Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Ehetetlen a kenyerek fele Kárpátalján

Munkatársunktól, 2009. április 22. - szerda 17:33
Címkék: fogyasztóvédelem, ellenőrzés, élelmiszer, jog, önkormányzat, adalékanyag, tartósítószer
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Kárpátalján a megyei fogyasztóvédelmi hatóság megállapítása szerint a forgalmazott kenyerek csaknem fele ehetetlen.


Vitalij Tacsinec, a Kárpátalja Megyei Fogyasztóvédelmi Főosztály vezetője bejelentette, hogy az első negyedév során elvégzett vizsgálataik eredményei szerint a Kárpátalján sütött kenyerek 46,7 százaléka nem felel meg az előírásoknak - írja a Kárpátinfo.net hírportál. A hivatal ellenőrei 2009 első negyedévében 1,05 tonna pékterméket vettek górcső alá, s ezekből 0,49 tonnát kellett kiselejtezniük.

A legtöbb kifogás a kenyér súlyát illetően merült fel, ami már-már megszokott csalási eszköze a pékségeknek: bár minőségileg kifogásolhatatlan terméket kínálnak a vevőknek, ám öt-tíz dekákat kispórolnak belőle. A másik legnagyobb problémát a szeletelt kenyér jelenti. Az esetek többségében a bezacskózott pékárukról hiányzik a márkajelzés, az előállítás dátuma, illetve az előállító nevére és címére való utalás.

Forrás: MTI

Könnyűnek találtatott


A fogyasztóvédelem vezetője szerint a legtöbb kifogás az ungvári városi és az ungvári járási magánpékségek által sütött kenyerekkel kapcsolatban merült fel.


Menesztették a Hargita megyei fogyasztóvédelmi hatóság igazgatóját

Folytatódik a magyar intézményvezetők elbocsátása a Székelyföldön. Az Emil Boc által vezetett kormány beiktatása óta megkezdett "etnikai tisztogatás" révén legutóbb Weil Gyulát, a Hargita megyei fogyasztóvédelmi hatóság igazgatóját menesztették, és lemondásra kényszerült Csedő Zsófia, a megyei ifjúsági igazgatóság vezetője is. Csedő Zsófia maga kérte igazgatóhelyettesi beosztásba való áthelyezését. Mint az Új Magyar Szó című bukaresti napilapnak elmondta: mivel Hargita megyében az egyik kormánypárt, a szociáldemokraták kapták meg az intézmény igazgatójának kinevezési jogát, neki valószínűleg "amúgy is távoznia kellett volna" a tisztségéből.

A romániai magyar napilap szerint az intézményvezetők leváltását megkönnyíti az a kormányhatározat, amelyet a napokban fogadott el a Boc-kabinet. A rendelkezés értelmében az intézményvezetők ezentúl nem köztisztviselők, hanem politikai alapon nevezik ki őket, s ennek következtében könnyebben leválthatók, miközben az igazgatóhelyettesei tisztséget betöltők továbbra is köztisztviselők maradnak - írja az Új Magyar Szó.

A magyar nemzetiségű intézményvezetők leváltása ellen az RMDSZ már többször szót emelt a Boc-kormány 2008 decemberi megalakulása óta. Február 8-án Sepsiszentgyörgyön több ezren tüntettek a sorozatos leváltások miatt.

Forrás: MTI
 

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Mr. George Anderson, 2020. április 06.

Sürgősségi kölcsönt keres? A bankja vagy pénzügyi intézménye megtagadja a hitelt? Szükség...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Alkopro, 2020. április 03.

Ha szeretne nyugodt szívvel a volán mögé ülni, akkor célszerű lehet az alkoholszonda beszerz...

Kevesebb az ittas sofőr

Alkopro, 2020. április 03.

Ha szeretne nyugodt szívvel a volán mögé ülni, akkor célszerű lehet az alkoholszonda beszerz...

Futószalagon itélik el az ittas vezetőket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza