Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Nem létező fürdőhelyet hirdetnek

Munkatársunktól, 2009. március 18. - szerda 13:44
Címkék: átverés, hirdetés, reklám, utazás, vendéglátás
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Pihenés Kolopfürdőn: egy külföldi üzemeltetésű szállásfoglaló honlap szerint erre lenne lehetőségünk, ha náluk foglalunk szállást. Az már más kérdés, hogy Kolopfürdő már réges régen nem fogad vendégeket. De akkor ki és miért kínál szállást egy nem létező üdülőparadicsomban? - kérdezi a Szoljon.hu.


Világszerte ismert gyógyiszapot bányásznak a Tiszasüly és Kőtelek között található Kolopfürdőn. Egykor szanatórium, fürdő is működött a területen, azonban ma már csak a kitermelőkút és feldolgozóüzem jelzi az értékes kincs helyét.

Ha kíváncsiságból azonban a google-be beírjuk a kulcsszót: Kolopfürdő, már az első pár találat szállásfoglaló cégek oldalaira irányít. Néhány külföldi üzemeltetésű honlap ugyanis jelenleg is hotelszobákat ajánl a nem létező fürdőnél és annak környékén. A Szoljon munkatársai elhatározták, hogy szállást foglalnak. E-mailben érdeklődtek. Első levelüket magyarul írták, mert a cím angol volt ugyan, de az oldalon magyar nyelven is lehet böngészni. Sőt, a weblap alján felsorolták az általuk beszélt nyelveket, amelyek között bizony a mi anyanyelvünk is szerepelt.

"Érdeklődő ügyfélként örömmel elújságoltuk, hogy már ismerjük az ottani gyógyiszap kiváló hatásait, sőt már kaptunk is kezelést a budapesti Gellért fürdőben." Így kitalált, mozgásszervi betegséggel küzdő munkatársunk további információkat kért a szállás- és kezelési lehetőségekről. Pár nap múlva jött is a válasz: sűrű bocsánatkérések közepette megkértek, hogy írjunk angolul, franciául, németül, spanyolul, olaszul, hollandul, lengyelül vagy portugálul: tehát majdhogynem bármi más nyelven, ugyanis a mi nyelvünket nem értik.

Forrás: MTI

Nem részesülhetünk a meghirdetett gyógyiszapból...


Másodjára is nekifutottak a dolognak, immár angol nyelven tették fel kérdéseinket. Sőt, levelüket kiegészítették azzal is, hogy adjanak tippet, az év mely periódusában célszerűbb a fürdőhöz utazni. Még aznap megérkezett a válaszlevél: „Kolopfürdőn nem tudunk szállást biztosítani, ám találtunk egy közeli szállodát Jászapátin.” Majd részletesen leírták, hogyan foglalható szállás az adott helyen, és ha bármi gond van, bátran keressék őket. Ha ezidáig nem lett volna egyértelmű, hogy itt valami nem stimmel, akkor itt kezdhet az átlagember gyanakodni. Másik kérdésüket ugyanis, miszerint milyen fürdő üzemel Kolopfürdőn és milyen kezeléseket kaphatunk, ügyesen kikerülték.

Ezek után ujabb levelet küldtek a honlapnak: "miért hirdetnek szállási lehetőséget Kolopfürdőn, ha végül egy kilométerekkel odébb lévő település hotelét ajánlják? Tudnak-e többet mondani a szolgáltatásokról? Ugyanis nagyon szeretnénk odalátogatni, és igénybe venni a messze földön híres gyógyiszapos kezeléseket." Ekkor már nem tudták kikerülni a választ. Levelükben szabadkoztak, hogy ők nem tudnak tájékoztatást adni a fürdőről, ugyanis honlapjuk csak és kizárólag szállások foglalásával foglalkozik.

Tippeket viszont adtak: "keressenek fel egy turisztikai irodát, hátha ott tudnak válaszolni a kérdéseikre." Azzal azonban nem foglalkoztak, hogy munkatársaink nem véletlenül náluk érdeklődtek: hiszen ők ajánlanak szállást egy olyan helyhez, Kolopfürdőhöz, amely már régóta nem üzemel mint fürdő.

Kolop története

Az 1892-es évben Végess Sándor itatókutat ásatott kolopi birtokán. A kifolyó iszapban megfürdött egy beteg bivaly, ivott a vízből is, majd később teljesen meggyógyult. A monda-szerű történet szerint ezzel kezdődött a kolopi iszap sikere. Az ott nyert értékes kincset 1899-től államilag elismert gyógytermékként használják a gyógyításban. Később pedig híres budapesti gyógyfürdőkben is használni kezdték. A két világháború között szanatórium működött a kolopi birtokon. Repülőtér fogadta a légi úton érkezőket, és fogatok szállították át őket az intézménybe. Ám ez még nem minden, ugyanis fürdő is volt a területen. A közeli kiserdőben a mai napig megvannak egy ülőmedence maradványai. Kolop története 1951-ben zárult, amikor dr. Végess Árpádné felajánlotta a magyar állam számára a kitermelőhelyet. Ma pedig ott bányásszák az ország egyetlen tisztán ásványi eredetű gyógyiszapját.


Forrás: Szoljon
 

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Mr. George Anderson, 2020. május 30.

Sürgős kölcsönt keres? Megtagadták-e hitelét a bankjától vagy bármely pénzügyi vállalkoz...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Mr. Dékány Endre, 2020. május 30.

Szüksége van hitelre az adósság megszilárdításához? Szüksége van kölcsönre vállalkozás...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

Mária Ádám, 2020. május 28.

A nevem Mária Ádám, magyar, egyedülálló szülő, mielőtt a férjem meghalt, annyi adósságot...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza