Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Nyilvánosság a nem teljesített békéltető testületi ajánlásoknak

Munkatársunktól, 2009. január 29. - csütörtök 12:22
Címkék: fogyasztóvédelem, internet, eljárás
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetsége (FEOSZ) megállapodást kötött több békéltető testülettel, hogy az egyes testületek a Szövetség honlapján, illetve egyéb kommunikációs eszközén keresztül a nem teljesített ajánlásokat nyilvánosságra hozzák.


A FEOSZ honlapján a nem teljesített békélteti testületi ajánlások

A Fogyasztóvédelemről szóló 1997. évi CLV. törvény szerint a megyei kereskedelmi és iparkamarák mellett működő békéltető testületek ajánlás jellegű határozatot hoznak, ha a fogyasztó kérelme megalapozott, azonban az adott vállalkozás az eljárás kezdetekor úgy nyilatkozott, hogy nem veti alá magát a testület döntésének, illetve egyáltalán nem nyilatkozott a tanács döntésének elismeréséről.

A törvény 36. §-a értelmében ha a vállalkozás a tanács ajánlásának nem tesz eleget, a békéltető testület - a fogyasztó nevének megjelölése nélkül - jogosult a jogvita tartalmának rövid leírását és az eljárás eredményét - legkorábban az ajánlásnak a vállalkozás részére történt kézbesítésétől számított hatvan nap elteltével - nyilvánosságra hozni.”

A békéltető testület közzéteheti továbbá annak a vállalkozásnak a nevét, székhelyét és az eljárással érintett tevékenysége megjelölését, amely a felszólítás ellenére nem tett az ügy érdemére vonatkozó nyilatkozatot és a kitűzött meghallgatáson nem jelent meg, ilyen módon megakadályozva az egyezség létrehozását.

Ennek érdekében, valamint a fogyasztók érdekeinek érvényesítése céljából a Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetsége (FEOSZ) megállapodást kötött több békéltető testülettel, hogy az egyes testületek a Szövetség honlapján, illetve egyéb kommunikációs eszközén keresztül a nem teljesített ajánlásokat nyilvánosságra hozzák.

Forrás: MTI
A Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetsége a mai napig megállapodást kötött minderről:

 
a Békés Megyei Békéltető Testülettel,
a Budapesti Békéltető Testülettel,
a Győr-Moson-Sopron Megyei Békéltető Testülettel,
a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Békéltető Testülettel,
a Tolna Megyei Békéltető Testülettel.

Forrás: FEOSZ
 

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Mária Ádám, 2019. június 25.

A nevem Mária Ádám, Magyarországról, egyedülálló szülő, mielőtt a férjem meghalt volna, ...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Ivett, 2019. június 23.

https://www.kerekparcity.hu/elektromos-pedelec-kerekpar...

Városi kerékpározás, kerékpárkülsők

Mária Ádám, 2019. június 21.

A nevem Mária Ádám, Magyarországról, egyedülálló szülő, mielőtt a férjem meghalt volna, ...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés