Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

A hamis is akciós

Munkatársunktól, 2009. január 06. - kedd 14:14
Címkék: ellenőrzés, átverés, akció
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A szokásos év eleji árleszállítások idején az akciós termékek között a legnevesebb márkák hamisított változatai is megtalálhatóak. Az észak-londoni Enfieldben, január első napjaiban kétszázezer font értékben találtak hamis dizájntermékeket a hatóságok - olvasható a The Mirror internetes oldalán.


A lefoglalt termékek között hamis Ralph Lauren, Burberry, Boss márkajelzésű ruházati termékek és kiegészítők, Prada, Armani, Gucci órák és táskák, Jimmy Cho, Timberland, Nike és Puma cipők, valamint Links of London' ékszerek szerepelnek. Összértékük meghaladja a 200 ezer fontot.

Forrás: MTI

Hamisított Lacoste márkajelzés
a Józsefvárosi piacon

"Sok fogyasztó tudatosan készül az év eleji árleszállításokra, hiszen ekkor sokkal kedvezőbb áron kínálják termékeiket a kereskedők. A hamis árukra azonban nem jár garancia, nem is veszik őket vissza" - hangsúlyozta Sue McDaid, az enfieldi önkormányzat munkatársa. "A pénzügyi válságnak köszönhetően a kiskereskedők már így is nehéz helyzetben vannak, így az olcsó, de hamis termékek forgalmazói nem csupán tisztességtelen versenyt jelentenek számukra, megélhetésüket is veszélyeztetik" - tette hozzá a kereskedelmi ügyekben illetékes McDaid.

Itthon a kilenc hatóság közreműködésével lefolytatott, karácsonyra időzített, Csillagszóró II. elnevezésű fogyasztóvédelmi akciósorozat, melynek során a bizonytalan eredetű, hamisított termékek kiszűrésére koncentráltak a hatóságok, január negyedikén ért véget.Az ellenőrzések első két hete alatt 16 millió forint értékben foglaltak le ruházati termékeket a hatóságok. Egy részük hamis, a többi minőségi és biztonsági követelményeknek nem megfelelő termék volt. A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) hamarosan az akció teljes mérlegét közzéteszi.

Forrás: HENT
 

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

giovannipiombi@gmail.com, 2020. január 15.

Komoly és gyors nemzetközi egyedi kölcsön-ajánlat.
Szeretne kölcsönt keresni anélkül...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

giovannipiombi@gmail.com, 2020. január 15.

Komoly és gyors nemzetközi egyedi kölcsön-ajánlat.
Szeretne kölcsönt keresni anélkül...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

REMY FINK, 2020. január 09.

[REMY.CREDIT111@gmail.com]

Szüksége van valamilyen hitelre vagy finanszírozásra? ...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza