Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Gyógyulni alternatívan

Pusztai Beáta, 2009. március 02. - hétfő 15:33
Címkék: egészség, árkörkép, gyógyszer
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Nyavalyáik orvoslására sokan választanak alternatív gyógyászati eljárásokat. Természetgyógyászhoz járni tehát egyre inkább "divat". Megnéztük, milyen lehetőségek közül választhatunk.


A természetgyógyászat, más nevén alternatív medicina a nyolcvanas évektől kezdve hódít, legálissá azonban csak 1997-ben, a vonatkozó rendeletek megalkotása után vált itthon.


Hogy is van ez…

Az alternatív gyógymódok elsősorban nem a hagyományos orvostudomány helyettesítésére szolgálnak, inkább annak kiegészítésére, testi és lelki egészségünket biztosító további lehetőségként. Az esetenként a hagyományos orvoslást is helyettesítő eljárások azonban csak orvosi ellenőrzés mellett alkalmazhatóak. Minden kezelés előtt kötelező az orvosi vizsgálat, a terepauta pedig nem módosíthatja az orvos által felállított diagnózist.

A vizsgálat eredményét szigorúan figyelembe kell venni a terápia tervezése során. Tevékenységükről az orvosi végzettséggel nem rendelkező „gyógyítók” is kötelesek nyilvántartást vezetni. Ebben szerepelnie kell a kezelt páciensek személyes adatainak, a kórelőzménynek, diagnózisnak és a javasolt terápiának.


Legnépszerűbbek: akupunktúra, kineziológia, homeopátia

Az akupunktúrás kezelés, szemben a „hagyományos”, biokémiai alapú, - azaz gyógyszeres kezelésekkel -, tűvel, akupunktúrás pontok nyomásával gyógyít.

Forrás: MTI
„Lényege az energetikai egyensúlyzavar helyreállítása”- tájékoztat dr. Medgyesi Eugénia bőrgyógyász szakorvos, kozmetológus, akupunktúrás orvos. Az akupunktúra nem zárja ki a gyógyszeres kezelést, bizonyos esetekben fel is erősítheti annak hatását. Az pedig, hogy tüneti kezelésre vagy az adott panasz megszüntetésére szolgál, a betegség, illetve az esetleges elváltozás mértékétől függ.

Bizonyos esetekben, kórházi körülmények között a kezelés TB-támogatással is végezhető. Az akupunktúrás kezelést leggyakrabban fájdalom csillapítására, allergiás, hajhullással járó tünetek kezelésére, reumatológiai panaszokra, valamint fogyókúra segítésére, illetve a dohányzásról való leszokás miatt veszik igénybe.

A szakszerű kezelés kockázata minimális, szinte csak a szakirodalom említi. Avatatlan kezek „gyógyítása” esetén előfordulhat a tű törése, minimális bevérzés, rossz helyre történő szúrás esetén pedig a szokásosnál nagyobb fokú bágyadtság, fáradtság érzése. Egy kezelés ára általában három- és ötezer forint körül mozog, magánrendelés esetén.

A kineziológia korrekciós módszer, a szervezetet ért ingerre adott izomválasz tesztelésén alapszik - tájékoztat Tóthné Morva Elvira kineziológus. A hagyományos pszichológiai kezelésektől a kineziológia abban különbözik, hogy míg testünk energetikai állapotának kutatása nem tartozik a pszichológia kutatási körébe, a kineziológusok ebből kiindulva, a test, energiáinak vizsgálata révén közelítik meg a lelket. Itt az együttműködés partneri, a kineziológus kliensének ún. facilitátora, segítője.

Lényeges különbség az is, hogy a kineziológusok nem diagnosztizálnak. Mindkét szakember a probléma gyökereit keresi, majd segítséget nyújt annak feldolgozására. Fontos azonban, hogy a megoldás mindenkinek saját feladata. „A ha kezeletlen lelki sérülések épülnek be szervezetünkbe, lekerülve a tudatalattiba, már négy héten belül blokkot okoznak, gátolva önmegvalósításunkat, önbizalmunkat, lelki egyensúlyunk megteremtését”- mondja Tóthné Morva Elvira. A stresszoldások során aktivizálódik szervezetünk öngyógyító mechanizmusa, problémamegoldó képessége megnő. A kineziológiai kezelésnek kockázata nincs, ára pedig igen széles skálán mozog: ötezertől harminc-negyvenezer forintig terjedhet.

Forrás: photos.com
A homeopátia alapelve szerint „hasonló a hasonlót gyógyítja”. Szervezetünk, amennyiben megfelelő ”karbantartásban” részesül, öngyógyító. A homeopátiás kezelések célja, ezen képességünk serkentése és elősegítése. A homeopátiás szerek természetes alapanyagokból, speciális eljárással készülnek. Az orvos a hasonlósági szabály alapján, részletes vizsgálat után választ megfelelő gyógyírt a hozzá panasszal fordulók számára, a több mint 2500-féle homeopátiás szer közül. A gyógyítás nemcsak a betegség, hanem egész személyiségünk kezelésére irányul, a testi-lelki harmónia helyreállítása érdekében. A homeopátia csak akkor mellékhatás-mentes gyógymód, ha alkalmazása során betartják szigorú szabályait. Hazánkban homeopátiás rendelést csak orvos folytathat.

Orvosi diplomával Csak szakképesítés megszerzése után Vizsgával záruló továbbképzéssel
Homeopátiás módszerek Akupresszúra Alternatív fizioterápiás módszerek
Manuálterápiás eljárások (csontkovácsolás) Alternatív mozgás- és masszázsterápiák Bioenergiát alkalmazó módszerek
Hagyományos kínai orvoslás (akupunktúra) Életmód tanácsadás és terápia Fülakupunktúrás addiktológiai eljárások
Hagyományos tibeti gyógymódok Reflexzóna terápia Kineziológiai módszerek
Biológiai fogorvoslás   Szemtréning eljárások
Vér oxigénellátásán alapuló terápiák    
Neurálterápia    
Méregtelenítő kúrák    
Biorezonancián alapuló eljárások    


Módosításra váró rendeletek

A természetgyógyászat jogi helyzetét az egészségügyről szóló 1997. Évi CLIV törvény 104. - paragrafusának felhatalmazása alapján a természetgyógyászati tevékenységről szóló 40/1997 (III. 5) Kormányrendelet és a természetgyógyászati tevékenység gyakorlásának egyes kérdéseiről szóló, 11/1997. (V. 28.) NM népjóléti miniszteri rendelet határozza meg. A szabályozások alapelve a betegek biztonságának védelme mellett az eljárásokban rejlő kockázatok csökkentése volt. Ezért köti a rendelet számos, veszélyesnek ítélt természetgyógyászati tevékenység művelését orvosi diplomához.

„A rendeletek a cél elérésére nem teljesen alkalmasak, az orvos-természetgyógyászok képzését is akadályozzák. Egyes, felsőfokú oklevélhez kötött képzések esetén olyan végzettség is szóba jöhet, aminek semmi köze az egészségügyhöz. Ráadásul a vonatkozó magyar jog egyáltalán nem veszi figyelembe az EU természetgyógyászatra vonatkozó szabályozási elveit.”- tájékoztat Dr. Taraczközi István, a Magyar Természetgyógyászok Szövetségének elnöke. A miniszteri rendelet négy évvel ezelőtti módosítása után újabb tervezet készült, ami jelenleg szakvéleményezés alatt áll. Taraczközi elmondása szerint a tervezet - mind végzettség, mind pedig oktatás tekintetében - olyan, drasztikus szigorítások bevezetését kezdeményezi aminek szinte senki sem lesz képes megfelelni. Az asszisztensi munkakör betöltésének feltételei közé például - szükségtelenül - bekerült a sport- vagy gyógymasszőri vizsga letétele is.

Az Egészségügyi Minisztérium döntése alapján a bioenergetikus továbbképzés kikerül a természetgyógyászati tevékenységek közül. Bár oktatások még vannak e szakmában, az ÁNTSZ már nem ad engedélyt a sokak által „hókuszpókusz” jelzővel illetett bizonyítványra.


Kuruzslások nyomában…

Hitelessége mellett fontos választott gyógyítónk jártassága és hírneve is. Az információk leginkább a kliensek egymás közti ajánlása útján cserélődnek. Természetgyógyászati képzés esetén, szakvizsga Magyarországon csak az Egészségügyi Szakképző és Továbbképző Intézetben (ETI) tehető. Minden egyéb, okmányirodától vagy önkormányzattól kapott, „egyéb közérzetjavító szolgáltatás”-ra kiállított „vállalkozói” igazolvány sem gyógyító, sem pedig tanácsadó szerepre nem jogosít. A természetgyógyászként tetszelgő „kuruzslók” lefülelése nem könnyű feladat. Szűrőként szolgálhat, ha elkérjük, és megnézzük a választott szakember oklevelét. Bizalmatlanság esetén a Szövetséghez is fordulhatunk, akik kérésünkre hiteles szakembert ajánlanak.

A Magyar Természetgyógyászok Szövetségéhez beérkező feljelentések száma évi huszonöt-harmincra tehető. Bejelentések leginkább a hatástalan gyógymódra kidobott pénzek miatt érkeznek, de etikai visszaélések és hatáskör túllépése miatti problémák is is előfordulnak.
 

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Cleita Jason, 2018. június 06. - szerda 11:38

A nevem Cleita Jason, egy egyedülálló anya, 2 gyerekével. Két hónapja pénzügyi helyzetbe kerültem, és nekem kellett refinanszírozni és megfizetni a számláimat, megpróbáltam kölcsönöket keresni különböző hitelintézetekről és bankokról, de soha nem sikerült, amíg egy hűséges nap, interneten keresztül böngészve megkerestem a Tanúvallomást (Beltro Anela) arról, hogy miként segíthet ez a hitelnyújtó társaság (JOAN NORMA LOAN COMPANY) e-mailben: a joannormaloancompany@gmail.com segített neki egy kölcsönnek, érdeklődni kezdtem, és ugyanabból a vállalatról kölcsönkérést is kértem. Ez a valódi és jogi társaság 50 000 euróval segített nekem, miután olyan sok pazarlott erőfeszítést tett, amely más vállalatoktól és bankoktól kölcsönöket keresett. Sürgős és megbízható kölcsönök nélkül, kamatozás és fedezet igénye nélkül, azt tanácsolom, hogy kapcsolatba lépjen vele e-mailben: joannormaloancompany@gmail.com

Cleita Jason, 2018. május 19. - szombat 13:14

A nevem Cleita Jason, egy egyedülálló anya, 2 gyerekével. Két hónapja pénzügyi helyzetbe kerültem, és nekem kellett refinanszírozni és megfizetni a számláimat, megpróbáltam kölcsönöket keresni különböző hitelintézetekről és bankokról, de soha nem sikerült, amíg egy hűséges nap, interneten keresztül böngészve megkerestem a Tanúvallomást (Beltro Anela) arról, hogy miként segíthet ez a hitelnyújtó társaság (JOAN NORMA LOAN COMPANY) e-mailben: a joannormaloancompany@gmail.com segített neki egy kölcsönnek, érdeklődni kezdtem, és ugyanabból a vállalatról kölcsönkérést is kértem. Ez a valódi és jogi társaság 50 000 euróval segített nekem, miután olyan sok pazarlott erőfeszítést tett, amely más vállalatoktól és bankoktól kölcsönöket keresett. Sürgős és megbízható kölcsönök nélkül, kamatozás és fedezet igénye nélkül, azt tanácsolom, hogy kapcsolatba lépjen vele e-mailben: joannormaloancompany@gmail.com

Laura Pablo, 2018. április 09. - hétfő 10:21

Jó nap, A nevem Laura Pablo, szeretnék bizonyságot tenni a jó hitel hitelezőről, aki fényt mutatott nekem, miután 2 különböző internetes hitelezőt csaltak. Elvesztettem a pénzemet, és ez összesen € 5.000 euró volt. Egy nap internetes böngészést kerestem nagyon frusztráltan, aztán találkoztam egy olyan bizonysággal, akit szintén becsaptak, és végül kapcsolatba került egy Gina Morgan Loan Company (ginamorganloancompany@gmail.com) nevű legit és megbízható hiteltársasággal, ahol végül megkapta a kölcsönt, úgyhogy úgy döntöttem, hogy kapcsolatba kerüljek ugyanazt a hitelminősítő céggel, majd elmondom nekik a történetemet Azt mondták nekem, hogy ne sírjak többet, mert a megfelelő választást választottam. Kitöltöttem a hitelkérelem formanyomtatványát, és mindent megtettem, amit nekem kértem, és 32 ezer euró összegű hitelösszeget kaptam e nagy társaságtól. Így tettem egy fogadalmat magamnak, hogy folyamatosan bizonyságot teszek az interneten arról, hogy hogyan kaptam a kölcsönt. Azt hiszem, mások is bizonyságot tesznek erről a becsületes hitelezőről. Sürgősen szüksége van egy kölcsönre? szívesen és gyorsan lépjen kapcsolatba a céggel e-mailen keresztül: ginamorganloancompany@gmail.com

Hobelman, 2018. március 21. - szerda 14:05

Vannak pénzügyi nehézségei? HA IGEN! Vegye fel a kapcsolatot a Hobelman Finance and Mortgages Limited céggel. Mindenféle hitelnyújtási szolgáltatást kínálunk, hogy megfeleljen a pénzügyi szükségleteinek 2% -os alacsony kamatlábon. Vegye fel velünk a kapcsolatot e-mailen keresztül: hobelmanfinance@gmail.com, és a velünk való együttélés jó tapasztalat lesz. +17816567138 a hitel mindenki számára nyitva áll az állampolgárságtól függetlenül. Whatsapp: +17816567138 https://hobelmanfinance346789211.wordpress.com/ Vegye fel velünk a kapcsolatot e-mailen keresztül: hobelmanfinance@gmail.com

Cleita Jason, 2018. március 14. - szerda 19:28

A nevem Cleita Jason, egy egyedülálló anya, 2 gyerekével. Két hónapja pénzügyi helyzetbe kerültem, és nekem kellett refinanszírozni és megfizetni a számláimat, megpróbáltam kölcsönöket keresni különböző hitelintézetekről és bankokról, de soha nem sikerült, amíg egy hűséges nap, interneten keresztül böngészve megkerestem a Tanúvallomást (Beltro Anela) arról, hogy miként segíthet ez a hitelnyújtó társaság (JOAN NORMA LOAN COMPANY) e-mailben: a joannormaloancompany@gmail.com segített neki egy kölcsönnek, érdeklődni kezdtem, és ugyanabból a vállalatról kölcsönkérést is kértem. Ez a valódi és jogi társaság 50 000 euróval segített nekem, miután olyan sok pazarlott erőfeszítést tett, amely más vállalatoktól és bankoktól kölcsönöket keresett. Sürgős és megbízható kölcsönök nélkül, kamatozás és fedezet igénye nélkül, azt tanácsolom, hogy kapcsolatba lépjen vele e-mailben: joannormaloancompany@gmail.com

Mária Ádám, 2018. február 15. - csütörtök 11:16

A nevem Mária Ádám, egy egyedülálló szülő, mielőtt a férjem meghalt, annyi adósságot hagyott bennünket, annyira zavaros és frusztrált voltam, hogy fizetném a hatalmas adósságot. Egy nap átkerültem az interneten, és rámutattam (Jörg Stephen) arról, hogy GINA MORGAN segített neki egy kölcsönt. Így 15 000 000 Ft összegű kölcsönt kértem 5 évig a Társaságtól a postán keresztül (ginamorganloancompany@gmail.com). Amikor a hitelre jelentkeztem, fogadást tettem Istennek, hogy ha megkapom a kölcsönt, a világ tudta, hogy mit tett velem, legnagyobb meglepetésem szerint kevesebb mint 48 óra alatt a hitelem 2% -os kamatlábbal történt. Most a férjem adósságát rendeztem, és új életet és vállalkozást indítottam. Teljesítette az én fogadalmat. Tehát, ha bármilyen típusú kölcsönt szeretne 2% -ig, kérjük, lépjen kapcsolatba a GINA MORGAN HITELKERESKEDELMI KFT. E-mail címével, ginamorganloancompany@gmail.com

James Roland, 2018. január 18. - csütörtök 14:55

James Roland vagyok. Néhány hónappal ezelőtt a cégem nagy veszteséget szenvedett. A rossz hitelek és a kifizetetlen adósságok miatt elveszítettem a házat és a vállalatot. Annyira kétségbeesett voltam. Nem tudtam hitelt venni a bankoktól a rossz hitel miatt, elkezdtem hitelt keresni a pénzügyi intézménytől, de az utolsó pénzem (6 000 euró) két (2) különböző hitelezőjét csaltam. Egyik nap, a feleségem annyit tanúskodott e nagy társaságról JOAN NORMA LOAN COMPANY LTD-ról (joannormaloancompany@gmail.com) online. Elmondta a társaságról, de a korábbi tapasztalataim miatt soha nem érdekeltem, de nem tudtam, hogy a feleségem 75.000 eurós hitelt jelentett be a Társaságtól. Kevesebb mint 48 órán belül üzenetet kaptam a banktól, hogy a vállalat jóváírta a számlán a hitel összegét. Most már visszaadom a Társaságot a termelésben, mint valaha, és az adósságait fizették. A Társaságot a következő e-mail címén is elérheti: joannormaloancompany@gmail.com

Patricia Martins, 2017. december 24. - vasárnap 12:13

A nevem Patricia Martins, egyedülálló anyám, mielőtt a férjem meghalt, annyi adósságot hagyott bennünket, annyira zavaros és frusztrált voltam, hogy fizetném a hatalmas adósságot. Egy nap átkereszteltem az interneten, és találkoztam egy (Pedro Gonçalo) bizonyságával arról, hogy GINA MORGAN segített neki egy kölcsönt. Így a 85.000 euró összegű kölcsönt kértem a Társaságtól a postán keresztül (ginamorganloancompany@gmail.com). Amikor a hitelre pályáztam, ígéretet tettem Istennek, hogy ha megkapom a kölcsönt, akkor hogy a világ tudta, mit tett velem, legnagyobb meglepetésemre, kevesebb mint 48 óra alatt a hitelem 2% -os kamatlábbal történt. Most a férjem adósságát rendeztem, és új életet és vállalkozást indítottam. Teljesítette az én fogadalmat. Tehát, ha bármilyen típusú kölcsönt szeretne 2% -ig, kérjük, lépjen kapcsolatba a GINA MORGAN HITELKERESKEDELMI KFT. E-mail címével, ginamorganloancompany@gmail.com

elvis, 2017. szeptember 27. - szerda 08:36

Van-e bármilyen pénzügyi problémája? Szüksége van egy kölcsönre, hogy kifizetődjön adósságok? pénzügyi válságban vagy? bízzon bennünket abban, hogy minden típusú kezelést kezeljünk hiteleket, írjon nekünk e-mailben az elvismorganfinance@gmail.com címre. lát lent. Regisztráltunk és az engedélyezett cég 2% -os hitelkötelezettséget, minimum 6 éves futamidővel hónap, és legfeljebb 30 év. Kölcsönöket 2000-ben minimumra, maximum 100 millióra adunk. különböző szolgáltatásokat kínál * Személyi kölcsönök (biztonságos és nem biztonságos) * Üzleti hitelek (biztonságos és nem biztonságos) * Lakásfelújítás * Auto kölcsönök * Házassági jelzálog * Hitelegészségügy stb Tehát .. ha érdekel, kérjük, térjen vissza hozzánk e-mailünkön keresztül   elvismorganfinance@gmail.com vagy írjon nekünk +12133283772 és hamarosan kölcsönöket kapsz

Mrs Farida Stephen, 2017. szeptember 14. - csütörtök 10:58

Jó nap regisztrált magánpénzt kölcsönadó vagyok. Olyan hiteleket adunk ki, amelyek segítik az embereket, cégeknek, akiknek frissíteniük kell a pénzügyi helyzetüket a világ minden táján, nagyon minimális éves kamatlábakkal, mint egy év alatt 2% -kal, 30 évre visszafizetési időtartamra a világ bármely részére. Kölcsönöket adunk ki az 5.000 és 100.000.000 euró között. A hitelek jól vannak biztosítva, a maximális biztonság érdekében a mi elsőbbséget élvez. Az érdeklődő személy e-mailben vegye fel velünk a kapcsolatot: (24hourstloancompany1@gmail.com) Sok bank elutasítottad finanszírozásra van szüksége a vállalkozás bővítéséhez, Szüksége van egy személyes kölcsönre Készítsen kölcsönt, küldje el az alábbi részleteket: 1. Teljes név 2. Cím 3. Összeg 4. Időtartam 5. Telefonszám 6. Foglalkozás Webhely: http://24hoursloan.online/Home Egyéb e-mail: info@24hoursloan.online Mrs. Farida Stephen


1 2 3

Kommentek

Mr. Dékány Endre, 2020. február 18.

Hitelre van szüksége? Adunk mindenféle kölcsönt, például adóssághitel, üzleti kölcsön, o...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

Mária Ádám, 2020. február 16.

A nevem Mária Ádám, magyar, egyedülálló szülő, mielőtt a férjem meghalt, annyi adósságot...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Lázár István, 2020. február 14.

Mi 2019.10.28-án rendeltünk telje nyílás záró cserét, a mai napi semmi, csak ígérgetések ...

Ablakcsere buktatókkal

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza