Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Terhesgondozás A-tól Z-ig

Simon Tamás, 2009. február 05. - csütörtök 17:11
Címkék: egészség, gyógyszer, szolgáltató, ellenőrzés
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Születendő gyermekünk egészségét szolgálják azok az orvosi vizsgálatok, amelyek miatt úgy érezzük, hónapokig mást sem teszünk, mint kivizsgálásokra várva ücsörgünk a rendelőkben. Terhesgondozás az állami egészségügyi szolgáltatók révén is igénybe vehető, de akár luxus körülmények között is elvégezhető.


Hazánkban a terhesgondozás törvényben előírt feladat. A folyamatban a szülész-nőgyógyász mellett részt vesz a háziorvos, a védőnő és szükség esetén más szakorvosok is. A jól működő rendszer jelentősen csökkenti a csecsemő-halálozások számát, ehhez azonban elengedhetetlen az áldott állapotban lévő kismamák felelős gondolkodása is. A gondozásban való részvétel a várandós nők számára nem kötelező, néhány pénzbeli, szociális juttatás viszont csak akkor igényelhető, ha a leendő anyuka legalább négy alkalommal megjelent az orvosi vizsgálatokon.


Pozitív teszttől a nőgyógyászig

A terhesség megállapításának legbiztosabb módja a nőgyógyász által végzett hüvelyi ultrahangvizsgálat. Mielőtt azonban az orvoshoz rohannánk, érdemes egy bármely gyógyszertárban, vagy drogériában beszerezhető terhességi teszttel meggyőződni a másállapotról. Ha a teszt pozitív eredményű, irány a nőgyógyász, aki felvilágosítást ad a terhesség állapotáról, valamint arról, milyen vizsgálatok, teendők várnak ránk a következő néhány hónap során.


Vérvétel, ultrahang, terheléses vércukorvizsgálat

Terhesgondozás során elsődleges szempont, hogy a kismama a kilencedik hónap végén egészséges csecsemőt hozzon világra, úgy, hogy közben maga is vigyáz testi és lelki egészségére. Ehhez elengedhetetlen, hogy a terhesség huszonnegyedik hetéig négyhetente, a huszonötödik héttől háromhetente, míg a harminchatodik héttől hetente megjelenjék a különböző vizsgálatokon. Vizeletvizsgáltra, testsúly, illetve vérnyomásmérésre minden egyes alkalommal sor kerül, majd a magzat fejlődésének üteme szerint ultrahang, illetve genetikai vizsgálatok következnek.

Forrás: MTI

A modernebb szülőszobák lehetővé teszik, hogy kádban, guggolva, oldalt fekve vagy négykézláb is szülhessenek a vajúdó nők


Rendszeresen látogatni kell a védőnőt is, aki fontos információkkal látja el a leendő anyákat gyermekvárásukkal kapcsolatosan és kiállítja a Várandós kiskönyvet, amit a kismamáknak minden orvosi vizit alkalmával maguknál kell tartaniuk.


Rendelőből rendelőbe, vagy irány a magánklinika?

A gyermekvállalás első és felelős döntése, hogy a fogadott szülész-nőgyógyász mellett szakrendeléseken, társadalombiztosításunk terhére végeztessük-e el a különböző vizsgálatokat, vagy nagyobb összeget áldozva a dologra, magánklinikán, luxuskörülmények között járjunk orvoshoz a terhesség kihordása alatt? Előbbi költségkímélő megoldás, utóbbi igénybe vétele viszont garantálja, hogy időben, több órás várakozás nélkül végzik el a terhesgondozás során előírt vizsgálatokat. Bármelyik megoldást válasszuk is, néhány alkalommal így vagy úgy, de mélyebbre kell nyúlnunk a pénztárcánkba.


A fogadott nőgyógyász ára

Sok nő akkor érzi magát biztonságban, ha az első pillanattól kezdve egyetlen orvos foglalkozik terhességével, illetve a szülés lefolytatásával. Egy magánrendelés azonban öt-húszezer forintba is belekerülhet, a szülés pedig további ötven-százezer forinttal is megrövidítheti a családi kasszákat. És akkor még nem beszéltük az olyan, extra vizsgálatokról, mint például a 4D ultrahang, amelynek ára húsz-huszonötezer forint, vagy a szülésznő fogadása, amiért akár harminc-negyvenezret is kifizethetünk.


„Új szelek” a terhesgondozásban

Az „egészségünk minden pénzt megér” frázist, egyre gyakrabban „puffogtatjuk”, ha születendő gyermekünk egészségi állapotáról van szó. Ilyenkor pénztárcát sem kímélő módon keressük a megoldást. A terhesgondozás korszerű, hatékony, de költségesebb módját kínálják a különböző magánklinikák által nyújtott terhesgondozási csomagok. Ilyenkor egy nagyobb összeg fejében minden vizsgálatot egy helyen végeznek, akár még otthonunkból sem kell kimozdulnunk. Ez esetben százötvenezertől félmillió forintosig választhatunk a csomagok közül. Különbséget a szolgáltatások száma, és minősége szerint tehetünk.

Forrás: MTILuxus és kényelem


„Belvárosi magánklinikára jártam terhesgondozásra. Nemcsak a színvonal, és szaktudás miatt választottam ezt a megoldást, hanem, mert nem akartam órákat várni különféle szakrendeléseken, lerobbant orvosi várókban. A klinikán luxuskörnyezetben, egy helyen végezetek el rajtam minden vizsgálatot, körültekintően és megfelelő szaktudással álltak hozzám, bármiféle problémám adódott” - osztotta meg velünk tapasztalatait Érsek Dóra, aki ma már egy egészséges kislány anyukája. „A klinikán kétféle csomag közül választhattunk. A drágább csomagban plusz szolgáltatás volt a 4D ultrahang, valamint az, hogy néhány vizsgálatot otthon is elvégeztek volna. Férjemmel úgy döntöttünk, hogy igényeinknek az alapcsomag is megfelel, ha pedig több vizsgálat válna szükségessé azt majd pluszban fizetjük. Az általunk választott terhesgondozási csomag így is közel háromszázezer forintba került, de a tapasztaltak alapján megérte a kiadásokat.”
 

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Mr. George Anderson, 2020. május 30.

Sürgős kölcsönt keres? Megtagadták-e hitelét a bankjától vagy bármely pénzügyi vállalkoz...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Mr. Dékány Endre, 2020. május 30.

Szüksége van hitelre az adósság megszilárdításához? Szüksége van kölcsönre vállalkozás...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

Mária Ádám, 2020. május 28.

A nevem Mária Ádám, magyar, egyedülálló szülő, mielőtt a férjem meghalt, annyi adósságot...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza