Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Kikelet akció: az első hét mérlege

Munkatársunktól, 2009. április 10. - péntek 10:44
Címkék: fogyasztóvédelem, piac, ellenőrzés, kereskedő, bírság, ünnep
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Kétszázötvenmillió forint bírsággal szankcionálták a hatóságok a szabályokat megkerülő termelőket és kereskedőket a Kikelet II. nevű tavaszi fogyasztóvédelmi akcióellenőrzés első hetében - közölte Kondorosi Ferenc az Új rend és szabadság program kormánybiztosa.


Április elseje és hetedike között a hatóságok mintegy 8400 ellenőrzést végeztek, és a feltárt jogsértések miatt 1400 esetben szankcionálták a szabályokat megkerülő termelőket és kereskedőket. Ezen kívül több száz esetben a szabálytalanság megszüntetésére szólították fel az érintett gazdálkodókat, vagy megtiltották a végzett tevékenység folytatását, időlegesen bezártak ötvennégy üzletet, és kivontak a forgalomból tíz tonna élelmiszert. Az akció biztosításában részt vett kétszázhatvan rendőr, akik közlekedési szabálysértés miatt pénzbüntetést szabtak ki hetvenhét fővel szemben, előállítottak tizenkettő személyt, elvettek tucatnyi közbiztonságra veszélyes eszközt.

Forrás: MTI

Józsefvárosi piac - razziázik a rendőrség


Kormánydöntés alapján ötödik alkalommal, április elsején indult országos fogyasztóvédelmi ellenőrzési program tizenegy társhatóság - köztük az APEH, VPOP, ÁNTSZ és az ORFK - közreműködésével. A fogyasztók védelme mellett a gazdaság fehérítését és az igazságos közteherviselést is szolgáló akció elsősorban a húsvéti szezon időszakában forgalmazott élelmiszerekre és italokra, a vásárokon és piacokon folytatott kereskedelmi tevékenységre irányul, de a hatóságok figyelmet fordítanak a belföldi turizmus, a termékhamisítás, az autóbontás, valamit a színesfém- és a használtcikk kereskedelemben tapasztalható visszaélésekre is.

A húsvéti termékek és egyéb élelmiszerek esetében a szakhatósági ellenőrzések során jellemzően előfordult a termékek árával való "ügyeskedés", például mikor a kereskedő nem tüntette fel az árat, vagy két árat is írt a termékre és az akciós árut nem akciós áron számlázta, vagy más módon csapta be a vevőt. Kirívó esetekben előfordult, hogy ismeretlen eredetű, rossz minőségű, fogyasztásra kifejezetten alkalmatlan árut kínáltak eladásra.

Több helyen tártak fel a hatóságok engedély nélkül folytatott termelő tevékenységet, miközben erősen kifogásolható körülmények között állítottak elő húsféleségeket, sajtokat, cukrászati termékeket. Különösen az így készített cukorkák, édességek, valamint az úgynevezett étrendkiegészítők vásárlása kíván a fogyasztóktól nagy körültekintést - áll a kormánybiztos közleményében.

Forrás: MTI
 

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Á. Balázs, 2020. január 22.

Üdv! Nekünk a Baliner Bt.-ről van nagyon rossz véleményünk. Nem teljesítették határidőre a...

Ablakcsere buktatókkal

Mr. George Anderson, 2020. január 22.

Üzleti kölcsönt keres? Személyi kölcsönök, lakáscélú kölcsönök, autó kölcsönök, di...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

bishop berry smith, 2020. január 21.

Helló Szüksége van pénzügyi kölcsönre, ingatlanbefektetésre, autókölcsönre, adósságkons...

Menekülés a UPC-től

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza