választhatja meg, melyik számlát terheljék meg az átutalás költségeivel. A kedvezményezett költségviselőként való bejelölését az internetbank is lehetővé tette. Az átutalási megbízás nem teljesült (amit az internetbank a tranzakció lebonyolításakor nem jelzett), ugyanis a bank kondíciós listái alapján a bankon belüli és a belföldi forintátutalás esetén a jutalékot és költséget minden esetben a megbízó viseli.
Forrás: Fogyasztók/Tóth Sándor Péter

A bankhoz 2008. szeptember elsejét követően további hét panasz érkezett. A vizsgálat során kiderült, hogy - a kondíciós listával ellentétben - a papír alapú átutalási nyomtatvány szerint is megválasztható a költségviselő fél, tehát megtévesztésre alkalmas. A felügyeletnek 2008 szeptembere, az Fttv. hatályba lépése óta van lehetősége arra, hogy egyedi ügyfélpanasz nyomán is cél- vagy témavizsgálatot indítson, s azt - szükség esetén szankciót is magába foglaló - határozattal zárja le.

Forrás: MTI
 

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Csiffáry Gabriella, 2010. április 26. - hétfő 10:31

A férjem ez év januárjában elhunyt, s volt egy Cora Presztízs hitelkártyája, melyen 83.000 Ft. tartozása volt. Ezt az összeget szerettem volna kifizetni közvetlenül a halála után. Megtéve a megfelelő lépéseket (halotti ak. kivonat megküldése, megfelelő nyilatkozatok megtétele stb.) a Budapest Bank arról tájékozott, hogy ezt a tartozást csak akkor engedik kiegyenlíteni, ha megvan a hagyatéki végzés. Arról a bank munkatársai nem tájékoztattak, hogy a végzésben fel kell tüntetni a kártyán lévő tartozást, de történészként megszoktam, hogy óvatosnak és körültekintőnek kell lennem, a biztonság kedvéért megkérdeztem a közjegyzőt a hagyatéki tárgyaláson, hogy felvegyük-e a végzésbe a vonatkozó összeget? A jegyzőúr úgy nyilatkozott, hogy nem. A bank ennek ellenére nem engedi kiegyenlíteni a tartozást, s ragaszkodik ahhoz, hogy indítsak el egy póthagyatéki eljárást, ami nem nemcsak lelkileg, hanem bizony anyagilag is komoly megpróbáltatást jelentene számomra. Véleményem szerint a bank hibát követett el, mivel nem tájékoztatott engem pontosan, hogy miként járjak el ez ügyben. Erre a telefonbeszélgetések során rögzített magnófelvételek is bizonyítékok. S még valami: Nem tudom miféle ügyintézés történik a Budapest Bankban, de a férjem halotti anyakönyvének másolatát többször is elkeverték. Azt hittem, hogy ilyen hibát csak a Fibernet-féle szörnyűséges szolgáltatók engedhetnek meg maguknak, de tévedtem. Nagyon-nagyon csalódtam a Budapest Bankban, amely - amint tapasztaltam - , hibát hibára halmoz s nem is akármilyeneket.

bardia, 2009. április 22. - szerda 13:52

Hello! 4 éve vagyok az ügyefelük. TÖKÉLETESEN elégedett vagyok a szolgáltatásukkal. Nincs panaszom rájuk. Maximálisan segítőkészek, maximálisan igyekeznek védeni. Csak jót tudok mondani róluk... Ajánlani tudom mindenkinek :-))))) (Nem egy lefizetett hozzászóló vagyok!!!!)

Matus László, 2009. április 22. - szerda 11:38

Ez a bank is pont úgy kamuzik mint a többi és ráadásul igen idegesítő és gyermeki a Zoltánkás reklámja . Az egyik héten a mama bemegy a bankba a leányával és hallja, hogy mint régi ügyfél ugyanannyi kamatot kap mit az új, egy hét múlva /később/ megy a lány bankszámlát nyitni, mivel előtte csak tesztelte a bankot és viszi a mamát is számlát nyitni.Tehát nem is volt idáig számlájuk! Kamu-kamu-kamu-kamu az egész!

Kommentek

bishop berry smith, 2020. január 21.

Helló Szüksége van pénzügyi kölcsönre, ingatlanbefektetésre, autókölcsönre, adósságkons...

Menekülés a UPC-től

Mr. Dékány Endre, 2020. január 19.


Van rossz hitelképességi mutatója? Pénzügyi szempontból nem megfelelő? Hitelt adunk a...

Menekülés a UPC-től

giovannipiombi@gmail.com, 2020. január 15.

Komoly és gyors nemzetközi egyedi kölcsön-ajánlat.
Szeretne kölcsönt keresni anélkül...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza