Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Marketinghazugság: javítás 24 órán belül

P. Tibor, 2008. november 17. - hétfő 12:39
Címkék: vásárlás, reklamáció, garancia, átverés, hirdetés, reklám, műszaki cikk
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A Metabo magyarországi honlapján azt ígérte, hogy gépeik nem romlanak el, de ha mégis elromlanának, akkor képzett szakembergárdájuk 24 óra alatt kijavítja a hibát. Nem így történt.


A Metabo, bár jogszerűen működik a világ harmincsok országában, itt, hazánkban ez a képviselet rakoncátlankodik. Sokan azt sem tudják, mi az a Metabo, ezért leírom: Egy magát professzionális szerszámgépeket gyártó cégnek nevező, a valóságban átlagos ipari gépeket gyártó német gyáróriás.

Forrás: MTI
Nyomoromat csökkentendő, vállalkozásra adtam a fejem. Fajáték készítővé szeretnék válni. Ehhez indulásképpen egy erőn jóval felüli beruházással kellett kezdenem, faipari szerszámgépeket kellett beszereznem. Hetekig évődtem, mit vegyek, míg végül Metabo-val szereltem fel a műhelyt. Azért döntöttem e márkanév mellett, mert a magyarországi honlapon azt ígérte, hogy az ő gépei nem romlanak el, ezért három év garanciát ad rájuk. Azt is igérte (ugyanezen a honlapon), hogy ha mégis elromlana az, ami nem romlik el, akkor képzett szakembergárdájuk 24 óra alatt kijavítja a hibát, hogy én tökéletesen működő gépeivel nagyon elégedett legyek. Megrendeltem egy gyalugépet majd félmillió forintért. Megjött. Kibontottam.

Nagyon durva szállítási sérülés volt rajta. Egy szó nélkül lenyeltem, mert ennek orvoslása nagyon bonyolult lett volna. Használtam a gépet. Jól muzsikált. A hozzá tartozó forgácselszívó kapcsolója néhány hónap múlva elromlott. Javítása szintén nagyon körülményes lett volna, ezért más kapcsolóval üzemeltettem egy éven át. Ekkor a gyalugép is elromlott. Mostmár nyakamba vettem az (előre sejtett) garanciális bonyadalmak hosszú procedúráját. Elküldtem a gépeket a budapesti szervízbe. Ott ülnek rajta a mai napig is. Immár több, mint egy hónapja. Enélkül a gép nélkül dolgozni semmit nem tudok azóta.

A jótállásról szóló törvény a fogyasztók nagy bánatára jól megváltozott. Annyit ír elő a szervíz számára, hogy törekednie kell, és nem okozhat jelentős hátrányt. Nekem már az is jelentős hátrány lett volna, ha csak a törvényben előírt 15 napig nem dolgozhatok. Semennyire nem vígasztal, hogy most aztán jó jelentős hátrányt okoztak nekem, és nagyon, de nagyon jogsértők. Röhögnek a markukba.

Ha már menő vállalkozó lennék, most vennék egy új, jobb márkát, ennek pedig jogi úton követelném vissza az árát, és én röhögnék a markomba, hogy öt év múlva, mire a Tisztelt Bíróság nekem ad igazat, még a kamatos kamatot is bevasaltatom rajtuk, meg a kiesett jövedelmet is kamatostul, de nem vagyok menő vállalkozó (egyenlőre). Jól esne a májamnak, ha egy érdekvédő szervezet a mások átverését megelőzendő letilttatná a honlapról ezt a 24 órás javítás marketinghazugságot, ami a vásárló nyilvánvaló (tudatos) megtévesztése, tisztességes gyártókkal szemben pedig tisztességtelen előnyszerzés a piaci részesedésből.

A forgácselszívó időközben megérkezett. A garanciajegyen feltüntetve semmi. Még a javítás ténye se! Telefonáltam, hogy miért? Hazudozás, mismásolás, eltagadás. Sok Metabo gépem járt már szervízben. Egyetlen egyszer sem adtak átvételi elismervényt, egyetlen egyszer sem jegyezték be az elvégzett nunkát, egyetlen egyszer sem jegyezték be a javítással meghosszabbodott határidőt. A honlapon azonban ma is ott van a szép ígéret, hogy 24 óra, és minden tökéletes. Biztos sokan ráharapnak, ahogy én is.

Írtam, hogy jól esne a májamnak, ha a jogvédők odacsapnának. De nem kárpótolna. Mi lehet vajon annak a méltányos kárpótlása, ha valaki több, mint egy hónapon keresztül fezetetlen szabadságra kényszerül? S annak, hogy jogaiban tudatosan és sorozatosan megalázzák? A kárpótlást én nem a fogyasztóvédelemtől, a versenyhivataltól, pláne nem a Metabo-tól várom. Én fogom kárpótolni magam azzal, hogy türelmesen lecserélgetem a Metabo gépjeimet másra, és megszívlelem, amit nagyapám még gyerekkoromban megmondott: Némettel ne köss üzletet! Mennyire idegesít, amikor a politikusoktól nap nap után hallanunk kell, hogy jogállamban élünk?
Tibor
 

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Rob, 2008. november 26. - szerda 13:53

az ARO Center KFT-vel / szeged, dorozsmai út 72. / gyűlt meg a bajom néhány napja. rendeltem tőlük aro 10.4-hez való kuplungtárcsát postai utánvéttel.a csomagban egy platós aróhoz való kuplungtárcsa volt. ez kb másfélszer akkora alkatrész, mint ami nekem kellett volna. felhívtam a céget, ahol nekem esett az eladó, hogy mit képzelek én magamról, örüljek, hogy ezt el tudták küldeni.az aro 10.4 hez nincs gyári kuplungtárcsa, szereljem fel azt, amit küldtek.amikor elmondtam, hogy másfélszer akkora, mint a hozzá való tárcsa, a következőt mondta: ne álljon neki a szerelésnek, aki nem ért hozzá. megvettem máshol, az aro 10.4hez való kuplungtárcsát s tegnap ismét felhívtam a céget. a hozzáállás hasonló volt az előzőhöz: minek hívogatom én őket, mit képzelek magamról, stb. a hatodik kérdés után azt mondták küldjem vissza az általuk küldött kuplungtárcsát. nem postai utánvéttel,hanem sima csomagban.ha megjött visszaküldik az árát. ezen csodálkoztam, mert én sem ebben a formációban vásároltam tőlük.amikor azt mondtam nekik, hogy csináljuk fordítva, ők elküldik a pénzt s én később elküldöm nekik a tárcsát, az eladó ennyit mondott: hülyének néz?

Kommentek

Mr. George Anderson, 2020. április 06.

Sürgősségi kölcsönt keres? A bankja vagy pénzügyi intézménye megtagadja a hitelt? Szükség...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Alkopro, 2020. április 03.

Ha szeretne nyugodt szívvel a volán mögé ülni, akkor célszerű lehet az alkoholszonda beszerz...

Kevesebb az ittas sofőr

Alkopro, 2020. április 03.

Ha szeretne nyugodt szívvel a volán mögé ülni, akkor célszerű lehet az alkoholszonda beszerz...

Futószalagon itélik el az ittas vezetőket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza