Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Fogyasztóvédők: szünetel az E.ON per

Munkatársunktól, 2009. április 08. - szerda 11:33
Címkék: áram, szolgáltató, eljárás, jog, panasz
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Megegyezés született a fogyasztóvédők és az E.ON között, így a Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetsége (FEOSZ) szünetelteti az áramszolgáltató ellen indított pert.


A FEOSZ februárban indított pert az E.ON Észak-dunántúli Áramhálózati Zrt. és az E.ON Dél-dunántúli Áramhálózati Zrt. ellen, arra hivatkozva: a szolgáltatók nem teljesítették kötbérfizetési kötelezettségüket, a fogyasztókat nem tájékoztatták megfelelően, és nem az üzletszabályzatnak megfelelően jártak el a januári áramkimaradás elhárítása során.

Forrás: MTI
Miután az E.ON április elsején közölte, hogy méltányossági alapon utólagos engedményt nyújt az elosztói díjból azoknak az ügyfeleinek, akik hosszabb ideig maradtak áram nélkül a január 27. és február 2. között bekövetkezett üzemzavarok miatt Vas, Zala és Somogy megye egyes részein, a FEOSZ szünetelteti a pert az áramszolgáltató ellen. A díjkedvezmény tizennyolc órát meghaladó ellátás-kimaradás esetén tízezer forint, huszonnégy óránál hosszabb idő esetén tizenötezer, harminchat órát meghaladó kimaradás esetén pedig húszezer forint. Az E.ON április végéig banki átutalással vagy postai utalvány formájában juttatja el a kedvezményt a fogyasztókhoz. A FEOSZ arra kéri azokat a fogyasztókat: ha nem kapják meg az őket megillető összeget április végéig, ezt jelezzék a szövetségnek.


A szövetség és az E.ON megállapodott abban is, hogy a jövőben rendszeresen egyeztet fogyasztóvédelmi kérdésekben.

A Nyugat-Dunántúlon januárban a havazás miatt fák dőltek ki, villanyvezetékek és a tartóoszlopok rongálódtak meg. Az üzemzavar a legsúlyosabban Zala és Vas megyét sújtotta, de Veszprém és Somogy megyei körzeteket is érintett: százötvenöt településen részben vagy teljesen megszűnt az áramszolgáltatás, ez mintegy ötvenkétezer fogyasztónál okozott problémákat. A szakembereknek több mint három nap elteltével sikerült helyreállítaniuk a szolgáltatást.


Zalában nem tekintik lezártnak az E.ON elleni kártérítési ügyeket

A Zala Megyei Közgyűlés elnöke jogilag vitathatónak tartja a Magyar Energia Hivatalnak a januári tartós áramszünetről tett megállapításait - tájékoztatott Manninger Jenő (Fidesz) szerdán közleményében.

A Magyar Energia Hivatal jelentését megismerve örömmel vették tudomásul, hogy az áramszünet miatt elszenvedett károkért pénzhez jutnak a zalai károsultak, de az ügyben megbízott jogi képviselővel együtt a megyegyűlés elnöke úgy véli: jogilag vitatható a vizsgálat megállapítása.

Manninger Jenő úgy fogalmaz, hogy a több pontban elmarasztalt E.ON áramszolgáltatót kötbér kifizetésére nem kötelezik, "ugyanakkor megállapították, hogy különböző intézkedéseket kell hoznia az áramszünetekre vonatkozóan a mielőbbi helyreállítás és a lakosság tájékoztatása tekintetében". Emiatt egyelőre nem tekinti jogilag teljesen lezártnak az ügyet.

Mindezek mellett a közlemény kitér arra is: a megyei önkormányzatnál örülnek annak, hogy eredményre vezetett az önkormányzatok munkája, nem hiába fáradtak azok, akik összegyűjtötték a károkat. Biztosnak tartja, hogy ennek is komoly szerepe volt abban, hogy az áramszolgáltató az áramkimaradás időtartamától függően 10-20 ezer forintot fizet háztartásonként a károsultaknak.

Forrás: MTI
 

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Á. Balázs, 2020. január 22.

Üdv! Nekünk a Baliner Bt.-ről van nagyon rossz véleményünk. Nem teljesítették határidőre a...

Ablakcsere buktatókkal

Mr. George Anderson, 2020. január 22.

Üzleti kölcsönt keres? Személyi kölcsönök, lakáscélú kölcsönök, autó kölcsönök, di...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

bishop berry smith, 2020. január 21.

Helló Szüksége van pénzügyi kölcsönre, ingatlanbefektetésre, autókölcsönre, adósságkons...

Menekülés a UPC-től

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza