Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Karácsonyi segítség

Gönye László, 2008. december 19. - péntek 09:11
Címkék: ünnep
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Karácsony előtt megszaporodnak az adománygyűjtő akciók, segélyszervezeti felhívások. Ilyenkor fogékonyabbak vagyunk a felhívásokra, többet áldozunk azokra, akik rászorulnak a segítségre.


Az adományozás szó hallatán elsősorban pénzbeli segítségre gondolunk, pedig az adakozásnak több formája van. Számtalan szervezet és alkalmi szerveződés között választhatunk, nem csupán pénzzel, de tárgyi adományokkal, alkalmi karitatív tevékenységgel, esetleg egy állat befogadásával is segíthetünk.


Célba ér az adomány?

A szándékon túl a fő kérdés az, céljához ér-e a segítség. Az alapítványokba és egyéb szervezetekbe fektetett bizalom az elmúlt tizennyolc évben a napvilágot látó csalások, visszaélések következtében megrendült. Idén is hallhattunk, hogy adománygyűjtő szervezetek nevében szólítottak le embereket az utcán vagy kopogtattak be házakhoz. Győrben a Máltai Szeretetszolgálat nevében kértek pénzt - pedig a máltaiak sem utcán, sem házalással nem gyűjtenek. Az utcai gyűjtéseknél se elégedjünk meg az egyszerű kitűzővel, kérhetünk igazolványt, a kérdéses alapítvány vagy szervezet elérhetőségét. Ha ismeretlenül lépnek oda hozzánk, nem tapintatlanság megkérdezni az adománygyűjtő nevét, milyen kapcsolatban áll az adott szervezettel, és pontosan mire fordítják a begyűjtött adományokat. A rutinos megélhetési adománygyűjtők ilyenkor inkább odébbállnak, gyanútlanabb áldozatot keresve.

Forrás: MTI

A Máltai szeretetszolgálat jótékonysági akciója

Interneten is utánanézhetünk az adománygyűjtő szervezetnek, annak, hogy egyáltalán bejegyeztették-e? A jelenleg érvényes szabályozás szerint a közhasznú szervezetek előző évi jelentését is nyilvánosságra kell hozni a szervezet honlapján, vagy egyéb, a nyilvánosság számára elérhető helyen. Az adhat.hu internetes oldal adatbázisában is könnyedén utánanézhetünk a civil szervezeteknek. Természetesen legkézenfekvőbb, ha a hiteles és ellenőrizhető gyűjtéseket keressük.


Legnagyobb karácsonyi gyűjtések

Az ünnepek alatt minden különösebb utánajárás nélkül megtalálhatjuk azokat a helyeket, ahol akár pénzbeli, akár tárgyi segítséget nyújthatunk - szándékunknak megfelelő célra és formában.

A Máltai Szeretetszolgálat idén országszerte százötven áruházban szervezi meg az „Adni öröm” akciót, december 21-ig. A Spar, Interspar, Kaiser’s áruházakban tartós élelmiszereket gyűjtenek szegény családok, idős, beteg rászorulók számára. Már tavaly is jelentős mennyiségű, mintegy kilencven tonna élelmiszer gyűlt össze, ez mintegy tizenötezer családnak jelentett fontos karácsonyi segítséget. Szintén a máltaiak szervezésében Budapesten a Vörösmarty téri vásárban, illetve a Westend karácsonyi vásárán fogyatékkal élők által készített tárgyak (például karácsonyfadíszek) vásárolhatók.

Forrás: MTI

A Baptista Szeretetszolgálat és a MALÉV közösen karácsonyi csomagokat ad át a dévai árvagyerekek számára Marosvásárhelyen

Fontos, nem először megrendezett gyűjtés a Baptista Szeretetszolgálat „Cipősdoboz akciója” is. A nemzetközi kezdeményezésből kinőtt magyarországi mozgalom lényege, hogy gyerekek vagy családok egy cipősdobozba készítsék össze ajándékcsomagjukat, melyet a szeretetszolgálat az arra rászoruló gyerekeknek juttat el. Az országos lefedettségű akció gyűjtőhelyeinek listája honlapjukon tekinthető meg.

A budapesti Felvonulási téren, illetve az ország tizenhat plázájában december 21-ig várja az adományokat - elsősorban élelmiszereket, higiéniás termékeket, játékokat - a Mikulásgyár. A szervezők a rászoruló családoknak, anyaotthonoknak, szociális intézményeknek juttatják el a beérkező ajándékokat.

A Magyar Ökumenikus Segélyszervezet pénzbeli adományokat vár az Országos Adventi Adománygyűjtés alkalmával. Rendhagyó gyűjtésük a „Válassz egy ajándékot, válassz egy életet!” címmel kínál lehetőséget, hogy online átutalással mi válasszuk ki, hova is szeretnénk juttatni a felkínált összeget. A gyűjtés oldala segítségével dönthetünk, hogy egy átmeneti otthonban élő gyermek heti étkezését, egy kárpátaljai rászoruló gyermek egyhavi ellátását, esetleg az afganisztáni Petőfi Iskola felújítását segítenénk néhány ezer forint felajánlásával.

Forrás: MTI

Idén is megnyílik a Mikulásgyár az 56-osok terén

Télen különösen fontos a hajléktalanok étkeztetése, ellátása. A magyarországi Krisna-tudatúak Ételt az Életért Alapítványának egyik legfontosabb tevékenysége ez, egész évben, legfőképp ebben az időszakban foglalkoznak hajléktalanok és létminimum alatt élők élelmezésével. A krisnások tevékenységét állandó gúnyolódás és rosszindulatú pletykák övezi, pedig igazán tiszteletreméltó és eredményes az erőfeszítés, amit az utcára szorulókért tesznek: évi kétszázezer adag meleg ételt és további több tonna hideg élelmet osztanak szét. A honlapjukon megtekinthető táblázat szerint egy ember egy napi étkezése ezer forint adományból finanszírozható.

Összefoglalásunk közel sem teljes körű, csak a legnagyobb akciókról szóltunk. További karácsonyi adományozási lehetőségek érhetők el az adhat.hu oldaláról, illetve az adomány típusa szerint is beosztva tekintélyes listát találunk a Humusz egyesület oldalán.


Életünkkel és vérünkkel

Segíteni nem csupán pénzzel és tárgyadományokkal lehet. Társadalmi megítélését tekintve itthon még nem került méltó helyére az önkéntes munka, pedig a szakképzett munkaerőre, illetve szakképzetlen, segítőkész tevékenységre egyaránt nagy szükség van. Számtalan lehetőség közül választhatunk az Önkéntes Központ Alapítvány honlapján, ahol akár településenként, tevékenységi körönként válogatva kereshetjük meg a számunkra legalkalmasabb tevékenységet. Az állatkerti segítségtől a kutatási tevékenységig, az ételosztástól a nevelőmunkáig számtalan formában szükség lehet munkánkra - akár rendszeresen, de egy-egy napra is vállalhatunk segítséget.

A karácsonyi ünnepi lakomák előtt, között, után egészségünk szempontjából is szerencsés lehet a véradás, nem beszélve arról, milyen nagy segítség ebben az időszakban az önkéntes véradás. A hazai vérellátáshoz évi ötszázezer egység vérre van szükség, ami nem kis mennyiség, és ez tényleg az a terület, ahol mindenki segíthet. Az egész ország területén folyamatosan szerveznek véradást, a lehetőségek helyszínenként és időpontonként beosztott listája letölthető a véradás.hu oldalról.

A karácsonyi adományozás legtöbb szervezet - és rajtuk keresztül rászoruló - számára kiemelten fontos forrás, de a legtöbben év közben is várják az adományokat. Ha nagyobb összeget adnánk, érdemes arról igazolást kérni, hogy leírhassuk adónkból. Bár az erre vonatkozó jogszabályi rendelkezések majd az adóbevallás idején lesznek fontosak, az idevágó passzusokat érdemes már az adományozás előtt áttekinteni.
 

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kvithyll Frank, 2018. december 10. - hétfő 18:22

Ön bármilyen pénzügyi nehézségben van? HA IGEN! Vegye fel a kapcsolatot a Kvithyll Finance and Mortgages Limited céggel. Mindenféle hitelnyújtási szolgáltatást kínálunk, hogy megfeleljen a pénzügyi szükségleteinek, mint például a személyi hitel, az adósságkonszolidációs kölcsön, a kockázati tőke, az üzleti kölcsön, az oktatási kölcsön, az otthoni hitel 2% -os alacsony kamatlábon. Vegye fel velünk a kapcsolatot e-mailen keresztül: kvithyllfinance@gmail.com Az elégedettség és a pénzügyi siker a mi célunk, és a velünk való együttélés jó tapasztalat lesz. Whatsapp: +17816567138 a hitel mindenki számára nyitva áll az állampolgárságtól függetlenül. E-mail: kvithyllfinance@gmail.com

Chris , 2017. december 21. - csütörtök 04:30

Ha szüksége van egy sürgős kölcsönre, hogy megoldja pénzügyi szükségleteit, €3000 és €80 000 000 közötti hiteleket kínálunk. Max, megbízható, hatékony, gyors és dinamikus, 100% -os garantált kölcsönökkel. A hitelek kamatlába (3%) ha érdekli, hogy visszatérjen hozzánk. E-mail lapolendersfirm@gmail.com

Mr. Richard Cosmos, 2017. november 04. - szombat 03:52

Szüksége van egy személyes, üzleti vagy befektetési kölcsönre? Mindenféle hitelt adunk 3% -os nagyon alacsony kamatlábbal. vegye fel velünk a kapcsolatot a következő címen: (richardcosmos5@gmail.com). Hitel ajánlat.

Chris, 2017. október 12. - csütörtök 23:48

Adunk hitelt, hogy segítse az embereket, cégeket, hogy frissítenie kell a pénzügyi állapotát az egész világon, nagyon minimális éves kamatlábak olyan alacsony, mint 3% egy éven belül – 30 év törlesztési futamido bármely részén a világnak. Adunk hitelt tartományon belül 5000 € – € 500.000.000. A hitelek jól biztosított a maximális biztonság a legfontosabb. Az érdekelt személy vegye fel a kapcsolatot velünk e-mailben: (Lapolendersfirm@gmail.com) Hitel ajánlat

Chris, 2017. október 12. - csütörtök 23:41

Adunk hitelt, hogy segítse az embereket, cégeket, hogy frissítenie kell a pénzügyi állapotát az egész világon, nagyon minimális éves kamatlábak olyan alacsony, mint 3% egy éven belül – 30 év törlesztési futamido bármely részén a világnak. Adunk hitelt tartományon belül 5000 € – € 500.000.000. A hitelek jól biztosított a maximális biztonság a legfontosabb. Az érdekelt személy vegye fel a kapcsolatot velünk e-mailben: (Lapolendersfirm@gmail.com) Hitel ajánlat

Chris, 2017. október 12. - csütörtök 23:39

Adunk hitelt, hogy segítse az embereket, cégeket, hogy frissítenie kell a pénzügyi állapotát az egész világon, nagyon minimális éves kamatlábak olyan alacsony, mint 3% egy éven belül – 30 év törlesztési futamido bármely részén a világnak. Adunk hitelt tartományon belül 5000 € – € 500.000.000. A hitelek jól biztosított a maximális biztonság a legfontosabb. Az érdekelt személy vegye fel a kapcsolatot velünk e-mailben: (Lapolendersfirm@gmail.com) Hitel ajánlat

Chris, 2017. október 12. - csütörtök 23:21

Adunk hitelt, hogy segítse az embereket, cégeket, hogy frissítenie kell a pénzügyi állapotát az egész világon, nagyon minimális éves kamatlábak olyan alacsony, mint 3% egy éven belül – 30 év törlesztési futamido bármely részén a világnak. Adunk hitelt tartományon belül 5000 € – € 500.000.000. A hitelek jól biztosított a maximális biztonság a legfontosabb. Az érdekelt személy vegye fel a kapcsolatot velünk e-mailben: (Lapolendersfirm@gmail.com) Hitel ajánlat

Chris, 2017. október 12. - csütörtök 23:20

Adunk hitelt, hogy segítse az embereket, cégeket, hogy frissítenie kell a pénzügyi állapotát az egész világon, nagyon minimális éves kamatlábak olyan alacsony, mint 3% egy éven belül – 30 év törlesztési futamido bármely részén a világnak. Adunk hitelt tartományon belül 5000 € – € 500.000.000. A hitelek jól biztosított a maximális biztonság a legfontosabb. Az érdekelt személy vegye fel a kapcsolatot velünk e-mailben: (Lapolendersfirm@gmail.com) Hitel ajánlat

Chris, 2017. október 12. - csütörtök 23:19

Adunk hitelt, hogy segítse az embereket, cégeket, hogy frissítenie kell a pénzügyi állapotát az egész világon, nagyon minimális éves kamatlábak olyan alacsony, mint 3% egy éven belül – 30 év törlesztési futamido bármely részén a világnak. Adunk hitelt tartományon belül 5000 € – € 500.000.000. A hitelek jól biztosított a maximális biztonság a legfontosabb. Az érdekelt személy vegye fel a kapcsolatot velünk e-mailben: (Lapolendersfirm@gmail.com) Hitel ajánlat

Chris, 2017. október 12. - csütörtök 23:18

Adunk hitelt, hogy segítse az embereket, cégeket, hogy frissítenie kell a pénzügyi állapotát az egész világon, nagyon minimális éves kamatlábak olyan alacsony, mint 3% egy éven belül – 30 év törlesztési futamido bármely részén a világnak. Adunk hitelt tartományon belül 5000 € – € 500.000.000. A hitelek jól biztosított a maximális biztonság a legfontosabb. Az érdekelt személy vegye fel a kapcsolatot velünk e-mailben: (Lapolendersfirm@gmail.com) Hitel ajánlat


1 2 3 4

Kommentek

kizsgé, 2020. szeptember 02.

Én általában nyeremény játékokon veszek részt állítólag. Mindig hatalmas összegeket nyere...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

REMY FINK, 2020. június 21.

Helló, kölcsönre van szüksége? Írjon nekünk e-mailt remy.credit111@gmail.com
E-mail (r...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Mr. Dékány Endre, 2020. június 12.

Szüksége van bármilyen pénzügyi támogatásra? Személyi kölcsönök? Üzleti hitelek? Jelzál...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza