Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Mitől magas a magyar THM?

Mnandi, 2009. január 07. - szerda 17:07
Címkék: bank, hitel, díj
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Az OTP kamatemelésből adódó többletbevétele húsz forint, de ezért megírtak, postáztak két darab értesítést, aminek csak a postaköltsége legalább egy nagyságrenddel nagyobb, mint amit rajtunk az emeléssel "kerestek".


Forrás: Fogyasztók/Tóth Sándor Péter
Feleségemnek az OTP-nél (ez nem nagyon fontos, mivel valószínűleg a többi bank is ilyen) nem túl nagy összegű személyi kölcsöne volt (van), mely törlesztése 2009.január 24-el lejár. Ehhez képest decemberben a törlesztés összgét 5 - azaz öt forinttal megemelték, majd most a kifizetendő utolsó törlesző részletet (ami előtt már a jegybanki alapkamat csökkent) újabb 10 - azaz tíz forinttal emelték.

Ha ezt összeszámolom az ebből eredő összes többletbevételük húsz forintlesz, de ezért megírtak, postáztak két darab értesítést, aminek csak a postaköltsége legalább egy nagyságrenddel nagyobb, nem is beszélve az erre fordított emberi munkáról (nem alacsony banki fizetések mellett).

Ha elfeletkeztek volna az egészről, valószínűleg jobban járnak - de nem gond: MI FIZETJÜK A FELESLEGES KÖLTSÉGEKET IS ! 

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

GReddy, 2009. január 11. - vasárnap 16:01

Ha jól tudom az OTP átalánydíjat fizet a postának. Teljesen mindegy, mennyi levelet küldenek szét. Mellesleg akármennyibe kerül, olcsóbb mint egy Tudatos Ügyfél. (Itt nincs ilyen, de félnek, hátha mégis) Egyébként MINDENKÉPPEN az ügyféllel fizettetik meg az árát. Mindennek!

Légrádyné, 2009. január 10. - szombat 20:10

OTP,OTP, !!?? Már több mint 20 éve az OTP -ügyfele voltam, a napokban leváltam erről a telhetetlen, rugalmatlan, lassú, bankról. A megszüntetéshez 4x kellett személyesen megjelennem az egyik fiókjukban, kikérdezett az ügyintéző hölgy, hogy miért hagyom ott az OTP-t ? Hová, megyek, a másik bank jobb ajánlatot adott ?? Stb. A számlámon volt még kb. 3500.- Ft, ezt ott helyben kifizették, de ezért a kivétért több mint 500.- Ft-ot vont le. Mondtam, na látja ezért is itt hagyom Önöket, ezért a nagy levonásért, Ez túlzás, ilyen kis összeg kivételekor ennyit levonni. Észrevételem még, a bank lassúsága, az ügyintéző, mint egy lassított felvétel úgy dolgozik. A kivételeknek tisztelet. Megjegyzem: Az OTP- vezére a Magyarország 100 leggazdagabb embere között található.

Tóth Attila, 2009. január 10. - szombat 10:07

Kedves OTP-s Ügyfél! A bankok sok hülyeséget csinálnak, de most ez volt a legolcsóbb megoldás. Nem hirdethetnek meg úgy kamatemelést, hogy az 1 hónapon belül lejáró hiteleknek nem emelik a kamatát, mert akkor a tudatos fogyasztó egyből feljelenti és árbevétel arányosan büntethetők. (ami nem a levél költsége, hanem lényegesen több) Amennyiben elmulasztaná Önt értesíteni szerződészegést követne el, aminek egy kellőképpen tudatos fogyasztóval szemben lényegesen magasabb költsége lenne, mint a levél költsége, így hát marad a drága levél. Összeségében azért nem kell sajnálni, mert az összes ügyfélen biztos, hogy magasabb bevételt realizál, de azért a tudatos fogyasztók és törvények is kényszeríthetik arra a bankokat, egyéb szolgáltatókat, hogy a fogyasztók költségére ilyen hülyeséget kövessenek el. Üdv: Egy bankos fogyasztó

Kommentek

Mr. George Anderson, 2020. április 06.

Sürgősségi kölcsönt keres? A bankja vagy pénzügyi intézménye megtagadja a hitelt? Szükség...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Alkopro, 2020. április 03.

Ha szeretne nyugodt szívvel a volán mögé ülni, akkor célszerű lehet az alkoholszonda beszerz...

Kevesebb az ittas sofőr

Alkopro, 2020. április 03.

Ha szeretne nyugodt szívvel a volán mögé ülni, akkor célszerű lehet az alkoholszonda beszerz...

Futószalagon itélik el az ittas vezetőket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza