Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Álomőrzők - bébiőr a bevásárlókosárban

Simon Tamás, 2009. március 09. - hétfő 17:30
Címkék: vásárlás, egészség, műszaki cikk
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Gyakran megesik, hogy nem tudunk alvó kisgyermekünk mellett őrködni. Légzésfigyelő és bébiőr használatával azonban mi is nyugodtan pihenhetünk, vagy tehetünk-vehetünk.


Ketyere a kiságyban

Szülők gyakran aggódnak amiatt, hogy megfelelően lélegzik-e a kiságyban szundikáló gyermekük. Ilyen aggodalomra jelentenek megoldást a különböző légzésfigyelők vagy bébiőrők, amelyek a legegyszerűbb felszereltségtől a modernebb technikai megoldásokon át különböző árakon bármelyik bababoltban vagy áruházban beszerezhetőek. A megfelelő eszköz kiválasztásakor érdemes néhány dologra odafigyelnünk.


Bébiőr vagy légzésfigyelő?

A boltok polcain található kínálat között válogatva háromféle terméket találhatunk. A légzésfigyelők elsődleges funkciója, hogy figyelmeztessen abban az esetben, ha a baba nem vesz levegőt.

Forrás: photos.com
A baba feje illetve felsőteste alá helyezett egység érzékeli a gyermek légzési ritmusát és ha az nem kielégítő, hangjelzéssel figyelmezteti a szülőt. Teszi mindezt úgy, hogy normál esetben a csecsemő is felébred, így máris vesz levegőt. A légzésfigyelők gyakori hibája, hogy gyakran akkor is riasztanak, ha nincs igazi ok az aggodalomra. A babaőrök egy „szülőegységgel” és egy „babaegységgel” rendelkeznek. Ezeket a gyermek tartózkodási helyén, illetve a szülők által használt térben kell elhelyezni. A készülékek hang - és adott esetben fény - segítségével jelzik, ha a baba sír, vagy egyéb zaj van környezetében. A légzésfigyelő és babaőrző kombinációjával egyszerre figyelhetjük a baba légzését, illetve használhatjuk a hordozható egységet a lakás különböző pontjain, miközben nem vagyunk gyerekünk közelében.


Sokoldalú babaőrök

A bébiőrök alapfunkciójuk szerint legalább két csatornán működtethetők. Drágább készülékek esetén pedig akár nyolc digitális csatornán is nyomon követhetjük gyermekünk légzését. A különböző egységek hálózati adapterről vagy tölthető akkumulátorról akár tizenkét órán keresztül is üzemeltethetők. A hangszín még a legegyszerűbb termékek esetében is lehet állítható, a korszerűbb bébiőröket azonban már elektronikus kijelzővel, illetve hangszintjelző ikonnal is ellátták. A készülékek közötti legnagyobb és legfontosabb különbség a hatótávolság mértéke között van. A gyengébb teljesítmények hatótávolsága 50-100 méter, a magasabb árfekvésű és több funkcióval rendelkező őrök kétszázötven méteres hatótávolságban, a szabadban is képesek figyelmeztető jelzést kibocsátani.


Extrákkal felszerelve

A babaőrzés céljára olyan modelleket is kifejlesztettek, melyeknek köszönhetően egy kis monitor segítségével is nyomon követhető, mit csinál gyermekünk a kiságyban. Ha nincs kedvünk álomba ringatni csemeténket, a babaőr altató zenefunkciójára kapcsolva ezt a feladatot is a szerkezetre bízhatjuk. Az akkumulátor töltöttségének kijelzése, illetve a szülői egységhez tartozó övcsipesz, valamint fejhallgató szintén alapvető tartozék.


Elekroszmog mentes bébifon

A környezetünkben létrehozott elektromos és mágneses terek érzékenyen hatnak a csecsemők szervezetére. Az elektromos sugárzások együttesének, vagyis az elektroszmognak köszönhetően a bébiőrök közelében lévő babák nyugtalanok, illetve sírósak lesznek, hiszen az elektroszmog bántja érzékeny idegrendszerüket. A Vivanco nevű cég által kifejlesztett, elektroszmog mentes készülék hetvenöt méter hatótávolságú, kétcsatornás, állítható hangerővel és akkutöltő funkcióval van ellátva.


Vegyük vagy béreljünk?

A csecsemő első évében számtalan olyan eszközre van szükség, ami vásárlás helyett könnyedén beszerezhető bérléssel is. Ha fontosnak érezzük, hogy babaőrrel szereljük fel gyermekünk környezetét, de pénztárcánk nem engedi, hogy mélyebben belenyúljunk és megvásároljunk a kiszemelt készüléket, keressük egy olyan bababoltot, ahol lehetőség van a bérlésre. Így legalább nem fogjuk a készüléket egy éves használat után a szekrény aljába tenni. A bérléskor letéti díjat kell fizetnünk, ami pár ezer forinttól akár a babaőr teljes vételárág terjedhet. Természetesen a letéti díj a bérleti idő lejárta után visszajár. A legegyszerűbb babaőröket már 2500 forintért, míg a modernebb eszközöket három- és hétezer forint körüli áron vehetjük bérbe.


Ha gond van a készülékkel

A bébifonok meghibásodását recsegő, sípoló hangok jelzik, bár ez nem minden esetben tudatja, hogy komolyabb gond volna a készülékkel. Ennek oka lehet, hogy a jelvevő egységet külső forrás zavarja, vagy esetleg jeladó és vevő nincs megfelelő távolságra egymástól. Ilyenkor érdemes meggyőződni arról, hogy a fenti két eset nem áll fent, s csak ezután felkeresni az üzletet, ahol a terméket vásároltuk. Ott kötelesek szervizbe küldeni a terméket és megjavításáig újat biztosítani számunkra. A készülékekre tizenkét hónapos garancia van. Jótállási jegy csak a számla bemutatása mellett érvényesíthető.


Jelez a készülék! - a baba újraélesztése

„A baba légzését figyelő készülék megnyugvást jelenthet a szülőknek, persze használatuknak csak abban az esetben van értelme, ha ismerjük, baj esetén mi a teendő” - tudtuk meg Horváth Éva védőnőtől. „Ilyenkor minél gyorsabban meg kell kezdeni az újraélesztést a következők szerint: helyezzük a babát vízszintes helyzetbe. Majd öt befújást végezzünk a csecsemő orrába. Ezt követően a mutató és középső ujjunkkal mérjünk nyomást a mellkasra. Három nyomásra kell jusson egy befújás. Harminc másodpercenként ellenőrizzük, helyreállt-e a légzés


A következőkben bébiőrök árait, illetve funkcióikat gyűjtöttük össze:

Vivanco elektroszmog mentes bébiőr
Jellemzői:
- 75 m hatótávolság
- elektroszmog mentesség
- 95 százalékra csökkentett elektromágneses sugárzás
- kétcsatornás digitális pilothang, a zavarmentes vétel érdekében
- akkutöltő funkció, gyenge akkura figyelmeztet a készülék
- állítható érzékenység
- állítható hangerő
- egyszerű kezelhetőség
Ára: 18.900. forint

MBF 3132 Hordozható kétcsatornás működtetés hálózati adapterről.
A vevőegység akkumulátorról tölthető (tartozék)
- két választható csatorna
- négyszáz méteres hatótávolság (helyi adottságoktól függően)
- adókészülék automatikus kikapcsolása
- adókészülék hangérzékenységének változtathatósága (normál / magas)
- beépített elektronikus kapcsolat az adó- és vevőkészülék között
- optikai kijelző a vevőkészüléken ás bébiőrző
Ára: 13.800. forint

Angelcare 420 babaőrző
864 MHz
hangra bekapcsoló, vagy folyamatos hangtovábbítás
- nyolc digitálisan kódolt csatorna
- mikrofonérzékenység állítható (négy szint)
- alacsony elemfeszültség-jelző (fényjelzés)
- elemes és hálózatos üzemmód (áramkimaradás esetén automatikusan elemes üzemmódba kapcsol)

Szülői egység
864 Mhz
- nyolc, digitálisan kódolt csatorna
- színes-kijelzős LCD képernyő
- gyerekszoba-hőmérséklet kijelző
- hangszintet jelző ikon
- hatótávolságon kívül figyelmeztetés (Kb. 250m nyílt terepen, 80-100m lakásban,
  helyi adottságoktól és helyi árnyékolástól, zavarástól függően)
- alacsony elemfeszültség-jelző
- beépített övcsipesz
- öt fokozatban állítható hangerő
- ideiglenes némító funkció (két perc)
- elemes és adapteres üzemmód
Ára: 17.500. forint

Phillips SCD 463 Babaőrző
- Frekvenciasáv: 40,675 - 40,690 MHz
- Vezérjel: Digitális
- Maximális hatósugár: 200 m
- Csatornák száma: 16
- Automatikus figyelmeztetés a vételkörzeten kívül
- Alacsony akkutöltöttség jelzőfény
- Bekapcsolás jelzőfény
- Hangerőszabályzó
- AC/DC adapter: 2 x 9 V DC 200 mA
- Elemek: 4 x AA bébiegység, 4 x AA szülői egység (nem tartozék)
- Üzemidő akkuval: tizenkét óra
Ára: 16.990. forint
 

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Dorothy, 2009. március 10. - kedd 14:47

Sziasztok! Nagy gondban voltam légzésfigyelő vásárlásnál, mert a bababoltok 1 vagy 2féle készüléket árulnak és természetesen mindenhol az a legjobb készülék, amit árusítanak. Mi a Mini-Manó Babacentrumban találtunk ennél nagyobb palettát, ahol 2 féle magyar és több külföldi készüléket is kínálnak és nem olt olyan érzetünk, hogy bármelyiket is ránk akarnák sózni. A jól felkészült igyekeztek megtudakolni, hogy milyen ágyba, mekkora lakásba szeretnénk használni a légzésfigyelőt és ennek megfelelően igyekeztek ajánlani. Mi ezért döntöttük el, hogy ott vásárolunk, ráadásul ezeket a készülékeket akár kölcsönözhettük is volna, de mi mégis a megvétel mellett döntöttünk. Ja és még nagyon fontos, hogy felhívták a figyelmünket, hogy egy légzésfigyelő megvásárlása semmit nem ér egy életmentő tanfolyam elvégzése nélkül. Babánk hál'istennek teljesen jól van, nem volt még szükség a légzésfigyelő életmentésére, de sokkal nyugodtabb vagyok, mióta megvettük a miénket.

lululala, 2009. március 10. - kedd 12:33

Sziasztok! Mint tapasztalt anyuka, csak szeretnék tanácsot adni. Olyan készüléket vegyetek, amely folyamatosan közvetíti a hangokat a gyerekszobából, mert könnyebb hozzászokni a folyamatos gyerekszuszogáshoz, mint a legkisebb zörejt (nyögdicsélés) kattogás kíséretében élesen "bevágó" készülék. Mi mind a fajtát ismerjük, ajánlom a MaxiCosi készüléket. (bábiőr, légzésfigyelő egyben)

Kommentek

Mr. Dékány Endre, 2020. február 18.

Hitelre van szüksége? Adunk mindenféle kölcsönt, például adóssághitel, üzleti kölcsön, o...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

Mária Ádám, 2020. február 16.

A nevem Mária Ádám, magyar, egyedülálló szülő, mielőtt a férjem meghalt, annyi adósságot...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Lázár István, 2020. február 14.

Mi 2019.10.28-án rendeltünk telje nyílás záró cserét, a mai napi semmi, csak ígérgetések ...

Ablakcsere buktatókkal

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza