Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Babakocsi-vásárlási kisokos

Simon Tamás, 2009. február 24. - kedd 08:02
Címkék: tartós, vásárlás, egészség, árkörkép
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Kiságy, cumisüveg, pelenkázó - egy újszülöttnek sok mindenre szüksége van. A tökéletes babakocsi az egyik legfontosabb dolog számára, ehhez adunk most néhány jó tanácsot.


A bőség zavara

Gyanúsan olcsótól a megdöbbentően drága darabokig kínálják járgányaikat a bababoltok. Mielőtt azonban beadnánk derekunkat a piac, illetve a marketingfogások nyomása alatt gondoljuk meg: az általunk választott kocsinak a baba igényeit és kényelmét kell szolgálnia.

Egy babakocsi több funkció

A legkedveltebb és keresettebb babakocsi az úgynevezett négyfunkciós, amelyhez bébihordó is tartozik. A márka és felszereltség függvényében persze az ár is jelentősen változhat. A kocsihoz tartozó autós hordozó az általunk megszemlélt kocsi esetében a vázra szerelhető. Bár ez a szülők számára kényelmes és praktikus, a baba szempontjából éppen ellenkezője igaz.

Forrás: Fogyasztók/Mizik Marcell

Választáskor a baba kényelme a legfontosabb

Horváth Éva védőnő szerint, mivel így a gyermek gerince nincs vízszintesen megtámasztva, nem ajánlatos hosszú ideig benne tartani. A négyfunkciós kocsi helyett választhatunk szerényebb, két-vagy háromfunkciósat is.

Erre érdemes figyelni

Íme, néhány szempont, amit vásárláskor érdemes szem előtt tartani. A járgány súlya alapvető kérdés, hiszen nap, mint nap emelgetni kell majd. A kerekek is figyelmet érdemelnek. A bolygósított kerekű kocsi fordulékony, így könnyebben kezelhető. Ha azonban fix kerekű kocsit választunk, a stabil tengelyen fekvő kerekek nehezebben fognak elromolni. Ha gyakrabban tologatjuk a babát rossz útviszonyok között, úgy érdemes nagyobb kerekű járgányt választani. Fontos a tolókar állíthatósága is, ezt jó, ha két irányba is el tudjuk fordítani. Végül a bevásárlókosár nagysága, valamint az extra kiegészítők, például az esővédő, pohártartó, tálca megléte, illetve mérete is dönthet a „Melyiket vegyem?” kérdésében.

Vásárlás babaszemmel

A babakocsik piacának feltérképezése során ne feledjük: az általunk választott járgányt fejlődésben lévő gyermekünk fogja évekig nyúzni és használni. Gyermekszemmel vizsgálva a kérdést pedig a kényelem kell legyen elsődleges szempontunk, a többi csak az után jöhet. Első pár hónapjában a csecsemőnek vízszintes fekvésre van szüksége, ezért ilyenkor a mózeskosár típusú változat a nyerő. Amikor már ülni is tud, vagyis féléves korától a „sportkocsi” funkció is szerencsés. Autóban történő szállításhoz pedig elengedhetetlen a bébihordó.

Használtat vagy újat?

A holnapok hirdetései mellett érdemes körzeti védőnőnket is megkérdezni, hátha tud a környékünkön eladósorban lévő babakocsit. Ha használt jármű mellett döntünk is, érdemes a fentebb felsorolt vásárlási szempontokat figyelembe venni.

Garanciával a hibák ellen

Mint minden termék vásárlása során, babakocsi cseréjére, illetve javíttatására is csak blokk és garanciajegy ellenében van lehetőség, ezeket minden esetben őrizzük meg. A kocsit oda kell visszavinni, ahol megvettük. Az üzlet munkatársainak feladata felvenni a kapcsolatot a gyártóval, akinek törekednie kell arra, hogy tizenöt napon belül elvégezzék a javítást. Mivel a babakocsi legsérülékenyebb pontja a kerék, már vásárlás során érdemes alaposan ellenőrizni, és végiggondolni milyen terepen használjuk majd elsősorban.

Beszéljenek a számok

Összegyűjtöttük néhány babakocsi árát, illetve azt, milyen funkciókkal szerelték fel azokat.

Kétfunkciós babakocsik:

-Peg PeregoPilko 3: Kis kerekek, közülük kettő bolygósított. A tolókar csak kis mértékben állítható. Nagy bevásárlókosár, orkán anyaggal párnázott. 79.410 forint
-Graco babakocsi: Orkánnal bélelt, nagyobb kerekek, jól pakolható bevásárlókosár. 59.890 forint
-Chicco ABC Design 4: Három, bolygósított kerék. Jól fékezhető, több fokozatban állítható a lábtartó, pelenkázó táska. Alumínium váz, súlya 16 kg. 79.990 forint

Háromfunkciós babakocsik:

-Axel babakocsi: Alumínium váz, fékezhető hátsókerék, állítható tolókar magasság. Több mint tíz kiló. 73.490 forint
-Toma Buggy Elegant: Két lábzsák, táska és esővédő, állítható tolókar, nagyméretű kerekek, jó rugózás. 39.850 forint
-Hoco Monterio: Mózeskosaras babakocsi, ötpontos biztonsági övvel szerelve. Hátul fékezhető, fix kerekek. 67.320 forint

Multifunkciós babakocsik:

-Graco Quattro Tour de Lux: Változtatható tolókar, ötpontos biztonsági öv,esővédő, bolygósított kerék, könnyű összecsukás, bébihordozó. 109.000 forint
-Chicco Trio 4 Me Complete: Mély kocsifelépítmény, automata elsőkerék-rögzítő, bébihordó, testvér fellépő. 135.000 forint
-Jane Carrera Pro Formula: Bébihordó, ötpontos biztonsági öv, állítható tolókar, közepes méretű kerekek, fékezhető hátsókerék. 160.000 forint

 

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

NORA SMITH, 2018. június 23.

Szüksége van egy kényelmes kölcsön az Ön elégedettségére? Kínálunk megfizethető hitel 2%...

Alakítsd elektromossá az autód!

Eric finance, 2018. június 23.

Szüksége van valamilyen kölcsönre, ha igen, e-mailt küldenünk ma arról, hogy hogyan szerezzü...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

Mr. Dékány Endre, 2018. június 21.

Sürgős hitre van szüksége (alapok)? Ha igen, további információért forduljon hozzánk e-mail...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés