Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Menekülés a UPC-től

Rébusz Bácsi, Tamás, Zoltán, 2009. március 18. - szerda 18:59
Címkék: szolgáltató, szerződés, panasz, reklamáció, átverés, internet, telefon, kábeltévé
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A hűségszerződésnek egyedül annyi haszna van, hogy "elengedik" a felhasználót, amivel gyorsan élni is fogok, ha ez így folytatódik...


Az alábbiakban három különböző, UPC-vel kapcsolatos olvasói panaszt közlünk:


Forrás: photos.com
Szerződést kötöttem a UPC-nél, rögtön kitöltöttük a meghatalmazást csoportos beszedési megbízásra. Tehát:"nincs" semmi gondom, szolgáltatás OK, minőség OK, fizetés kipipálva, vonják a folyószámláról. Egyszer csak jön a UPC-től a levél, hogy díjtartozásomat nem egyenlítettem ki. Mellékelten küldik a csekket és udvariasan megkérnek, 8 napon belül szíveskedjek rendezni. Biztos ami biztos, kapok egy telefonszámot, amit az összes ügyfél nagyon jól ismer és nem a tévéreklámból. Köszönöm szépen nem óhajtok fél napot a telefonnál ülni!

Feleségem gyanútlanul,a felszólításnak eleget téve befizeti a tartozást, majd három nap múlva jön a banktól (ez egy másik történet lesz, a címe talán: hogyan rövidítsük meg az ügyfelet évi kb. 30-40000 forinttal) az sms: UPC havidíj átutalva. Kérdem én:ha folyószámláról történik a havidíj levonása, miért kell csekket küldeni? Miért kell felszólítani? Ez a UPC őskorában sem volt másképp. Meg kellett őrizni a feladóvevényt és havonta bemenni az ügyfélszolgálatra bizonyítani, hogy a díjfizetés rendben megtörtént, állítsanak ki egy normális csekket, egyhavi összeggel.

Az új csekkek kiállításakor még nem dolgozták fel a három héttel azelőtt megtörtént befizetést, így az mindig tartozásként jelentkezett. Ja, ha az ügyfél egy csekket nem tudott bemutatni, az annyit jelentett, fizetheti még egyszer!

Egy szó, mint száz: megint megyek a UPC-hez és visszakérem a pénzem amit gondolom, heteken belül vissza fognak utalni, persze csak ha már megérkezett az ő számlájukra. Majd elnézést is kérek! Örülök a többi szolgáltatónak és annak, hogy már nem vagyok UPC ügyfél!

Rébusz BácsiA problémám a következő: a UPC-nél lemondtam az internet és a telefonelőfizetésemet. Mivel hűségszerződésem volt náluk, ezért ezt úgy szerettem volna megtenni, hogy csomagot módosítok felfelé - erre most nem kell hűséget vállalni - majd azt követően azonnal lemondom. Ezt telefonon intéztem, erre azt válaszolta az ügyintézőjük, hogy ezt nem tudom megtenni, mert ez ki van védve az ÁSZF-ben. Így én lemondtam módosítás nélkül, azonban írtam egy levelet nekik, amiben azt válaszolták, hogy ezt nem tiltja az ÁSZF, és nagyon sajnálják, hogy kellemetlenséget okoztak nekem, de nem áll módjukban eltekinteni a különbözettől.

Összesen húszezer forintról van szó, nem egy egetrengető összeg, de nem szeretném nekik kifizetni, mert nagyon berágtam rájuk amiért becsaptak.

ZoltánChello Silver internet csomagom van a UPC kábelszolgáltatónál, jelenleg hétezerötszáz forintot fizetek érte. A hűségszerződések a szolgáltatónál megszűntek, ezt az árat "1 évig garantálják".

A mostani akciójukban ugyanezt a nevű és paraméterű csomagot új előfizetőknek hatezer, régi előfizetőknek hétezer forintért kínálják. A telefonos ügyfélszolgálatuk azt hozta tudomásomra, hogy ezt az akciót nem vehetem igénybe, mert "a szolgáltatással már rendelkezem" (ez a kitétel bele is van foglalva az akció leírásába).

Meglátásom szerint ez sok lényeges tulajdonságában a hűségszerződéses rendszer visszacsempészése, sőt még annál is rosszabb. Ugyanis már nemcsak meghatározott idő; lejártáig nem tudok olcsóbb csomagdíjat igénybe venni, mivel annak lejártakor is rendelkezni fogok a szolgáltatással, így az akkori akcióba sem léphetek majd be. Ehhez a szolgáltatónak mindössze ezt az egyszerű kitételt kell a mindenkori "akciós" hirdetményben tartani.

A hűségszerződésnek egyedül annyi haszna van, hogy "elengedik" a felhasználót, amivel gyorsan élni is fogok, ha ez így folytatódik...

Tamás
 

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Virág Csenge, 2009. május 12. - kedd 10:21

Sajnos nekem is adódik a mai napig problémám az UPC-vel. Mivel lejárt a 2 éves hűségszerződésem ( TV, internet,telefon)úgy gondoltam egy sokkal alacsonyabb díjas csomagot fogok kérni. Hát mekkorát tévedtem visszafelé nem lehet módosítani csak magasabb csomagra. Az csak az új belépők kiváltsága. Persze tudom, hogy az sem sokáig, mert mindenféle akciókkal Őket is rövid időn belül befogják húzni a csőbe. Hiába bizonygattam, hogy nekem ez már az anyagi lehetőségeimet meghaladja, mivel munkanélküli lettem, nem fogom tudni fizetni, baromira nem érdekelte Őket az én szocproblémám. Aztán mégiscsak ugy döntött az ügyintéző Hölgy segítenek úgy, hogy adnak kedvezményt 10 %-ot és akkor már sokkal kevesebb lesz a díjam. Megkaptam a szerződést postán. Na az aztán úgy működik, hogy az eddig fizetett összeget felbruttósították 10 %-kal és kaptam rá 10 % kedvezményt. Én is kereskedelemben dolgoztam, ezt velem már nem lehet megetetni , úgyhogy nem marad más megoldás mint felmondom az egészet. Ugyanezt a csomagot az új belépő megkapja 7800.-Ft-ért Én pedig fizessek 13800.-Ft-ot, mert mi a fenének léptem be már nagyon sok éve. Hát ez aztán az ügyfél megtartaási program.

snetch, 2009. április 16. - csütörtök 16:35

Tamás! Ugyanez a problémám volt, hűségidő lejárt, net 5000-ről fölugrott rövid időn belül 7700!-ra. Mikor szóvátettem, közölték, hogy igenám, de növelték a sávszélességemet! És valóban! 1 hétig tényleg 10mbittel jött le minden. Kábeltv-vel ugyanez, hűségidő lejárt, 2500-ról 5000-re fel. Megelégeltem. Felhívtam az ügyfélszolgálatot, kivártam a fél órás várakozási időt, és közöltem, hogy szeretném lemondani mindkét szolgáltatásukat, mert nekem ez így már sok, és különbenis az újaknak csak 6ezer ugyanez a net csomag... Hebegés, habogás, tartsa kérem, majd válasz: -ÖÖÖ, hát tudjuk biztosítani akkor az internetet 6ezerért Önnek is, és a kábeltévé árát levisszük 3600-ra.... jó így? - Nemistudom... - Ja, és 3600-ért bronz helyett silver lesz a kábeltv. - Na jó legyen... Milyen kegyes voltam ugye? Tanulság: megkell őket fenyegetni, hogy elvesztik az ügyfelüket, és kicsikarni a jó árat. Üdv Péter

GReddy, 2009. április 01. - szerda 20:39

És igen! MA! Elküldtem nekik írásban a felmondást! Ki vannak rúgva! :)) Biztos, ami biztos, kapott az ügyvédem, és a PSZÁF is egy másolatot a felmondásból... hogy ne kapjak augusztusban "naeztmégfizesdbe" számlát. Digi ügyfél lettem. Nem tudom, milyen lesz, de az biztos, hogy amit a UPC nem tudott nekem fél nap alatt elintézni, azt a DIGI informatikája cca 3 perc és öt gomb megnyomásával megoldotta.. Fele annyiért. NO COMMENT. :)

megjottem, 2009. április 01. - szerda 13:40

A UPC-vel én is hasonlóan jártam. Amikor lemondtam a csomagot, egyből tudtak valami kedvező ajánlatot adni, amit természetesen nem igényeltem. Na, nem mintha az új szolgáltatóm, a DIGI tökéletes lenne. Nekik az ügyintézéssel és a számlázassal vannak súlyos problémáik (emiatt már a fogyasztóvédelmet is beizzítottam). De még mindig sokkal kedvezőbbek az áraik.

vincent vega, 2009. március 26. - csütörtök 21:43

Szerintem sem jó dolog,hogy régi előfizetőknek nyista kedvezmény, csak az újaknak.szerintem csak az szidja az upc-t aki még nem volt t-com vagy fibernet ugyfél:)))azoktól még ez is jobb.selim,láma vagy,ott volt a számla szélén hogy mit változtatnak,nekem is a szomszéd mutatta:))

Selim, 2009. március 24. - kedd 16:51

Bronz csomagban vagyok a UPC-nél, 2700 Ft-ot fizettem mindaddig (cirka két év és 4 hónapig), amig hirtelen (értsd: minden előzetes informálás nélkül) úgy nem döntöttek, hogy az akciónak vége, és innentől fizessek 3990 Ft-ot ugyanarra a csomagra. Minthogy albérletben lakom, és a főbérlőm nevén van minden szolgáltatás, megkértem, hogy reklamáljon a nevemben, mert ezt nem tudom elfogadni. Könnyen kikalkulálható, hogy ez egyik hónapról a másikra 47%-os áremelkedést jelent, amit egyrészt nem láttam alátámasztva, másrészt az eljárást sem találtam etikusnak. A főbérlőnek elmagyarázták, hogy ez igy jó, lejárt az akció, és sajnos meglévő ügyfélként nem vehetem igénybe az akciót, ahol hűségnyilatkozat nélkül ugyanerre a csomagra 2900 Ft lenne a tarifa. Egyetlen dolgot tudnak ajánlani: akkor tud változni az ár, ha egyéb szolgáltatásokat is igénybe veszek. Hab a tortán, hogy időközben két csatornát kivettek a Bronz csomagból, két másikat pedig betettek, szintén anélkül, hogy előre informáltak volna. A gyümölcsszem a habon pedig az, hogy abban a kerületben, ahol én lakom a UPC-nek jelenleg nincs konkurense, igy monolpolhelyzetben vannak; én pedig választhatok: vérző búcsút veszek a UPC-től és csak azért sem nézek tévét, vagy benyelem a megemelt dijat mindaddig, amig a konkurens ki nem épiti a környéken a hálózatát.

Illés , 2009. március 19. - csütörtök 10:12

Én több mint 20-évet voltam előfizető a UPC-nek igaz, hogy régen nem így hivták őket de csak a név változott. Mikor felmondtam a szolgáltatást az ügyintéző azt akarta, hogy maradjak és kössek hűségnyilatkozatot velük és csökkenni fog a díjam. Én rákérdeztem, hogy mivel régi előfizető vagyok miért nem adnak kedvezmény mint az új előfizetőknek erre ő azt mondta,hogy mivel régi vagyok úgysem megyek el. Náluk 42.csatornáért fizettem 4200.Ft-ot akinél most vagyok annál 58 csatornáért fizetek 2700.Ft-ot. Ja és az új szolgáltató úgy alakitotta ki a fizetési határidőt, hogy mindenki be tudja fizetni időben nem úgy mint a UPC-nél, hogy a hónap eleje a befizetés és ha időben nem fizetem be akkor kamatot számol fel.Ki lehet számolni csak 10-15.Ft.-al mennyi plusz pénzhez jut havonta a cég.Ezt mekérdeztem tőlük,hogy a nyugdíjasok miért nem fizethetnek a nyugdíjból nem tudtak választ adni rá. bigpapa.


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kommentek

Mária Ádám, 2019. május 24.

A nevem Mária Ádám, Magyarországról, egyedülálló szülő, mielőtt a férjem meghalt volna, ...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Bereczk János, 2019. május 20.

Úgy látszik, nem találtak egy tollat, vagy valakit, aki leírja, miről is van szó! Én
m...

Fatüzelésű otthonok és a szálló por

Ferenc, 2019. május 18.

A fasznak kell felrakni olyan linket ami nem mukodik:http://www.parkonet.com/hun/hun/magazine/conten...

Interaktív térképen a fővárosi parkolási zónák

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés