Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Nem verik nagy dobra a forgalmi korlátot

K. Zoltán, 2009. január 21. - szerda 16:12
Címkék: internet, szolgáltató, szerződés, átverés, ügyfélszolgálat, ügyintézés
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Nem tudom más hogy van vele, de nekem elég fontos dolog, hogy mit kapok a pénzemért, teljes szolgáltatást vagy annak csak maximum nyolc százalékát. Szeretném én eldönteni, hogy a pénzemért használom-e a szolgáltatást vagy nem.


Szeretném megosztani másokkal is az én UPC-s "kalandomat". A történet a következő: másfél évvel ezelőtt kötöttem internet előfizetést a UPC-vel, majd a hűségidő lejárta után váltottam 10/2mbit-es csomagjukra - természetesen újabb egy év hűség vállalásával. Decemberben valahol olvastam, hogy van forgalmi korlátozása UPC-nél. Nem tőlük tudtam meg és ez annyira felháborított, hogy azonnal szolgáltatót váltottam.

Forrás: photos.com
A felháborodásom oka a következő volt: a szerződés, amit aláírtam nem tartlamazta ezt a kitételt, az ügyintézők (akiknél rendeltem a csomagokat) sem említették, a szerelők akik bekötötték sem mondták, csak amikor végeztek, odatolták a papírt, hogy hol kell aláírnom és már mentek is. Magyarul a szerződés átolvasására sem volt lehetőségem, nem még az ÁSZF-re, amit le lehet tölteni a UPC honlapjáról egy eldugott oldalról egy kis "itt"-re kattintva. Ha történetesen az embernek nincs PDF olvasója, akkor el sem tudja olvasni, hogy a harmincegynehányadik oldalon valóban szerepel benne, hogy havi 300GB-ot nem haladhatja meg a forgalmam.

Gyors fejszámolást követően ez azt jelenti, hogy a teljes sávszélességem kevesebb mint 8%, azaz nyolc százalékát használhatom ki. Természetesen írtam nekik, hogy ők tehetnek arról, hogy megváltunk egymástól és kérem a különbözet elengedését (állítólag ez is az ÁFSZ-ben szerepel, hogy nem 7500 forintba, hanem tízezerbe került így a netem havonta), és lássanak csodát, az első munkanap válaszoltak is: elutasítjuk a kérelmét stb, stb. mert aláírtam a szerződésben, hogy elfogadom az ÁSZF-ben leírtakat is.

Persze kérdeztem őket, hogy miért nincs benne a szerződésben a forgalmi korlát? A válasz: "csak a fontosabb dolgokat teszik bele".

Nem tudom más hogy van vele, de nekem az elég fontos dolog, hogy mit kapok a pénzemért, teljes szolgáltatást vagy annak csak maximum nyolc százalékát. Szeretném én eldönteni, hogy a pénzemért használom-e a szolgáltatást vagy nem,. Felvetődik még egy kérdés: amíg nincs bekötve az internet, addig hogyan kellene elolvasnom az ÁFSZ-t, amikor egy laikusnak fogalma sincs arról, hogy egyáltalán létezik. Amikor meg már alá van írva a papír édesmindegy. Mellesleg azt mondták az ügyfélszolgálaton arra a kérdésemre, hogy a szerelők mért nem adtak nekem egy példányt az ÁSZF-ből, hogy "nem képzelem, hogy hetven oldalas paksamétákkal fognak mászkálni".

Mindenesetre lemondani aránylag egyszerűen sikerült, mégpedig telefonon: a megrendelést kell választani, azt azonnal felveszik és ott is le lehet mondani. Természetesen nálam is feltették a kérdést, hogy miért, meg nem-e tudok valakit aki átvenné vagy nem-e akarok nagyobb csomagra váltani, mert most az olcsóbb is meg hűséget sem kell vállalni. Na itt követtem el a legnagyobb hibát, mert ezt el kellett volna fogadnom és fél óra múlva lemondani!

K. Zoltán
 

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

T.I., 2012. február 16. - csütörtök 13:21

Ja, nagyon köcsög egy cég a UPC. Nemrég a kimenő leveleimet korlátozta. Amiben csak egy link volt, azt visszadobták, hogy kéretlen tartalom, aztán ennyi. Azóta se reagáltak a "hibára". Meg a köcsög netkorlátozás, hogy most például 16-odikáig elértem a letöltési korlátot, aztán a hónap fele már használhatatlan letöltésre olyan szar lassúvá tették. Nem ajánlom senkinek ezt a köcsög UPC céget! Ha van más net azt köttesd. Otthon a digit használom az szuper!!!! Csak gonduljunk bele, hogy manapság 5 mega az általános weboldalnak számít. Lassan már weblapokat sem tud nézni ezzel a szar nettel az ember. És nem a legolcsóbb csomagjuk van itt befizetve!... Lószar az egész! Köcsög fasszopó cég!

Radio7, 2010. december 29. - szerda 11:17

Üdv Mindenkinek . Én is ilyen cipőbe járok és sok emberkével megnézettem az UPC-s forgalmát .Én személy szerint 280Gb nál kezdtem aggódni tudván a szerződésbe leírtakat . Viszont látva , hogy valaki ( kik )5 és 6 hónapon keresztül a havi forgalmuk 500 Gb fölött volt és egy szót sem szóltak . Hmmm . De gondoljatok bele egy probléma azért még mindíg van a forgalom számlálás !! AZ UPC a Le és feltöltést összeadja és úgy jön ki a forgalom :-( miért nem csak a letöltést számolja !!! Abba is gondoljatok bele , hogy a BD filmeh 25 és 50 gigások !! Hoppá . Technika fejlődik jahh és az online mozi !!!

Patyusz, 2010. január 17. - vasárnap 17:57

nekem szerencsére már külföldön van netem az O2 nevű mobiltelefoncégtől, akik ADSL2+ típusú szolgáltást adnak havi 3000 ftnak megfelelő összegért 17Mbit/sec a vonal sebessége, ingyen járt hozzá az integrált WLAN modem/router, töltögetünk is ezerrel, a szerződésben nincs írva korlát, csak az, hogy ha valai nagyon masszívan használja, annak előzetes figyelmeztetés után csökkentik a sávszélességet, de nem kapcsolják le.

Patyusz, 2010. január 17. - vasárnap 17:51

ezek nektek rosszak? 2002-ben rendeltem Sédnetes kábeltv-s Internetet. Havi forgalom korlát 700 Mb 12ezer forintért, 2002-ben! Aztán véletlenül letöltöttem 2.5 GB-t egyik hónapban, merthogy szupergyors (512/256kbps...) majd kiszámlázták a havi 110ezer forintos számlát, mert hogy 60 forint/megabyte... Az aztán szupergyors volt, csak éppen egy óra szupergyors netezés és máris túlléted a korlátot. Oszt kaptam 2008 végén felszólítást, hogy tartozom egy felszámolás alatt álló cégnek, merthogy eszem ágában sem volt és nincs is kifizetni százezer forintot egy havi Internetre fél DVD-nyi letöltésért.

vincent vega, 2009. április 09. - csütörtök 14:22

Annyi ökörséget összehordtatok itt,hogy az már fáj:)) a t-com 150 giga után felmondja a szerődést.persze,csak az upc-t kell szidni,én örülnék ha lenne nálunk upc... ugyanis jelenleg 9000 forintot perkálunk az 1 megás netért.részletezve:5000 a vezetékes telefon,4000 az adsl. korrekt? hát nem nagyon. ehez képest maga a mámor lenne nekem az upc,pláne a digi tv. túró a fülükbe. persze,azt nem is teszem hozzá,hogy a kábeltévé a t-hometól vagy ip tévé 5000 rugó. a tányéros upc 3000,és tök szuper. itt olvasgatva,látom hogy a többi szolgáltató(fibernet,vidanet,t-home) messze elmarad mind az upc-től,meg a digitől.

GReddy, 2009. február 10. - kedd 12:49

Kedves Ned! Én bőven, VASTAGON felül vagyok a 300Gb-n per hó. És elárulom, semmilyen jogellenes dolog nincs benne. Csak a cég (250 ember) minden cucca, fejlesztőanyagok, szervizcsomagok, telepítők, egy rakat oracle és sql adatbázis, több vpn, virtuális szerverek, belső céges ftp, grafikusok munkái (mutassak egy gigabyte-nál nagyobb méretű képet?) etc. Mindez egy 100Mb/2500Mb-s vonalon, teljesen jól megy, valóban nincs korlátom. (Interware) Persze, otthonra ez nagyon durva mennyiség, ha erre gondoltál. :)) De otthonra szerintem meg sem kapod a közvetlen BIX üvegszálat. Vagy ha igen, akkor aranyért. Egyébként meg szemetek, mert az ASZF kisbetűit senki nem olvassa (a nagyot sem) azt ír bele amit akar. Beleírhat öt gigabyte-ot, kirakja a honlapra kisbetűvel, hogy ÁSZF változás, senki nem olvassa el, ő meg egy hónapig kaszál. (UPC módszer) Az más kérdés, hogy utána bukja a vevőit.. velem biztos nem csinálná meg. Jelenleg egyébként minimum pofátlanság amit internetszolgáltatás révén csinálnak magyarországon. Gyakorlatilag a módszer a matávtól öröklött.. úgy látom soha nem lesz a fejekben rendszer (vagy gengszter?)váltás.

pr3d4t0r, 2009. február 10. - kedd 11:27

Tény és való, hogy nem szép a szolgáltatótól, hogy nem tűnteti fel jobban a korlátozást, de ha belegondolunk hogy reagálnának az átlagemberek rá, akkor könnyen érthető, hogy miért. Adott mondjuk 1 kevésbé hozzáértő (akik elég sokan vannak, nem akarják érteni mi miért van, csak működjön az internet) aki nézegeti a hirdetéseket, egyik cég korlátlan, a másik forgalomkorlátos netet hirdet hasonló áron, szerintetek melyiket fogja választani? (persze mind2 korlátos, csak az egyik feltűntette, a másik pedig eldugta jó mélyre) Nyilván az utóbbi cég sokkal jobban fog járni, hisz annak ellenére hogy nagyon kevesen bonyolítanának le ekkora adatforgalmat mint amire a korlátozás szól, az átlagemberek nincsenek tisztában azzal, hogy az az adott korlát mire elég. Magyarul ez csak akkor működne, ha az összes internetszolgáltató cég vállalná, hogy feltűnteti a korlátot, egyénileg senki nem fogja elkezdeni, hisz akkor nagy veszteségekkel számolhat. Mindezt tapasztalatból mondom, mivel a konkurens cégnél dolgozom, így elég jól belelátok a dolgokba, hisz lassan egyeduralkodók lesznek az országban, gondolom mindenki kitalálta melyik cégről van szó. Az ország hálózata még nagyon gyerekcipőben jár, és nem tudja kiszolgálni a meghirdetett és eladott sebességeket, de ez már 1 másik történet... :)

BGábor, 2009. január 28. - szerda 17:57

Csirifiszkio: Ahogy leírtam, nem értek egyet azzal én sem, ha a szolgáltató a korlátlannak hirdetett szolgáltatást korlátoz és azt is leírtam, hogy mi cégünknél nincs ilyen korlát. Én csak a valóságot írtam le, hogy márpedig egy ilyen előfizető (heavy user) a szolgáltatónak veszteséget okoz. A T-Com pl, fel is mondott több ilyen ügyfelének pár évvel ezelőtt, volt is nagy felháborodás. Lehet ezeket nem figyelembe venni, de akkor is így lesz, próbálom a dolog hátterét megmutatni.

Ned Coleman, 2009. január 27. - kedd 17:15

Tisztelt távközlési cégnél dolgozó BGábor! Nem értek egyet észrevételeddel. Ugyanis a téma nem ez. (Egyébként nem 800-900Giáról van szó, ez sosem volt annyi. 3 hónapra van 900GB.) Arról van szó tömören és röviden, hogy ha egy cég azt hirdeti, hogy korlátlan 10MBites net csomagja van akkor én korlátlan használhatom azt. Tehát nincs adatforgalmi korlát. De a lényeg -ismétlem csak magam, hogy VAN KORLÁT. Csak az ÁSZF 10.1.2.4.5.6.8.11.12-ben van leírva 0.3pontos betûvel! A lényeg az ez. Így könnyû matekkel ki tudjuk számolni, hogy 10Megás nettel ha folyamatosan töltenék akkor csak pár napig tudok tölteni mert ezek után már elértem a korlátot... Ezen felül -senkit sem érdekel, hogy mennyi a tipikus vagy átlagos felhasználói forgalom ha egyszer egy csomagot korlátlannak hirdetnek meg. Tehát a probléma ez. Ezen felül én pedig egy reklámcégnél dolgozom. Így nagyon jól tudom ,hogy (szép piros masnival bekötve) hogyan lehet eladni bármit...

Csirifiszkio, 2009. január 26. - hétfő 14:13

Tisztelt távközlési cégnél dolgozó! Azt tudja, hogy ezzel a kommenttel azt mondta, hogy csak elviekben lehet ezt a sávszélességet kihasználni, gyakorlatban nem, mert az a szolgáltatónak nem éri meg?! A felhasználót mindenképpen tájékoztatni kellene arról, hogy nem tudja majd kihasználni teljesen (hirdetéshez viszont persze kell a mézesmadzag), különben miből kellene tudnia bárkinek, hogy mennyire fogja tudni kihasználni? Az, hogy az Ön cégénél nem korlátozzák az adatforgalmat szerződésileg, csak még inkább azt jelenti, hogy a felhasználónak joga van annyi adatforgalmat bonyolítani, amennyit csak akar. Az ésszerűség, ill. a szolgáltató profitja vagy vesztesége végképp nem hivatkozási alap, csakis a szerződés. Ha kötnék Önnel szeződést, hogy ezentúl 5 Ft-ért szállítom Önnek a kiflit, majd egyszer csak elkezdek fél kifliket szállítani, mert nekem már nem éri meg 5Ft-ért egy egészet, az jogos lenne?


1 2

Kommentek

Sanchez, 2020. június 06.

Ha sürgõs hitre van szüksége a pénzügyi igények megoldására, akkor 3000 és 80 000 000 doll...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Mr. George Anderson, 2020. május 30.

Sürgős kölcsönt keres? Megtagadták-e hitelét a bankjától vagy bármely pénzügyi vállalkoz...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Mr. Dékány Endre, 2020. május 30.

Szüksége van hitelre az adósság megszilárdításához? Szüksége van kölcsönre vállalkozás...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza