Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Mégsem olcsó Szlovákia

Munkatársunktól, 2009. január 14. - szerda 14:22
Címkék: olcsó, kereskedő, utazás
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Az eurónak köszönhetően ezentúl könnyebb az árak összehasonlítása Szlovákia és a többi eurózónába tartozó ország fogyasztói árai között. A pozsonyi Új Szó napilap szerdán összeállítást közölt arról, hogy több terméket olcsóbban lehet beszerezni külföldön.


Árkülönbségek eddig is tapasztalhatóak voltak Szlovákia és a többi Európai Uniós tagország között, ám ezeket a vásárlók kevésbé észlelték, az eltérő pénznemek miatt.

Forrás: MTI

 

A szlovák nemzeti bank épülete

Az Új Szó összeállításából kiderül, hogy a Szlovákiában legnépszerűbbnek számító személygépkocsi márka egyik középkategóriás modelljei például 1000-2500 euróval (280 ezer-375 ezer forint) drágábbak Szlovákiában, mint az autógyártó németországi fő forgalmazójának honlapján elérhető aktuális katalógusárak.

Mivel Szlovákiában a gépkocsikra vonatkozó átíratási költségek 1000 euró alatt vannak, ha valaki ennél az összegnél többet tud spórolni a kinti vétellel, már megéri külföldről behoznia új autót - állapítja meg a pozsonyi lap cikke. Az egyik nemzetközi hálózattal rendelkező bútoráruház-lánc ausztriai részlegében a kisebb lakás felszerelési kiegészítők ára több esetben megegyezik a szlovákiaival, legfeljebb pár centtel olcsóbbak, miközben egy-egy ülőgarnitúra vagy ágy akár száz euróval (28 ezer forint) kevesebbért is megvásárolható Ausztriában.

A nagyobb termékek esetében máshol is sokat lehet spórolni. Ausztriában az egyik építkezési kellékeket és szerszámokat árusító üzletlánc nagyáruházaiban például a szerszámok átlag öt-harminc százalékkal olcsóbbak, mint Szlovákiában. Az Új Szó emlékeztet arra, hogy a szlovákiai üzletláncok a magasabb külföldi adókkal sem védekezhetnek, mivel Németországban az áfa ugyanakkora, mint Szlovákiában (tizenkilenc százalék), Ausztriában pedig húsz százalék.

Forrás: MTI
 

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Mr. George Anderson, 2020. április 06.

Sürgősségi kölcsönt keres? A bankja vagy pénzügyi intézménye megtagadja a hitelt? Szükség...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Alkopro, 2020. április 03.

Ha szeretne nyugodt szívvel a volán mögé ülni, akkor célszerű lehet az alkoholszonda beszerz...

Kevesebb az ittas sofőr

Alkopro, 2020. április 03.

Ha szeretne nyugodt szívvel a volán mögé ülni, akkor célszerű lehet az alkoholszonda beszerz...

Futószalagon itélik el az ittas vezetőket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza