Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Elsumákolt kedvezmény a Pennyben

Ildikó, 2008. november 14. - péntek 14:33
Címkék: kereskedő, átverés, reklamáció
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Bankkártyával fizettem, majd kértem a boltvezetőt, aki már mellettünk állt, hogy mutassa meg a blokkon, hol van levonva a kedvezmény. Először mellébeszélt, majd közölte, hogy biztos azért nem jár a kedvezmény, mert cigarettát is vásároltam.


A Penny-Market szigetszentmiklósi üzletében vásároltam ma, s a héten összegyűlt tíz százalék kedvezményre jogosító kuponokból szerettem volna felhasználni egy darabot. A pénztárnál közöltem, hogy cigarettát is fogok vásárolni, de erre természetesen nem jár a kevezmény. A számla végösszege 15. 700 forint volt, s a kedvezményt nem vonták le.

Forrás: MTI

Bankkártyával fizettem, s a tranzakció végén kértem a vezetőt, aki már mellettünk állt, hogy mutassa meg a blokkon, hol van levonva a kedvezmény. Először mellébeszélt, majd közölte, hogy biztos azért nem jár a kedvezmény, mert cigarettát is vásároltam. Tovább reklamáltam, és kértem a panaszkönyvet is. Beírás után ismét kijött a vezető, s közölte, hogy ha visszahozom az árut, - amit közben a férjem már bepakolt az autóba - el tudják intézni a kedvezmény jóváírását.

Felháborodásomban otthagytam az üzletet. Megjegyzem, hogy szombat délidő volt, a négy pénztárból egy működött. Véleményem szerint a kedvezményes kuponokon található szöveg félrevezető, mert azon az áll, hogy dohányáru vásárlására nem használható fel, s nem az, hogy dohányáru vásárlása esetén a többi árura sem használható fel a kedvezmény. Nagyon felbosszantott az eset.
Ildikó


 

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Pécsi Penny-várásló, 2010. március 17. - szerda 22:03

Ha kilós Karaván van leárazva az újság szerint, akkor csak negyedkilós csomag van a polcon. Ha a hirdetésük szerint "3-t fizet 4-t kap" a negyedkilósból, akkor csak a kilós van kirakva. meghirdetik, hogy "Egyet fizet, kettőt visz" valamiből (pl. ezen a héten Vanish-ből) kirakják az árcédulát egy olyan helyre, ahol csak más áru van, de ha a hirdetett áruból a normál helyéről teszek kettőt a kosárba, akkor belehazudják a pofámba, hogy ott van középen a raklapon az akciós dupla csomag, abból kellett volna elvenni. Előfordult, hogy az első akciós nap reggelén azt mondják, 10 körül érkezik az akciós áru, 1/2 11-kor UGYANAZ az árufeltöltő már azt mondja, 9 előtt elfogyott. MINDEN "AKCIÓJUK" ÁTVERÉS! Csak a lejárt fogyaszthatóságú élelmiszereket lehet(ne) tényleg olcsóbban megvenni - de ehhez nem vagyok sem elég szegény, sem elég bátor.

patyi, 2008. november 29. - szombat 19:36

Tanulság: le kell szokni a cigiről, s akkor nem kell idegeskedni.

haaeen, 2008. november 27. - csütörtök 18:51

kedves GReedy, ne haragudj, de az Auchan sem a márkáiról híres... véleményem szerint a Pennyvel egy kategória, azért nem értem a kirohanásod. viccesen ellentmondásos :)

LSZ, 2008. november 21. - péntek 15:33

Jó lenne ha valaki már végre megnézné a Penny akciós újságját, és összehasonlítaná a boltban akciós áruval, mert sorozatosan nem lehet találkozni a boltban az akciós árukkal. Ami a legjobban felháborító, hogy a boltban senki nem tud semmiről és még Ő van felháborodva a kérdések miatt. Példa: pronto bútorápoló 530 huf újságos akció, de áru nem volt mögötte. MEDDIG LEHET CSINÁLNI BÜNTETLENÜL...

fehér péter, 2008. november 20. - csütörtök 12:44

Greddy! Az a Te dolgod, hogy te veszel akciós terméket, vagy nem. Világnézet (pénztárca) kérdése. Én sokszor veszek, és csak kevésszer jártam pórúl. Volt,hogy a tej megromlott, de azt felhasználtam aludttejnek. Amúgy meg szíved jogod olyan terméket vásárolni,amilyet akarsz, akár "minőségit" is,de nem kéne leszólni azokat, akiknek csak arra telik. Sokszor megtévesztő címke van a termék alatt. Pl a Tesconál 2szer is megnézem,hogy pontosan mi van a címkén és összehasonlítom az áru paramétereivel, mert sokszor logikátlan a címke, meg tele van rövidítéssel. Az egymás mellett található ugyanolyan típusú,de más gyártótól származó terméket igen nehéz megkülönböztetni címke alapján gyakran. Azt nem tudom,hogy hanyagság ez, vagy valamiféle tudatos megtévesztés-e? Az ártatlanság vélelme alapján elöbbi. Engem mindenféle bolttípusban csaptak már be . gyakran jártam Auchanba, mikor még Bpen laktam,de itt Egerben nincs!!! Egyébként nagyon szerettem. Mindent lehet kapni nagy választékban. Akár ruházati termék,vagy élelmiszer, vagy bármi, és nem csak mutatóba egyet-egyet. Ezt pl a Tescónál hiányolom. Az itteni Tescóban többször vertek már át, ahogy az Auchanban is volt már példa rá. Az én módszerem az,hogy kerülöm azokat a kasszáshölgyeket, akikkel már volt gondom, vagy egszerűen nem szimpatikusak. Megnézem ki van, és oda megyek ahol már volt jó tapsztalatom (kedves volt) Meg is szűntek a problémáim. Amúgy az itteni Penny Marketben érdekes módon szinte az összes pénztárost nem kedvelem különösebben. Volt rá példa,hogy az akciós terméket nem akciósnak ütötte be, pedig ki volt írva. Mikor mondtam a helyett,hogy megnézte volna a fickó csak a vállát rándította, és várta,hogy adjam a pénzt. Én szó nélkül kimentem fizetés nélkül. Több hónapig be se tettem a lábam oda.

GReddy, 2008. november 19. - szerda 09:28

Ismét csak magamat tudom ismételni. Sorozatban dőltök be a kamu akcióknak, és utána telekiabáljátok a világot, hogy becsaptak titeket! Ne haragudjatok, ez lúzerkedés. Én soha de soha nem veszek akciós terméket! Inkább kevesebbet fogyasztok, de azt kifogástalan minőségben teszem. Nem kell az akciós tej, aminek öt perc múlva lejár a szavatossága. Azt kellene megértenetek végre, hogy nem ötven forintot spóroltok, hanem kétszázat kidobtok az ablakon. Mellesleg megkérdezném, hogy a moslék pennyben mi a jó fészkes fenét vettél te cca 16.000 forintért??? Nem kifőzdés vagy véletlenségből, aki két forintért bármire képes??? Hmmm??? Jellemző. Egyébként meg az eset téged minősít. Kedves Marcsi! Azt sem tudom sajnálni, aki nem tudja, hogy mit vesz, csak fizet ész nélkül. Mit vártál mégis? Az üzletvezető honnan tudná, hogy te egy-vagy két csomag pelenkát vittél tőle? Szánalmas.. A másik szánalmas fajta aki hisztizik az ötven forintos akciós-nemakciós (mindig az derül ki, hogy kettő van egymás mellett, te a jobbat akarod olcsóbban, csak a multi meg nem hülye!) kacatja miatt. Én nagybevásárolni az Auchanba járok, ott a pénztáros teszi a szatyorba a cuccot, van időm figyelni, hogy mit húz le. Soha egyetlen egyszer sem csaptak be! Soha! Úgyhogy akit lehúznak a tescoban az megérdemli. Szerintem.

Rumi Jusztina, 2008. november 18. - kedd 14:13

Üdvözlök mindenkit! A Pennyre visszatérve nagyon meg kell nézni a blokkot! Én a szokásos heti bevásárlásnál igen sokat:26500.ft-ot fizettem. Feltűnt, hogy ilyen sokat mégsem vásároltam!A blokkon 123 liter vagyis 10karton plusz még 1db-t számolt a pénztáros. Persze nem hagytam annyiban, szóltam. Sajnálom szegényt de nekem kellett elmondani, mi a teendője. A főnöke éppen nem ért rá! A valós végösszeg:13500ft átvágás!!! Nem semmi!

Eri, 2008. november 17. - hétfő 17:30

Sajnos a Penny-ről csak rosszat tudok mondani, de nem az eladókat hibáztatom, sőt rajtuk csattan minden vevő mérge, mert Ők vannak az eladótérben, de nem hinném, hogy Ők adják le a rendelést, miből mennyi kell. A vezetőknek akik az akcióra szánt termékeket meghirdetik , olyan termékekkel akarják becsalogatni az embereket amiből nem tudnak /vagy nem is akarnak/ biztosítani elegendő mennyiséget. Ha ez csak egyszer történt volna meg velem , meg sem említeném, de itt nem erről van szó, folyamatosan ezt tapasztalom. Röviden: Okt.5-11.tej akció 99 Ft-ért. Okt.5. érdi Penny Market eladó:széles mosoly, széttárt karok, okt.6. kaszásdűlői Penny eladó:mosoly nincs, vállrándítás,okt.9. érdi Penny/én balga próbálom hátha.../már eladó sincs aki válaszolna, tej persze most sincs. 2 hónapja is így jártam csak a túró volt vásárlásom tárgya, már akkor megfogadtam, hogy többet be nem teszem a lábam oda!

allisc, 2008. november 17. - hétfő 15:35

Jogos a felháborodás...de mindezeket jó ha tudja, aki Pennybe megy vásárolni: Egy műszakban általában 2-3 dolgozó és 1 vezető van egy műszakban. Rajtuk spórol acég. Kis fizetés = sok munka. Néhány perc alatt bevásárolsz, aztán lehet 2-3szor annyi ideig állni a pénztárnál. Persze, hogy csak 1-2 kassza működik, ha 3 max 4 ember van egy műszakban. Közben üveget visszaváltani, feltölteni, áru jön... nem csoda bár nem mentség hogy ebben az őrületben sajnos becsúszik a hiba, és nem mindig a vevő kárára. Néha a "kedves vevők" sem veszik észre, hogy többet kapnak vissza a pénztárnál. Nincs "mankópénz" a hiányt a kasszásnak kell megfizetnie, a többletet persze a cég (vagy az üzletvezető?) nyeli le, nem teszik el a hiány pótlására. És ez tényleg így van, egy családtagom is 9 évig Pennyben dolgozott, mert 50 egynéhány évesen nem kapkodnak senkiért sem ... igaz fiatalabban sem, csak ha összeköttetésed van. Nem is csoda, hogy aki tud lelép és máshova megy dolgozni. De azért közvéleménykutatók kikérik a véleményedet az üzletben tapasztaltakról, vásárlási szokásaidról. Én el is mondtam a hölgynek és kértem mindent írjon le amit mondok... mindenkinek így kéne tenni. A központi raktárbázison sem jobb a helyzet, minap olvastam egy másik lapon. A viselkedésről még annyit, hogy aki emberekkel áll kapcsolatban a munkája során sokat kell tűrnie, de megfelelően kezelt helyzetekkel sok idegeskedéstől kíméli meg az ügyfelet-vásárlót és főleg saját magát. Csak az a baj, hogy a vezetőség sok esetben nem megfelelően tájékoztatja a boltokat.

SZABÓ ATTILA, 2008. november 16. - vasárnap 15:04

A csömöri Auchanba járok. Udvariatlan, semmit nem tudó kiszolgáló személyzet. Szombaton de. 10 óra áru feltöltés, bukdácsolunk a lerakott raklapok közöt. (szerintem éjjszaka kellene az árut feltölteni. A pénztárnál 10 db tojást kétszer blokkolnak. Nagynehezen előkerül egy kulcsos hölgy nincs elnézést kérés, vissza állitja a pénztár gépet és kegyesen rendezi a blokkot. Legközelebb én fogok elnézést kérni. észre kéne venni, hogy Önök vannak miértünk és nem forditva. t. Szabó Attila


1 2

Kommentek

Mr. George Anderson, 2020. április 06.

Sürgősségi kölcsönt keres? A bankja vagy pénzügyi intézménye megtagadja a hitelt? Szükség...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Alkopro, 2020. április 03.

Ha szeretne nyugodt szívvel a volán mögé ülni, akkor célszerű lehet az alkoholszonda beszerz...

Kevesebb az ittas sofőr

Alkopro, 2020. április 03.

Ha szeretne nyugodt szívvel a volán mögé ülni, akkor célszerű lehet az alkoholszonda beszerz...

Futószalagon itélik el az ittas vezetőket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza