Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Törvényi szinten szabályozzák a pénzforgalmat

Munkatársunktól, 2009. január 07. - szerda 14:44
Címkék: törvény, jog, bank, fogyasztóvédelem
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Az Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület (OFE) előremutató lépésként értékeli, hogy a tervek szerint 2009. novemberétől hazánk törvényi szinten kívánja szabályozni a pénzforgalmi szolgáltatásokat és a pénzforgalmat. A törvénytervezet célja az Európai Unió területén a pénzforgalmi szolgáltatások egységes feltételrendszerének megvalósítása, egységes jogi keretbe foglalása, a pénzforgalom fejlődését akadályozó nemzeti határok felszámolása.


A törvénytervezet számos területen tartalmaz olyan szabályokat, amelyek – közvetve vagy közvetlenül – kedvezően befolyásolják az ügyfelek/fogyasztók jogainak érvényesítését. Részletesen tartalmazza az ügyfelek tájékoztatására vonatkozó követelményeket, amelyektől a fogyasztók és a mikrovállalkozások tekintetében eltérni nem lehet.

Forrás: MTI

A tájékoztatás módjára vonatkozóan követelményül állítja az egyértelműséget, a pontosságot, a közérthetőséget, a minimum tájékoztatási követelménynél az ingyenességet, valamint a szolgáltatásnyújtás helye szerinti tagállam hivatalos nyelvének alkalmazását.

Igen fontos szabály, hogy bármely fizetési művelet teljesítésére csak akkor kerülhet sor, ha azt a fizető fél akár előzetesen, akár – a keretszerződésben meghatározott esetekben – utólagosan jóváhagyta.

Az új szabályozástól mi fogyasztók azt is várhatjuk, hogy a pénzforgalmi szolgáltatások egységes európai rendszere, új pénzügyi szolgáltatók megjelenése növeli az értünk folyó versenyt, csökkenti a szolgáltatások díjait, költségeit.

Forrás: OFE
 

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Á. Balázs, 2020. január 22.

Üdv! Nekünk a Baliner Bt.-ről van nagyon rossz véleményünk. Nem teljesítették határidőre a...

Ablakcsere buktatókkal

Mr. George Anderson, 2020. január 22.

Üzleti kölcsönt keres? Személyi kölcsönök, lakáscélú kölcsönök, autó kölcsönök, di...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

bishop berry smith, 2020. január 21.

Helló Szüksége van pénzügyi kölcsönre, ingatlanbefektetésre, autókölcsönre, adósságkons...

Menekülés a UPC-től

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza