Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Szilveszteri mulatságok

Pusztai Beáta, 2008. december 31. - szerda 09:11
Címkék: utazás, ünnep, vendéglátás
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Előfordulhat, hogy a Karácsonyi Ünnepek után kipihenten és jóllakottan először csak most gondolunk arra, hogy a Szilvesztert nem a tévé előtt, csatornák közt kapcsolgatva, hanem házon kívül töltenénk. Az utolsó percben gondolkodóknak szörföztünk a program ajánlatok között, természetesen a teljesség igénye nélkül.


Egy szilveszteri buli, akár spontán, akár jól megszervezett, ugyanúgy jól sülhet el. Ami adott és igazán számít, az a társaság, a többi pedig elsősorban idő és pénztárca kérdése. Manapság a Szilvesztert is tervezhetjük többnaposra. Igaz az idei kalendárium szerencsésen alakult a belföldi programokhoz, de hosszabb és szervezett külföldi utazásra csak az tud vállalkozni, akinek sikerült az éves szabadságból két-három napot az utolsó pillanatra megspórolnia.


Szállodai csomagok

Belföldön szilveszterkor nagyon elterjedtek a wellness- és spa szállodák, de egyes helyeken, követve az új önmegvalósítási trendet, akár személyiségünket is formálhatjuk, azaz a fitness és wellness mellett selfness-elhetünk is. A három-négynapos akciós csomagokban a szálloda fürdővilágának, masszázsainak és kapcsolódó szolgáltatásainak igénybevétele mellett szilveszter estéjén gálavacsora, zenés- táncos műsorok, tűzijáték, tombola és még sok más vendégváró, csábító attrakció szerepel az oda érkező vendégek részére.

A belföldi lehetőségek külön előnye, hogy már majd’ minden belföldi szállodában elfogadják a munkáltatók kedvelt adó- és járulékmentes juttatását, az üdülési csekket. Egyes gyógyászati szolgáltatásokat, pedig egészségpénztáron keresztül is téríthetünk. A honlapok szinte minden esetben felvilágosítást adnak a szerződéses partnerekről. Érdemes figyelmesnek lenni, hiszen ezekkel a lehetőségekkel sokat spórolhatunk. Az üdülési csekkek lejárata - figyelembe véve a felhasználási szokásokat - nagy általánosságban az adott év végére esik. Ezt ellenőrizzük az indulás előtt, mert a lejárt érvényességű csekket sehol sem fogadják el.


Szabadtéri rendezvények

A szabadtéren eltöltött óévbúcsúztató óráknak számtalan előnye mellett, - az emelkedetett hangulat közepette - csupán néhány olyan kellemetlenség tud kedvrontó lenni, mint például a hideg, az eső, vagy a zsebtolvajok. Akik azonban ennek ellenére is vállalják és élvezik a szabadtéri programok által nyújtotta élményeket, azoknak nagyon egyszerű megoldás ez az év végi mulatozásra, hiszen különösebb rákészülést nem is nagyon igényel. Idén ismét a Pa- Dö- Dö múlatja az időt a Blahán egy hatalmas retró buli keretében. Mariann és Györgyi ezúttal is meglepetéssel készül, az Abba, Neoton és úttörő dalok mellett a hatvanas évek slágereivel szórakoztatják majd a közönséget. A Pa-Dö-Dö show előtt és után pedig ismert lemezlovasok jönnek magyar slágerekkel.

Forrás: MTI

Óévbúcsúztató Miskolcon

A Vörösmarty és Nyugati térre látogatót már fél öttől szórakoztató műsorok várják. A Nyugati téren a délutáni szintetizátor show után Voga Viktória, Kasai Jonsinn lép fel, majd az R-port együttessel, Krisz Rudival, és a Best of Danubius fellépőkkel találkozhatunk. Éjfél után közvetlenül, pedig a Black II Black élő újévi koncertjén józanodhatunk, vagy éppen italozhatunk. A Vörösmarty téren Bihari János cigányzenekara kezd, majd jön a Beat-Box, a B-projekt együttes, Török Ádám és a Mini, majd éjfél előtt egy órával utcabál kezdődik a Bolero zenekarral.

Több vidéki városban is remek programokra készülődnek. Debrecenben a szilveszteri programok a Nagytemplom előtti színpadon este hét órakor kezdődnek, és egészen éjjeli fél kettőig tartanak. Az est egyik házigazdája a Dockers Formáció zenekar, amely hazai és külföldi örökzöld slágerekkel alapozza meg a jó hangulatot. A Formációt az Unique együttes követi ismert slágereivel, majd éjfél előtt Gáspár Laci produkcióját élvezheti a közönség. Éjfélkor a Nagytemplom harangzúgásával és az elmaradhatatlan tűzijátékkal lépünk át a 2009-es esztendőbe.

Győrben a Desperado és a Bergendy Szalonzenekar szórakoztat, Esztergomban pedig, a Széchenyi téren Fenyő Miklós koncertjével kezdik az újévet. Itt fellép még a Bikini, a Sárga Taxi, a Dolly Roll, valamint Bagi Iván, Hadházy László és Beleznay Endre.


Befizetős bulik

December utolsó napjaiban már nehezebben találhatunk olyan vendéglátó egység által szervezett rendezvényt, ahol több személy, vagy akár egy kisebb társaság számára még szabad jegyek, szabad asztalok várakoznak. A paletta azonban széles, szinte minden műfajban szerveznek esteket.

Forrás: MTI

Kaja, pia, zene, tánc

A vacsora mellett a zenés-táncos műsor, az éjféli pezsgő, köszöntés és a tűzijáték elengedhetetlen tartozéka az év utolsó estéjének. A belépőjegyek ára függ az éttermi szolgáltatástól és a fellépő sztárvendégek nyújtotta műsor színvonalától, de átlagban fejenként tizenötezer forintot kóstálnak.


Beesős, „diszkós” bulik

Manapság a megszokott hétköznapi trend szerint éjjeli negyed-, vagy fél egy előtt szinte egyáltalán nem érdemes szórakozóhelyre indulni, de most, az ünnepre való tekintettel nem árt, ha már éjfélre jó a hangulat. Ehhez bizony előbb kell érkezni. A műsorok és a fogadó finom falatok, welcome drinkek is elfogynak, ha később érkezünk a megszokottnál. Tömeg éjfél előtt, heringállapot éjfél után várható. Késői, esetleges hajnali érkezésre tekintettel előfordulhat, hogy a belépőjegyek ára is változik, akár egy-kétezer forinttal is csökkenhet. Számítani kell arra is, hogy egyes helyeken hosszú sorok, és fejüket rázó biztonsági őrök fogadnak majd arra hivatkozva, hogy a szórakozóhely megtelt és ezért az „ahány ember ki, annyi be” elv működik. Túl sok értéket ne vigyünk magunkkal, ne azzal teljen az este, hogy a táskánkat szorongatjuk.

Ízelítőül néhány programlehetőség:

szórakozóhely neve címe info
Moulin Rouge Budapest, VI. Nagymező u.17. Belépő helyszínen: 4000 forint (moulinrouge.hu)
Retropolis- Magyar Klub/Nemzetközi Klub Budapest, VI. Teréz krt. 55. Belépő helyszínen: 3000-4000 forint
Dokk Cafe Budapest, Mamut II. 2. em. Belépő vacsora nélkül: 5000 forint (dokkcafe.hu)
Roxy Szilveszter Hungexpo „F” Pavilon Belépő helyszínen: 3900 forint (roxy.hu)
STUDIO Hajógyári-sziget Belépő helyszínen: 7000 forint
West Balkán Holdudvar/Margitsziget Belépő helyszínen: 4000 forint
A38 Hajó Budapest, IX. Petőfi híd, budai hídfő Belépő helyszínen: 4000 forint
SYMA Rendezvénycsarnok Budapest, XIV. Ifjúság u. 2. Belépő helyszínen: 6000 forint
MTV Partyzone Szilveszter Budapest, XIV. Petőfi Csarnok Belépő helyszínen: 5990 forintInkább marad a házibuli

Aki nem szereti a szervezett mulatozást, a lábtaposós beesős partykat, azoknak a legjobb megoldás egy falrengető házibuli. A házibuli kimenetele mindig nagyban függ az elfogyasztott alkohol mennyiségétől, és a vendégek összetételétől. Alapvető igazság azonban, hogy kókuszgolyót gyúrni, pezsgőt venni és vinni a legtöbb esetben kifizetődőbb, mint magának a bulinak teret biztosítani.

Forrás: MTI

Egy saját ”kecóban” megrendezett alkoholmámoros ereszd el a hajam után, a másnapi takarítás sem feldobó érzés. És ha arra gondolunk, hogy még áprilisban is konfettit fogunk porszívózni az ágy mögül, egyenesen lehangoló. De ha mégis megyünk egy házibuliba, akkor érkezni korábban érdemes, mint a beesős szórakozóhelyekre és nem árt, ha azért van B-terv is a tarsolyban arra az esetre, ha Gálvölgyi show nézésébe fulladna a buli. A helyet is érdemes előre kigondolkodni, mert éjjel tizenegy óra után egészen hajnal négy-ötig taxira aligha, vagy csak kitartással és szerencsével számíthatunk.

Bármelyik lehetőséget is választjuk, tartsuk szem előtt, hogy ilyenkor a vidámság és a jókedv az első. Nevetve búcsúztassuk hát az óévet, hogy az újév is úgy köszöntsön ránk.

Ezúton kívánunk minden kedves Olvasónknak nagyon boldog és sikerekben gazdag új évet! Ha bármilyen szilveszteri ötletük, történetük van, kérjük, osszák meg velünk. És ne felejtsék: mi jövőre is itt leszünk és mustrálunk mindent!
 

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

bishop berry smith, 2020. január 21.

Helló Szüksége van pénzügyi kölcsönre, ingatlanbefektetésre, autókölcsönre, adósságkons...

Menekülés a UPC-től

Mr. Dékány Endre, 2020. január 19.


Van rossz hitelképességi mutatója? Pénzügyi szempontból nem megfelelő? Hitelt adunk a...

Menekülés a UPC-től

giovannipiombi@gmail.com, 2020. január 15.

Komoly és gyors nemzetközi egyedi kölcsön-ajánlat.
Szeretne kölcsönt keresni anélkül...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza