Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

OTP - Megbízunk egymásban?

S. Albert, 2008. november 13. - csütörtök 10:33
Címkék: bank, hitel, díj, átverés, ügyintézés, ügyfélszolgálat
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Feleségemmel felkerestünk egy OTP fiókot, mivel a bankautomatából nem tudtunk számlánkról pénzt felvenni. Ott megtudtuk, hogy a számlánkon nincsen felhasználható összeg, noha szerény számításaink szerint ez közel sem volt így.


Még szeptemberben történt az eset, hogy feleségemmel felkerestük a Soroksári Auchan-ban lévő OTP fiókot, mivel a bankautomatából nem tudtunk számlánkról pénzt felvenni. Ott megtudtuk, hogy a számlánkon nincsen felhasználható összeg, noha szerény számításaink szerint ez közel sem volt így. Kiderült, hogy egy érvényben lévő hitelünk kezelője (gép) tréfált meg minket. Augusztusban az esedékes törlesztési díjat az OTP csak részben tudta "leemelni" számlánkról, de erről csak akkor értesültünk, amikor egy dörgedelmes levélben felhívták a figyelmünket, hogy három napon belül fizessük be a havi hiteltörlesztésünk fennmaradó részét kézpénzben (kizárólag ezen a módon lehetett befizetni), különben felmondhatják a szerződést. Persze nem akartunk problémát és befizettük az összeget a számlára a második napon.

A rákövetkező napon átutalás érkezett a folyószámlára, s miután a rendszer érzékelte, "nosza most van pénz alapon" még egyszer levonták a befizetett összeget. Erről sem kaptunk értesítést (pedig van sms szolgáltatás rendelve - jó pénzért). Tehát ott áltunk a pult előtt, hogy akkor most mit tudunk tenni? Pénz sűrgősen kell, volna is, de azt leemelte az OTP (miután megszabták, hogy csak kápé lehet fizetni). Szóval a pultos hölgy megnyugtat minket, hogy néhány napon belül visszakapjuk a pénzünket, csak írjuk le egy papírra, ő elfaxolja és minden rendezve lesz. Elfaxolta (mint utóbb kiderült, nem jó helyre) a papírunkat és átküldött a kollégájához. Újra elmondtuk a történetünket, mire ő mondta, hogy TALÁN VISSZAKAPJUK a pénzünket... valamikor! Tehát nem most, nem holnap, nem a héten, valamikor! Erre mi felháborodtunk, hogy jogtalanul emeltéke le a pénzünket és ne kelljen már könyörögnünk érte, ez nekünk nem megoldás! Mire a fiatalember választás elé állított minket: Vagy ez és akkor esetleg visszakapjuk a pénzünket vagy tegyünk panaszt és harminc nap múlva lesz döntés az ügyünkben! Erre én megjegyeztem, hogy  nekünk egyik sem megoldás. Erre ő hanyagul visszadobta a félórán át szerkesztett iratanyagot és mondta, hogy akkor ő nem szolgál minket ki, hanem hívja a biztonsági őröket és kidobat minket!!!

Forrás: Fogyasztók/Mizik Marcell

Természetesen otthagytuk őt és másnap bejelentettük az esetet az OTP ügyfélkapcsolati osztályán. Ennek az lett az eredménye, hogy harminc napra rá megkaptuk a lezáró "határozatot", mely szerint biztosítanak arról, hogy kollégáik megfelelő etikai háttérrel rendelkenek és még soha, senki nem tett erre az emberre panaszt (vagyis én hazudtam), s különben sem áll módjukban rekonstruálni a történteket! Mindazonáltal biztosítanak arról, mindent megtesznek azért, hogy az ügyfél elégedett legyen!!! Mondanom se kell, a pénzt nem kaptuk vissza, bár most már mindegy, a következő hónapban beszámolták a hiteltörlesztésünkbe az összeget. Mindezek után felhív egy hölgy minket (kb. négy héttel a bejelntés után!!!), hogy mi a problémánk a számlautalásokkal??? Már semmi... Ahogy lehet, távozunk az OTP-sek közül...tizenegy év "bizalom" után!
Albert
 

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

klaravogl, 2010. április 15. - csütörtök 15:36

Én már vagy 28 éve ott hagytam az OTP-t. Már akkor sokaltam a mindenféle fingra felszámolt összegeket. A párom még mindig az OTP-nél van, már évek óta könyörgök neki, hogy hagyja ott őket. A havi díj, amit levonogatnak erre-arra majd nem 2.000,- forint. Az éves szinten 24.000,- forint, majdnem 1 havi rezsi összege. El tudnánk mi azt költeni másra is. Most már több számlát átkért csekkre, és amikor bement az OTP-be lemondani az átutalásait megkérdezték tőle, hogy miért teszi ezt. Én utálom az OTP-t. Semmi pénzért nem nyitnék ott számlát.

solteszjozzsi, 2008. november 16. - vasárnap 08:54

Megszuntetni sem konnyu a szamlat az OTP nél ne reménykedjetek a könnyű ugyintézésben.... 3 X rendeltek vissza mire nagy kegyesen megszűnt a számla, végre elszámoltak velünk.... lopják az időnket

Péczely Endre, 2008. november 15. - szombat 16:47

Az OTP... Hitelszerződésben az üzletkötő postai csekkes fizetést jelölt be. Az első levélben, melyben az első csekket kiküldte az OTP közölte: vagy csekken fizetek folyamatosan, ami darabonként 250 Ft-ba kerül, -erről eddig nem volt szó!!!- vagy átutalással, ami díjmentes. Mivel a folyószámlámról utalni olcsóbb -nem OTPs- ezért megbízást adtam bankomnak a törlesztőrészletek kifizetésére. Egy hónap múlva már rendesen működött a dolog, ment az átutalás. Egy újabb hónap elteltével az OTP kiküldött nekem 12 db csekket, majd a csekkek ellenértékeként küldött egy értesítést: azok árát leemelik a bankszámlámról!!!! Egy összegben fizettem ki a teljes hátralévő összeget... csak hogy megszabaduljak TŐLÜK. Bizalmam jeleként...

Kovács Mariann, 2008. november 14. - péntek 10:48

Soha nem gondoltam volna, de sajnos eljött az én időm is, amikor nekem is van írni valóm ebbe a \"fórumba\". Másfél hónappal ezelőtt szerettünk volna az élettársammal az egyik multi lakberendezési áruházban vásárolni egy hálószoba szettet. Odafáradtunk az ügyintézőhöz, aki neki látott a hitelkérelmet elindítani az OTP Bank felé (hozzá teszem, ez az ügyintéző hölgy nagyon készséges és kedves volt). A kérelmet elutasították, mint kiderült egy 2006. évi 1060,- Ft-os folyószámlatartozás miatt. Azt mondták, fáradjak be egy fiókba, fizessem be az összeget és kérjem meg az adott ügyintézőt, hogy \"oldja fel a tiltásomat\" még azon nyomban, ugyanis amíg nem csinálják meg a \"feloldást\" kő kemény 1060,- Ft miatt, addig nem fogja engedélyezni a rendszer az áruhitelt. Ez egy pénteki napon volt. Szombaton befáradtam az egyik bevásárló központ OTP fiókjába, ahol a sorban állás után közölte velem az ügyintéző, hogy hétvégén nem tudnak semmit se intézni, még befizetést sem!!!!! Hát bementem hétfőn is egy másik fiókba, ahol egy fiatal, szőke ügyintéző hölgynél sikerült befizetnem a hátralékot. Megkérdeztem tőle, hogy sikerült-e a feloldást is megcsinálnia? Mire csuklóból rávágta, hogy már megcsinálta. Azt hittem minden rendben, így visszamentem az üzletbe a bútorért, ahol ismételten elutasították a kérelmet és nem is indokolták meg, hogy mért. Nagyjából 3 hét rohangászás után feladtuk és úgy döntöttünk, hogy akkor majd megvesszük később készpénzben. Vissza tértünk úgy 3-4 hét múlva, azaz ezen a héten szerdán, és mégiscsak megpróbálkoztunk a részletfizetéssel, hiszen nem mindenki tud zsebből több tízezreket egyösszegben kifizetni a lakásfelújítás kellős közepén. Ismét eluatsítottak és az indok még mindig az 1060,- Ft volt. Az ügyintézőnek bemutattam a befizetést igazoló blankettát a hitemből kitérve, mire közölte, hogy ezek szerint az ügyintéző nem volt képes megcsinálni a \"feloldást\".... Tegnap bementem a bankfiókba, ahol a drága szöszivel találkoztam. Egy másik ügyintézőhöz kerültem, aki elmondta, hogy tényleg nem lett \"feloldva\" a számla, majd ő megcsinálta. Ezzel semmi probléma nem lett volna, hiszen pár kör \"futástól\" még nem lett senkinek sem baja, de a bájos kis szöszike hazugsága miatt buktunk 20.000,- Ft-ot!!!!!!!!!! Amikor még először mentünk áruhitelt igényelni, ugye még nem volt gazdasági válság, így a bútor árának a vége 49.990,- Ft volt, ami mostanra 69.990,- Ft lett!!!!!!!!!!!!!!! Hát köszönjük drága szőke OTP-s ügyintéző ott a Bp. 7. ker. Király u. 49-es szám alatt!!!!!!!!!!!!

Kovács Mariann, 2008. november 14. - péntek 10:33

Soha nem gondoltam volna, de sajnos eljött az én időm is, amikor nekem is van írni valóm ebbe a "fórumba". Másfél hónappal ezelőtt szerettünk volna az élettársammal az egyik multi lakberendezési áruházban vásárolni egy hálószoba szettet. Odafáradtunk az ügyintézőhöz, aki neki látott a hitelkérelmet elindítani az OTP Bank felé (hozzá teszem, ez az ügyintéző hölgy nagyon készséges és kedves volt). A kérelmet elutasították, mint kiderült egy 2006. évi 1060,- Ft-os folyószámlatartozás miatt. Azt mondták, fáradjak be egy fiókba, fizessem be az összeget és kérjem meg az adott ügyintézőt, hogy "oldja fel a tiltásomat" még azon nyomban, ugyanis amíg nem csinálják meg a "feloldást" kő kemény 1060,- Ft miatt, addig nem fogja engedélyezni a rendszer az áruhitelt. Ez egy pénteki napon volt. Szombaton befáradtam az egyik bevásárló központ OTP fiókjába, ahol a sorban állás után közölte velem az ügyintéző, hogy hétvégén nem tudnak semmit se intézni, még befizetést sem!!!!! Hát bementem hétfőn is egy másik fiókba, ahol egy fiatal, szőke ügyintéző hölgynél sikerült befizetnem a hátralékot. Megkérdeztem tőle, hogy sikerült-e a feloldást is megcsinálnia? Mire csuklóból rávágta, hogy már megcsinálta. Azt hittem minden rendben, így visszamentem az üzletbe a bútorért, ahol ismételten elutasították a kérelmet és nem is indokolták meg, hogy mért. Nagyjából 3 hét rohangászás után feladtuk és úgy döntöttünk, hogy akkor majd megvesszük később készpénzben. Vissza tértünk úgy 3-4 hét múlva, azaz ezen a héten szerdán, és mégiscsak megpróbálkoztunk a részletfizetéssel, hiszen nem mindenki tud zsebből több tízezreket egyösszegben kifizetni a lakásfelújítás kellős közepén. Ismét eluatsítottak és az indok még mindig az 1060,- Ft volt. Az ügyintézőnek bemutattam a befizetést igazoló blankettát a hitemből kitérve, mire közölte, hogy ezek szerint az ügyintéző nem volt képes megcsinálni a "feloldást".... Tegnap bementem a bankfiókba, ahol a drága szöszivel találkoztam. Egy másik ügyintézőhöz kerültem, aki elmondta, hogy tényleg nem lett "feloldva" a számla, majd ő megcsinálta. Ezzel semmi probléma nem lett volna, hiszen pár kör "futástól" még nem lett senkinek sem baja, de a bájos kis szöszike hazugsága miatt buktunk 20.000,- Ft-ot!!!!!!!!!! Amikor még először mentünk áruhitelt igényelni, ugye még nem volt gazdasági válság, így a bútor árának a vége 49.990,- Ft volt, ami mostanra 69.990,- Ft lett!!!!!!!!!!!!!!! Hát köszönjük drága szőke OTP-s ügyintéző ott a Bp. 7. ker. Király u. 49-es szám alatt!!!!!!!!!!!!

Matus László, 2008. november 14. - péntek 08:18

Mióta az OTP lassan húsz éve "benyalva az államnak" a 3 százalékos kamatozású lakáskölcsönt egyoldaluan felemelte 36 százalékra, tönkretéve vele nagyon sok családot, minket is majdnem /évekig zsíroskenyeret ettünk és a család is ránk keresett/ nekünk ez a bank nem létezik.

efi99, 2008. november 13. - csütörtök 17:47

A mai napig sem tudom, hogy az OTP vagy a közműszolgáltató hibája volt-e, de egyes cégek igen komolytalanul kezelik, ha kp-ről csop.beszedésire vagy viszont tér át az ember. Mondanom sem kell, hogy nem arról van szó, hogy nem vonják, hanem 1-2-3 hónapig sztereóban sikerül. (Kp befizet, meg pénz is vonódik)

Sicc2, 2008. november 13. - csütörtök 11:03

Sajnos ugyanilyen rosszak a tapasztalataim az OTP-ről. Évek óta tartó hagyatéki ügyünkben a közjegyzői határozat ellenére sem tudjuk az OTP-től a törvény szerint részünkre járó összeget (pár tízezer forint) felvenni. Technikai okokra hivatkoznak, közben a számlán az OTP irgalmatlan magas díjai miatt egyre kevesebb az összeg, gyakorlatilag felzabálja a betét értékét. Levontam a tanulságot a dologból, és saját lekötéseimet a futamidő letelte után már nem hosszabbítottam meg, hanem kivettem a pénzt a Bankból. Legalább is a felét. A másik fele még várat magára. December végén pedig megszűntetem még a folyószámla szerződésemet is. Aztán Csányi úr gazdagodjon másokon!

Kommentek

Mr. George Anderson, 2020. április 06.

Sürgősségi kölcsönt keres? A bankja vagy pénzügyi intézménye megtagadja a hitelt? Szükség...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Alkopro, 2020. április 03.

Ha szeretne nyugodt szívvel a volán mögé ülni, akkor célszerű lehet az alkoholszonda beszerz...

Kevesebb az ittas sofőr

Alkopro, 2020. április 03.

Ha szeretne nyugodt szívvel a volán mögé ülni, akkor célszerű lehet az alkoholszonda beszerz...

Futószalagon itélik el az ittas vezetőket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza