Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Új civil szervezet az élelmiszerbiztonságért

Munkatársunktól, 2008. november 25. - kedd 16:44
Címkék: élelmiszer, jog, fogyasztóvédelem
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Európai Élelmiszerlánc Parlament megalakulását készítik elő a kedden Visegrádon megkezdődött nemzetközi szakmai tanácskozáson - jelentette be a kezdeményező Búza László főállatorvos a rendezvény helyszínén tartott sajtótájékoztatón.


A Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal Központ Élelmiszer - és Takarmánybiztonsági Igazgatóság vezetője elmondta, hogy még a héten létre jövő, tizennégy ország szakembereit összefogó új civil szervezet az élelmiszer fogyasztók, az érintett termelők, vállalkozások, a tudomány és a minőség ellenőrző hatóságok közötti párbeszéd megteremtését, ezáltal a termőföldtől az asztalon át a hulladék megsemmisítéséig terjedő fenntartható újfajta élelmiszerlánc kialakítását segíti elő. Ennek érdekében a tagok közös ajánlásokat fogalmaznak majd meg az Európai Unió vezetőinek, hogy döntéshozatalaiknál az élhetőbb világ megteremtésére a közösen meghozott szakmai szempontok nagyobb hangsúlyt kapjanak.

Forrás: MTI
A civil szervezet életre hívása indoklásaként a főállatorvos kifejtette, hogy az élelmiszer biztonságot, a minőséget szolgáló Európai Unió-s jogszabályok gyakran nincsenek kellő összhangban az adott ország hasonló paragrafusaival. Ugyanakkor a globalizáció nyomán a nagy mennyiségben importált termékek körüli szabályok is gondokat okozhatnak. A leendő Európai Élelmiszerlánc Parlament viszont a helyben megtermelt hús, tej, gyümölcs és más alapvető élelmiszerek minél nagyobb hányadának felhasználását igyekszik előmozdítani az adott régióban. Ezáltal az unión belüli agrártermelést, az élhető vidék, a zöld agrárgazdaság erősítését, munkahelyek megtartását tartja szem előtt.

A magyar kezdeményezésre alakuló nemzetközi civil egyesület rendszeresen ülésezik majd és szakmai alapon dokumentumokat ad közre az összehangolt cselekvés érdekében. Az egyesület várja újabb országok csatlakozását is a szervezethez.

Forrás: MTI

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Á. Balázs, 2020. január 22.

Üdv! Nekünk a Baliner Bt.-ről van nagyon rossz véleményünk. Nem teljesítették határidőre a...

Ablakcsere buktatókkal

Mr. George Anderson, 2020. január 22.

Üzleti kölcsönt keres? Személyi kölcsönök, lakáscélú kölcsönök, autó kölcsönök, di...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

bishop berry smith, 2020. január 21.

Helló Szüksége van pénzügyi kölcsönre, ingatlanbefektetésre, autókölcsönre, adósságkons...

Menekülés a UPC-től

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza