Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Megbírságolt boltok

Munkatársunktól, 2009. március 27. - péntek 11:33
Címkék: fogyasztóvédelem, kereskedő, bírság, ellenőrzés
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A tavaly végzett fogyasztóvédői ellenőrzések után milliós nagyságrendben szabtak ki jogerős büntetést a megyében és a régióban: hol tiltott kiszolgálásért, hol azért, mert az iskola volt túl közel, vagy a panaszkönyv túl messze. - írja a BAON.


A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) dél-alföldi felügyelősége márciusi jogerős döntésével ötszázezer forintra büntette a Penny Market Kft.-t. Az áruházláncot üzemeltető cég ugyan nem Bács-Kiskunban székel, de a régióban található több üzletében tapasztaltak szabálytalanságokat.

Forrás: photos.com
A hatóság emberei a kecskeméti Noszlopy-parki áruházban a vevők hiányos tájékoztatásával szembesültek, s kötelezték az egységet, hogy korrektül, a tényleges árakról informálja vásárlóit, továbbá rendelkeztek a betétdíjas termékek visszaváltási szabályainak betartásáról is.

Szintén a megyeszékhelyen, a Budai hegyi áruházban a készleten tartott termékek eladási és egységáráról szóló tájékoztatók kihelyezésére adtak ki kötelezvényt. A lajosmizsei és a kalocsai Penny-ben szintén az ármegjelölés hiányosságait és pontatlanságait nehezményezték, amelyek vagy nem igazították el a vevőt, vagy a polcokon alacsonyabb árat tüntettek fel a valódinál. Mindkét helyen utasították az üzleteket, hogy biztosítsanak pontos és teljes körű egységár-tájékoztatást.

Mindezzel együtt a hatóság fogyasztóvédelmi bírságot szabott ki ötszázezer forint értékben.

A régió vevő-érdekvédelmi munkatársai Kiskőrösön egy József Attila utcai boltot is megbírságoltak azután, hogy próbavásárláskor egy fiatalkorúval tesztelték az üzletet. A megbízott fiatal egy üveg rosét kért, s az eladó anélkül is kiszolgálta, hogy az életkoráról meggyőződött volna. Ha ezt megteszi és az eladást megtagadja, a bolt megúszta volna a százezer forintos büntetést.

Megbírságolták a majsai fürdőt is. A Jonathermálnak azért kell ötvenezer forintot fizetnie, mert a hatóság ellenőrei szerint a vásárlók könyvét a pénztárszobában elhelyezett irodai szekrény fiókjából vették elő, vagyis az a vendégek számára nem volt látható és hozzáférhető, ráadásul a panasztételi lehetőségről szóló tájékoztató nem volt kihelyezve az egységben.

Forrás: BAON
 

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Mr. Dékány Endre, 2020. február 19.

Szüksége van sürgős kölcsönre pénzügyi problémájának megoldásához, valamint vállalkoz...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

Mr. Dékány Endre, 2020. február 18.

Hitelre van szüksége? Adunk mindenféle kölcsönt, például adóssághitel, üzleti kölcsön, o...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

Mária Ádám, 2020. február 16.

A nevem Mária Ádám, magyar, egyedülálló szülő, mielőtt a férjem meghalt, annyi adósságot...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza