Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Karácsonyi segítség

Gönye László, 2008. december 19. - péntek 09:11
Címkék: ünnep
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Karácsony előtt megszaporodnak az adománygyűjtő akciók, segélyszervezeti felhívások. Ilyenkor fogékonyabbak vagyunk a felhívásokra, többet áldozunk azokra, akik rászorulnak a segítségre.


Az adományozás szó hallatán elsősorban pénzbeli segítségre gondolunk, pedig az adakozásnak több formája van. Számtalan szervezet és alkalmi szerveződés között választhatunk, nem csupán pénzzel, de tárgyi adományokkal, alkalmi karitatív tevékenységgel, esetleg egy állat befogadásával is segíthetünk.


Célba ér az adomány?

A szándékon túl a fő kérdés az, céljához ér-e a segítség. Az alapítványokba és egyéb szervezetekbe fektetett bizalom az elmúlt tizennyolc évben a napvilágot látó csalások, visszaélések következtében megrendült. Idén is hallhattunk, hogy adománygyűjtő szervezetek nevében szólítottak le embereket az utcán vagy kopogtattak be házakhoz. Győrben a Máltai Szeretetszolgálat nevében kértek pénzt - pedig a máltaiak sem utcán, sem házalással nem gyűjtenek. Az utcai gyűjtéseknél se elégedjünk meg az egyszerű kitűzővel, kérhetünk igazolványt, a kérdéses alapítvány vagy szervezet elérhetőségét. Ha ismeretlenül lépnek oda hozzánk, nem tapintatlanság megkérdezni az adománygyűjtő nevét, milyen kapcsolatban áll az adott szervezettel, és pontosan mire fordítják a begyűjtött adományokat. A rutinos megélhetési adománygyűjtők ilyenkor inkább odébbállnak, gyanútlanabb áldozatot keresve.

Forrás: MTI

A Máltai szeretetszolgálat jótékonysági akciója

Interneten is utánanézhetünk az adománygyűjtő szervezetnek, annak, hogy egyáltalán bejegyeztették-e? A jelenleg érvényes szabályozás szerint a közhasznú szervezetek előző évi jelentését is nyilvánosságra kell hozni a szervezet honlapján, vagy egyéb, a nyilvánosság számára elérhető helyen. Az adhat.hu internetes oldal adatbázisában is könnyedén utánanézhetünk a civil szervezeteknek. Természetesen legkézenfekvőbb, ha a hiteles és ellenőrizhető gyűjtéseket keressük.


Legnagyobb karácsonyi gyűjtések

Az ünnepek alatt minden különösebb utánajárás nélkül megtalálhatjuk azokat a helyeket, ahol akár pénzbeli, akár tárgyi segítséget nyújthatunk - szándékunknak megfelelő célra és formában.

A Máltai Szeretetszolgálat idén országszerte százötven áruházban szervezi meg az „Adni öröm” akciót, december 21-ig. A Spar, Interspar, Kaiser’s áruházakban tartós élelmiszereket gyűjtenek szegény családok, idős, beteg rászorulók számára. Már tavaly is jelentős mennyiségű, mintegy kilencven tonna élelmiszer gyűlt össze, ez mintegy tizenötezer családnak jelentett fontos karácsonyi segítséget. Szintén a máltaiak szervezésében Budapesten a Vörösmarty téri vásárban, illetve a Westend karácsonyi vásárán fogyatékkal élők által készített tárgyak (például karácsonyfadíszek) vásárolhatók.

Forrás: MTI

A Baptista Szeretetszolgálat és a MALÉV közösen karácsonyi csomagokat ad át a dévai árvagyerekek számára Marosvásárhelyen

Fontos, nem először megrendezett gyűjtés a Baptista Szeretetszolgálat „Cipősdoboz akciója” is. A nemzetközi kezdeményezésből kinőtt magyarországi mozgalom lényege, hogy gyerekek vagy családok egy cipősdobozba készítsék össze ajándékcsomagjukat, melyet a szeretetszolgálat az arra rászoruló gyerekeknek juttat el. Az országos lefedettségű akció gyűjtőhelyeinek listája honlapjukon tekinthető meg.

A budapesti Felvonulási téren, illetve az ország tizenhat plázájában december 21-ig várja az adományokat - elsősorban élelmiszereket, higiéniás termékeket, játékokat - a Mikulásgyár. A szervezők a rászoruló családoknak, anyaotthonoknak, szociális intézményeknek juttatják el a beérkező ajándékokat.

A Magyar Ökumenikus Segélyszervezet pénzbeli adományokat vár az Országos Adventi Adománygyűjtés alkalmával. Rendhagyó gyűjtésük a „Válassz egy ajándékot, válassz egy életet!” címmel kínál lehetőséget, hogy online átutalással mi válasszuk ki, hova is szeretnénk juttatni a felkínált összeget. A gyűjtés oldala segítségével dönthetünk, hogy egy átmeneti otthonban élő gyermek heti étkezését, egy kárpátaljai rászoruló gyermek egyhavi ellátását, esetleg az afganisztáni Petőfi Iskola felújítását segítenénk néhány ezer forint felajánlásával.

Forrás: MTI

Idén is megnyílik a Mikulásgyár az 56-osok terén

Télen különösen fontos a hajléktalanok étkeztetése, ellátása. A magyarországi Krisna-tudatúak Ételt az Életért Alapítványának egyik legfontosabb tevékenysége ez, egész évben, legfőképp ebben az időszakban foglalkoznak hajléktalanok és létminimum alatt élők élelmezésével. A krisnások tevékenységét állandó gúnyolódás és rosszindulatú pletykák övezi, pedig igazán tiszteletreméltó és eredményes az erőfeszítés, amit az utcára szorulókért tesznek: évi kétszázezer adag meleg ételt és további több tonna hideg élelmet osztanak szét. A honlapjukon megtekinthető táblázat szerint egy ember egy napi étkezése ezer forint adományból finanszírozható.

Összefoglalásunk közel sem teljes körű, csak a legnagyobb akciókról szóltunk. További karácsonyi adományozási lehetőségek érhetők el az adhat.hu oldaláról, illetve az adomány típusa szerint is beosztva tekintélyes listát találunk a Humusz egyesület oldalán.


Életünkkel és vérünkkel

Segíteni nem csupán pénzzel és tárgyadományokkal lehet. Társadalmi megítélését tekintve itthon még nem került méltó helyére az önkéntes munka, pedig a szakképzett munkaerőre, illetve szakképzetlen, segítőkész tevékenységre egyaránt nagy szükség van. Számtalan lehetőség közül választhatunk az Önkéntes Központ Alapítvány honlapján, ahol akár településenként, tevékenységi körönként válogatva kereshetjük meg a számunkra legalkalmasabb tevékenységet. Az állatkerti segítségtől a kutatási tevékenységig, az ételosztástól a nevelőmunkáig számtalan formában szükség lehet munkánkra - akár rendszeresen, de egy-egy napra is vállalhatunk segítséget.

A karácsonyi ünnepi lakomák előtt, között, után egészségünk szempontjából is szerencsés lehet a véradás, nem beszélve arról, milyen nagy segítség ebben az időszakban az önkéntes véradás. A hazai vérellátáshoz évi ötszázezer egység vérre van szükség, ami nem kis mennyiség, és ez tényleg az a terület, ahol mindenki segíthet. Az egész ország területén folyamatosan szerveznek véradást, a lehetőségek helyszínenként és időpontonként beosztott listája letölthető a véradás.hu oldalról.

A karácsonyi adományozás legtöbb szervezet - és rajtuk keresztül rászoruló - számára kiemelten fontos forrás, de a legtöbben év közben is várják az adományokat. Ha nagyobb összeget adnánk, érdemes arról igazolást kérni, hogy leírhassuk adónkból. Bár az erre vonatkozó jogszabályi rendelkezések majd az adóbevallás idején lesznek fontosak, az idevágó passzusokat érdemes már az adományozás előtt áttekinteni.
 

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Garcia Sacramento, 2017. szeptember 12. - kedd 08:59

Üzleti kölcsön, személyi kölcsönök, lakhatás, autóhitel-hallgatói hitelek, konszolidációs hitelek, fedezetlen hitelkockázati tőke keresése; Stb. Vagy egy vagy több pénzügyi okból visszautasította a bank vagy megállapodás kölcsönét. Valószínűbb, hogy a bizalmad Ez a megoldás! A magánpénztárak pásztorai pedig alacsony és megfizethető áron kölcsönadják a vállalatokat és a magánszemélyeket 2% -kal. Érdekel? Kapcsolat a kölcsön átváltása után 48 órán belül. KAPCSOLAT: garciajsacramento@gmail.com

Ádám Mária, 2017. augusztus 27. - vasárnap 18:06

A nevem Ádám Mária, egy egyedülálló szülő, mielőtt a férjem meghalt, annyi adósságot hagyott bennünket, annyira zavaros és frusztrált voltam, hogy fizetném a hatalmas adósságot. Egy nap az interneten keresztül jöttem egy bizonyságot (Jörg Stephen) arról, hogy GINA MORGAN segített neki egy kölcsönt. Így 15 000 000 Ft hosszú lejáratú hitelre jelentkeztem, 6 évig a társaságtól a postán keresztül (ginamorganloancompany@gmail.com). Amikor a hitelre pályáztam, fogadást tettem Istennek, hogy ha megkapom a kölcsönt, A világ tudta, hogy mit tett velem, legnagyobb meglepetésemre, kevesebb mint 48 óra alatt a hitelem 2% -os kamatlábbal történt. Most a férjem adósságát rendeztem, és új életet és vállalkozást indítottam. Teljesítette az ígéretemet. Tehát ha bármilyen típusú kölcsönt szeretne 2% -ig, kérjük, lépjen kapcsolatba a GINA MORGAN LOAN COMPANY LTD-val az e-mail címén ginamorganloancompany@gmail.com

Halfon Zoltan, 2017. augusztus 11. - péntek 17:47

Konszolidációs és üzleti kölcsönöket keresünk Önnek pénzt keres a hitelek és tartozások kifizetésére? Nem találja magát egy kis bajban a kifizetetlen számlákkal, és nem tudja, melyik útra kell menni, vagy hova kell fordulnia? Mi a helyzet egy jó hírű adósság-konszolidációs cég megtalálásával, amely segíthet csökkenteni a havi részleteket úgy, hogy megfizethető visszafizetési opciókat és tartózkodási helyet kapsz a hónap végén, és a számlákat be kell fizetni? Küldjön e-mailt a következő címre: unclebuckfinancelltd@gmail.com

eric financee, 2017. május 24. - szerda 11:47

Szüksége van a projekt, a befektetés, a személyi kölcsönök, az üzleti kölcsönök, az otthoni hitelek, a diákhitelek, a konszolidációs hitelek és a különböző projektekhez nyújtott kölcsönökre? Azok számára, akik szeretnének hitelt kapni cégünktől, vegye fel velünk a kapcsolatot ma (ericfinancee@gmail.com) és kapja meg a kölcsönt.

lucien, 2016. november 07. - hétfő 11:13

Megbízható hitel ajánlat szia Én át ezen a csatornán keresztül, hogy tájékoztassa mindenkinek, hogy évekig jövök segítsd egy speciális hitel ajánlatot. Szüksége van egy hitel? lépjen kapcsolatba velem az én feltételek kedvező választ. Én az Ön rendelkezésére állnak hitel mértéke 2 és 3,5% évente. Legyen szó CDI, CDD, vagy más, szerződésen vagyok elérhető, hogy az Ön e kölcsön. köszönöm, hogy keressen meg hamarosan. Vagyok financefiable59@gmail.com köszönöm

Mr Dékány, 2016. október 03. - hétfő 11:06

Szüksége van egy gyors és sürgős hitel? Egy megbízható és megbízható hitel cég? Itt a lehetőség, hogy a hitel, lépjen kapcsolatba velünk e-mailben a hitel most e-mailben: (dakany.endre@gmail.com) Hitel ajánlat

Owen Harvey, 2016. szeptember 29. - csütörtök 11:51

Ön üzletember vagy nő? Ön keres egy nagyon eredeti hitelt egy megfizethető kamatláb belül feldolgozott 2 5 munkanapok? Van egy kis hitel pontszám, és Ön nehezen megszerezni tőke hitelt helyi bankok / egyéb pénzügyi intézmények? aggódj, nem Több itt jön a lehetőség ... Én úr Khumar james, egy privát kölcsön hitelező található az Egyesült Államokban és i kínálnak kölcsön az egyének, vállalatok és együttműködnek szervek ingatlan és minden típusú üzleti finanszírozás kezdve a $ 5,000.00 Min. nak nek $ 50,000,000.00 Max. 3% -os kamatláb. Hitelfelvételhez kínálunk; * Business Finanszírozás / Finanszírozás * Fedezetlen hitel * Kereskedelmi hitel * Adósság konszolidációs hitelt * Equity hitel *Személyi kölcsön * Venture Capital Hitel * Ingatlan Hitel & *Jelzálog hitel. Írjon nekünk ma egy igazi hitel-mailben: Standardlifeorg@outlook.com vagy mobil számon:+(447) 042-045878

monic Horvath, 2016. szeptember 23. - péntek 12:36

Monic hitel cég kínál személyi kölcsön és üzleti hitelek megfizethető kamatláb per semmisítse meg. ez az, hogy segítsen megfeleljen a pénzügyi kötelezettségeit, különösen most, hogy a bankok már nem nyújtanak hitelt az alacsony jövedelműek. A további vizsgálatok, kérjük, forduljon hozzánk e-mailben: monic.horvathinc@gmail.com

john hawkins, 2016. június 06. - hétfő 09:31

jó napot Szüksége van egy hitel? Van ön-ban szükség-ból egy személyes vagy üzleti hitelek, hogy fizetni az adósságait, vagy egy új vállalkozás cége? Vegye fel a kapcsolatot: johnhawkinsloans@gmail.com további információért. adunk hitelek pozitívan befolyásolják az emberek a világ minden tájáról. Kölcsönöket adunk 2 % kamat, összeg-tól 5000 Euro 1000000 Euro, és a 30 éves időtartam 1 év időtartamra kifizetése újra E-mail nekünk ma: johnhawkinsloans@gmail.com

john hawkins, 2016. június 06. - hétfő 09:30

jó napot Szüksége van egy hitel? Van ön-ban szükség-ból egy személyes vagy üzleti hitelek, hogy fizetni az adósságait, vagy egy új vállalkozás cége? Vegye fel a kapcsolatot: johnhawkinsloans@gmail.com további információért. adunk hitelek pozitívan befolyásolják az emberek a világ minden tájáról. Kölcsönöket adunk 2 % kamat, összeg-tól 5000 Euro 1000000 Euro, és a 30 éves időtartam 1 év időtartamra kifizetése újra E-mail nekünk ma: johnhawkinsloans@gmail.com


1 2 3

Kommentek

Amanda, 2017. szeptember 20.

hitel! hitel!! hitel!!!
Olyan jóhírű és akkreditált magánhitel-társaságot keres, amel...

NFH - Egyre tudatosabbak a fogyasztók

WEST AMERCAI, 2017. szeptember 20.

Szüksége van bármilyen hitelre vagy bármilyen finanszírozásra? Nem fizetett vissza egy bankot?...

Telefonok a szervizben

dakany, 2017. szeptember 20.

Különböző kölcsönöket kínálunk magánszemélyeknek (személyi kölcsön) és együttműköd...

Patika trükk

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés