Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Megbírságolt boltok

Munkatársunktól, 2009. március 27. - péntek 11:33
Címkék: fogyasztóvédelem, kereskedő, bírság, ellenőrzés
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A tavaly végzett fogyasztóvédői ellenőrzések után milliós nagyságrendben szabtak ki jogerős büntetést a megyében és a régióban: hol tiltott kiszolgálásért, hol azért, mert az iskola volt túl közel, vagy a panaszkönyv túl messze. - írja a BAON.


A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) dél-alföldi felügyelősége márciusi jogerős döntésével ötszázezer forintra büntette a Penny Market Kft.-t. Az áruházláncot üzemeltető cég ugyan nem Bács-Kiskunban székel, de a régióban található több üzletében tapasztaltak szabálytalanságokat.

Forrás: photos.com
A hatóság emberei a kecskeméti Noszlopy-parki áruházban a vevők hiányos tájékoztatásával szembesültek, s kötelezték az egységet, hogy korrektül, a tényleges árakról informálja vásárlóit, továbbá rendelkeztek a betétdíjas termékek visszaváltási szabályainak betartásáról is.

Szintén a megyeszékhelyen, a Budai hegyi áruházban a készleten tartott termékek eladási és egységáráról szóló tájékoztatók kihelyezésére adtak ki kötelezvényt. A lajosmizsei és a kalocsai Penny-ben szintén az ármegjelölés hiányosságait és pontatlanságait nehezményezték, amelyek vagy nem igazították el a vevőt, vagy a polcokon alacsonyabb árat tüntettek fel a valódinál. Mindkét helyen utasították az üzleteket, hogy biztosítsanak pontos és teljes körű egységár-tájékoztatást.

Mindezzel együtt a hatóság fogyasztóvédelmi bírságot szabott ki ötszázezer forint értékben.

A régió vevő-érdekvédelmi munkatársai Kiskőrösön egy József Attila utcai boltot is megbírságoltak azután, hogy próbavásárláskor egy fiatalkorúval tesztelték az üzletet. A megbízott fiatal egy üveg rosét kért, s az eladó anélkül is kiszolgálta, hogy az életkoráról meggyőződött volna. Ha ezt megteszi és az eladást megtagadja, a bolt megúszta volna a százezer forintos büntetést.

Megbírságolták a majsai fürdőt is. A Jonathermálnak azért kell ötvenezer forintot fizetnie, mert a hatóság ellenőrei szerint a vásárlók könyvét a pénztárszobában elhelyezett irodai szekrény fiókjából vették elő, vagyis az a vendégek számára nem volt látható és hozzáférhető, ráadásul a panasztételi lehetőségről szóló tájékoztató nem volt kihelyezve az egységben.

Forrás: BAON
 

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

kizsgé, 2020. szeptember 02.

Én általában nyeremény játékokon veszek részt állítólag. Mindig hatalmas összegeket nyere...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza