Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Nyuszika! Van aláírási címpéldányod?!

Kata, 2009. március 05. - csütörtök 14:33
Címkék: posta, átverés, ügyintézés, panasz, reklamáció
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Miután ellenőriztem az "Értesítés hivatalos irat érkezéséről A/1. minta" nyomtatványt, még dühösebb lettem. Az ügyintéző által kért aláírási címpéldány ugyanis sehol nem szerepel a feltételek között…Nemrégiben céget alapítottunk, amit korábbi vállalkozásunk telephelyére jelentettünk be. Amint ilyenkor szokás, hamar megtalált bennünket az APEH, hivatalos iratot hozott tőlük a postás, munkaidőben.

A szakember, ahelyett, hogy kezünkbe adta volna a borítékot (hiszen munkaidőben érkezett!) egyszerűbbnek látta, értesítést hagyni róla, levélszekrényünkben. Azt azért előzékenyen jelezte a formanyomtatványon, hogy február harmincadikán (sic!) ismét megkísérli a kézbesítést.

Március másodikán aztán újabb értesítést hagyott a postaládában, ezért elmentem a Budapest XI. kerületében található, Vásárhelyi Pál utcai postahivatalba, átvenni az akkorra igencsak időszerűvé váló levelet.

Cégünk ügyvezetője a formanyomtatvány útmutatásai szerint céges meghatalmazást írt nekem, az APEH üzenetéhez azonban így sem juthattam hozzá. Hosszas várakoztatás után az ügyintéző kisasszony ugyanis kiszúrta: a számos szükséges igazolás közül egy hiányzik: nem csatoltunk aláírási címpéldányt, két tanú szignójával. Fejemet lehajtva ballagtam ki a postáról, mielőtt újra megnéztem volna az „Értesítés hivatalos irat érkezéséről A/1. minta” nyomtatványt. Miután pedig ellenőriztem a millió számra alkalmazott cetlit, még dühösebb lettem. Az ügyintéző által kért aláírási címpéldány ugyanis sehol nem szerepel a feltételek között… 

Forrás: Fogyasztók


Forrás: Fogyasztók

 


Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Zollye, 2009. március 11. - szerda 11:37

A vicces az, hogy ha a megadott címen van valaki, annak csont nélkül odaadja a postás a levelet, mindegy hogy ki az. Egyszer a nálunk dolgozó villanyszerelő vette át az apeh levelét :-)

Vilmosla, 2009. március 06. - péntek 15:53

Sajnos velünk is így volt. Az APEH igazán tehetne valamit, hogy szegény ügyfeleit ne hergeljék tovább ilyen marhaságokkal. A posta 120%-os önbiztosításán kívül talán vannak egyéb szempontok is.

Anett, 2009. március 06. - péntek 12:39

Nekem le kellett adnom a postán a cégkivonatot,aláírási címpéldányt,hogy átvehessem a céges leveleimet,amik a saját címemre jönnek.Nem kaptam vissza a benyújtott ,eredeti dokumentumokat!

Kommentek

Valeria Marco, 2019. szeptember 16.

A nevem Valeria Marco. 6 hónappal ezelőtt vállalkozásom összeomlott, nem reméltem, hogy újra ...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Mária Ádám, 2019. szeptember 11.

A nevem Mária Ádám, magyar, egyedülálló szülő, mielőtt a férjem meghalt, annyi adósságot...

Menekülés a UPC-től

Valeria Marco, 2019. szeptember 10.

A nevem Valeria Marco. 6 hónappal ezelőtt vállalkozásom összeomlott, nem reméltem, hogy újra ...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés