Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Kikelet akció: tíz eljárás indult

Munkatársunktól, 2009. április 06. - hétfő 11:22
Címkék: fogyasztóvédelem, piac, ellenőrzés, kereskedő, bírság, ünnep
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Tíz eljárást indítottak és csaknem négyszázezer forint bírságot szabtak ki a vám- és pénzügyőrség és a tisztiorvosi szolgálat munkatársai a főváros frekventált piacain szombaton, a Kikelet II. akció részeként végzett ellenőrzés során - tájékoztatott a Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnoksága (VPOP).


Az ellenőrzést hét helyszínen csaknem nyolcvanan végezték polgárőrökkel közösen. Az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) munkatársai csaknem négyszázezer forint értékben szabtak ki közegészségügyi és kémiai terhelési bírságot. A pénzügyőrök mintegy kilencszáz ruházati terméket, pólókat, nadrágokat, kétezerötszáz adattartalom nélküli DVD-t és CD-t, valamint száznégy közbiztonságra különösen veszélyes eszközt - késeket, dobócsillagokat, teleszkópos botot - foglaltak le.

Forrás: MTI

A Verseny utcai piacon tartott ellenőrzés során lefoglalt tárgyak


A járőrök két esetben az áru hamis megjelölése bűntett, két esetben az áru hamis megjelölése szabálysértés, egy esetben közbiztonságra különösen veszélyes eszközzel kapcsolatos szabálysértés, míg két esetben szerzői vagy szerzői joghoz kapcsolódó jogok megsértése miatt indítottak eljárást - olvasható a közleményben. Kondorosi Ferenc, az új rend és szabadság program kormánybiztosa március végén jelentette be, hogy április elsején újraindul a Kikelet néven ismertté vált fogyasztóvédelmi ellenőrzés.

Kondorosi Ferenc kiemelte, hogy a húsvéthoz kapcsolódó élelmiszerek és italok ellenőrzése lesz a hangsúlyos, de górcső alá veszik az autóbontókat és autóalkatrész-kereskedőket, a hulladékkereskedőket, továbbra is fellépnek a hamisítások ellen és a banki ügyfélszolgáltatások körét is vizsgálni fogják. A kormánybiztos ezzel kapcsolatban elmondta, hogy az eddigi nyolc helyett - a kibővített ellenőrzések miatt - immár tizenegy hatóság vesz részt a munkában, bekapcsolódik a Zöld Kommandó, a Nemzeti Közlekedési Katóság és a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) is. Megemlítette, hogy a változni fog a jogi környezet is: április 12-én lép hatályba a vásárokról és piacokról szóló kormányrendelet.

Forrás: MTI

A Józsefvárosi piacon ellenőrzést tartanak


A húsvét előtti, áprilisban tartandó huszonötezer ellenőrzés célja elsősorban a figyelmeztetés, bírságot csak kirívó esetben szabnak majd ki - mondta a kormánybiztos. Az első ellenőrzést a pestlőrinci piacon tartották. A húsvéti akciót megelőzően a karácsonyi időszakban tartottak hasonló akciót.

Fogyasztóvédelmi jogsértések Szabolcsban

A múlt évben végzett 2.289 ellenőrzés negyvenkilenc százalékánál találtak jogsértést a fogyasztóvédelem munkatársai Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében - olvasható a Kelet-Magyarország hétfői számában. A legtöbb hiányosságot a vásárokon és a piacokon észlelték az ellenőrök, ott a vizsgált árusok és áruk kilencven százalékával volt gond - mondta Holló Jánosné, a fogyasztóvédelmi szervezet megyei kirendeltségének vezetője. A dicstelen rangsorban a vendéglátás és a kiskereskedelem következik ötvenöt-ötvenhat százalékos aránnyal, sok helyen kiszolgálják szeszesitallal és dohányáruval a fiatalkorúakat, illetve sűrűn csalnak a kimért italok mennyiségével. Az áruházláncok bevásárlóközpontjaiban minden harmadik ellenőrzésnél adódott szabálytalanság. A fogyasztóvédők 977 esetben intézkedtek, 796 alkalommal pedig nyolcvanmillió forint összegben szabtak ki bírságot Szabolcsban tavaly.Forrás: MTI
 

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Á. Balázs, 2020. január 22.

Üdv! Nekünk a Baliner Bt.-ről van nagyon rossz véleményünk. Nem teljesítették határidőre a...

Ablakcsere buktatókkal

Mr. George Anderson, 2020. január 22.

Üzleti kölcsönt keres? Személyi kölcsönök, lakáscélú kölcsönök, autó kölcsönök, di...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

bishop berry smith, 2020. január 21.

Helló Szüksége van pénzügyi kölcsönre, ingatlanbefektetésre, autókölcsönre, adósságkons...

Menekülés a UPC-től

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza