Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

MP3-lejátszóktól óv az Unió

Munkatársunktól, 2009. január 28. - szerda 11:33
Címkék: fogyasztóvédelem, egészség, műszaki cikk, kiadvány
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Tízmillió európai fiatalt veszélyeztethet halláskárosodás, mert túl hangosan hallgatnak zenét MP3-lejátszóikon - figyelmeztetett az Európai Unió egészségügyi kockázatokat vizsgáló egyik testülete kedden.


Hallásvesztést és fülzúgást okozhat, ha a fülhallgatóval használt zenelejátszókat nagy hangerővel, hosszú időn át hallgatják - állítja az EU új típusú egészségügyi kockázatokat vizsgáló tudományos bizottsága.

Forrás: photos.com
Megállapították a szakemberek, hogy az MP3-használók öt-tíz százaléka a hallásromlás folyamatos kockázatával él, ha naponta egy óránál tovább, hetente ismétlődően, legalább öt éven át hangosan hallgat zenét. A hallásromlásra és a fülzúgásra még nincs gyógymód. "Legyünk őszinték - katasztrófa elé nézünk, hacsak nem teszünk valamit hamarosan" - mondta Stephen Russell, a páneurópai ANEC fogyasztóbiztonsági csoport képviselője. Az Európai Bizottság által szervezett brüsszeli konferencia résztvevői megtárgyalták a lehetséges intézkedéseket, hogy megelőzhetőek legyenek ezek az egészségügyi hatások. A javaslatok között szerepel például, hogy felvillanó figyelmeztetések jelenjenek meg a készülékek kijelzőjén, vagy hogy korlátozzák a lejátszók maximális hangerejét.

Forrás: MTI
 

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Mária Ádám, 2019. június 25.

A nevem Mária Ádám, Magyarországról, egyedülálló szülő, mielőtt a férjem meghalt volna, ...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Ivett, 2019. június 23.

https://www.kerekparcity.hu/elektromos-pedelec-kerekpar...

Városi kerékpározás, kerékpárkülsők

Mária Ádám, 2019. június 21.

A nevem Mária Ádám, Magyarországról, egyedülálló szülő, mielőtt a férjem meghalt volna, ...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés