Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Félárú lakás adósokkal együtt eladó

Munkatársunktól, 2009. április 16. - csütörtök 10:02
Címkék: hirdetés, ingatlan, hitel, bank, kiadvány
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Egyre többször kínálnak ingatlanforgalmazók jóval a piaci ár alatt lakott családi házakat és lakásokat, amelyek tulajdonosai képtelenek hiteleik fizetésére - írta a Magyar Nemzet.


A lap csütörtöki számában megjelent cikk szerint e hirdetések alapján az általánosan elfogadott ár alig kétharmadáért lehet ingatlant venni, de előfordul, hogy a piaci érték feléért kínálják a házakat.

Forrás: Fogyasztók/Tóth Sándor Péter
Az ingatlanokat - mivel lakottak - csak kívülről nézheti meg általában a vevő és csak készpénzben fogadják el a vételárat. Kispál Sándor, a Magyar Ingatlanszövetség főtitkára elmondta, hogy az utóbbi időben szaporodtak el ezek a hirdetések, szerinte elég sötét ügyekről van szó. Lénárd Mariann, a Banki Hitel Károsultjainak Egyesülete (BHKE) főtitkára szerint a kilakoltatók szinte mindent megtehetnek. Tavaly ősszel még csak két-három ilyen típusú megkereséssel találkoztak a munkatársaik, ma már ez a szám tizenöt-húszra nőtt, pedig még nem érezhető a forint gyengülése miatt fizetésképtelenné vált adósok várható kilakoltatási ügyeinek hatása, mert ezek az ügyek még nem jutottak végső szakaszukba.

Forrás: MTI
 

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Panda, 2009. június 03. - szerda 14:32

Tanulságos példa: Múlt év közepén lakásvásárlásba vágtunk fiunknak. Ingatlan értéke 17 m, hitel 10 m. Ügyintézés hónapokig. Fiunk munkaviszonya kevés, a bank javasolta, hogy az apja vegye fel a hitelt. Apu 60 éves, futamidő 35 év helyett 10 lehetett. A törlesztő havi 140 e Ft. Reklamáltunk, hogy ez így sok, nem lesz jó. (A lakást eddigre lefoglalóztuk.) Javasoltuk, hogy fiunk adóstárs-kénti bevonásával növeljük a futamidőt. A bank szerint akkor is csak 10 év adható. Ezzel szemben javasolták, hogy néhány hónap után keressük fel újra őket, át lehet tenni a hitelt a fiú nevére hosszabb futamidőre. Törlesztettünk, majd beleszakadtunk. Két hónapja beballagtam a fiókba, hogy itt lenne az ideje az átrendezésnek. Úgy küldtek el, hogy csak úgy zörgött. Az indoklás az volt, hogy csak nettó 90 e Ft-os jövedelemmel vállalhatná át a fiam a hitelt. Javasoltam, hogy az apja is bennmaradna adósként. Akkor viszont marad a 10 év. A vicc az, hogy a bank hivatalos honlapján nincs ilyen kitétel. Az elmúlt két hónapban már csak egy részét tudtuk törleszteni a hitelnek. Egyezkedni akkor tudunk, ha kifizetjük a hátralékot. Közben nem lettünk munkanélküliek, "csak" vállalkozó vagyok és a cégek, akiknek dolgoztam fizetés képtelenek, illetve megszűntek. Van valakinek valami jó ötlete?

Matus László, 2009. április 16. - csütörtök 11:44

Sülne ki a szeme a sok gusztustalan banknak. Az összesset ki kellene zavarni az országból és a temérdek bankok megsegítésére fordított pénzből kifizetni a betéteseket. Még mindíg jobban járnánk. A kormány programja nem ér semmit, csak a bankok seggét nyalják, a válság miatt bajbajutottakon nem segítenek. A bankok pedig továbbra is dúskálnak, pedig pont ők lopták el a most hiányzó milliárdokat.

Kommentek

Mumu, 2020. február 27.

Náágyon náágy hitél ájánlát ván Ámériká, én címem bishopberrysmith@gmail.com És csák...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Mr. Dékány Endre, 2020. február 24.

Szüksége van egy hitel fizeti ki hitelek és adósságok? Azt kell finanszírozni, hogy hozzanak l...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Mark Geza Istvan, 2020. február 22.

Nekem is a Plastic World Hungary Kft-vel van kellemetlen tapasztalatom. Panel lakás ablak és ajtó...

Ablakcsere buktatókkal

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza