Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Biztonságosabb játékokat akar az EP

Munkatársunktól, 2008. november 07. - péntek 10:44
Címkék: jog, törvény, kiadvány, fogyasztóvédelem
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Nem tűrne el semmilyen kockázatot az Európai Parlament a játékok biztonságát illetően a képviselőtestület szakbizottságában csütörtökön egyhangúlag megszavazott jelentés szerint.


Az EP-ben jelenleg folyik a húsz éve született európai uniós játékbiztonsági irányelv felülvizsgálatának vitája, amelyet a tél végi ünnepek előtti fokozott játékkereslet miatt kiemelt érdeklődés övez. Herczog Edit a belső piaci bizottságban lebonyolított szavazás kapcsán kiadott közleményében emlékeztetett arra: az új jogszabály megalkotását az tette szükségessé, hogy az időközben bekövetkezett technikai fejlődés és az új termékek megjelenése új veszélyforrásokat eredményezett, amelyekre csak a korábbi szabályok felülvizsgálatával lehet megfelelő válasz adni. Az EP már eddig közel ötszáz módosítást szavazott meg az Európai Bizottság javaslatához képest, általában teljes egyhangúsággal. A végső szöveget még az EP plenáris ülésének és az uniós tagállamok miniszteri tanácsának is jóvá kell hagynia. A vita elsősorban arról folyt, hogy milyen feltételek mellett engedélyezhetők a játékokat is tartalmazó élelmiszer-féleségek.

Forrás: AFP

Tovább gyűjthetjük a Kinder-meglepetéseket

A belga jelentéstevő, Marianne Thyssen nyilatkozatában példaként állította a gyermekek körében közkedvelt Kinder tojást, amelyben a csokoládét és a játékot modellértékűen választják szét külön csomagolással. Úgy vélte, ennek kell a normának lennie valamennyi hasonló jellegű játék esetében. Herczog Edit is emlékeztetett arra, hogy Magyarországon évekkel ezelőtt még előfordult olyan nyalóka, ahol az édesség alatt valamilyen figura volt, mára azonban már leálltak az ilyen termékek előállításával. A magyar képviselő arra is rámutatott: "az irányelv felülvizsgálatának valódi oka az európai piacok védelmében keresendő a kínai piac térhódításával szemben, nem pedig abban, hogy a saját európai iparunk számára kívánunk felállítani újabb akadályokat". Az EU-ban forgalomba hozott játékok nyolcvan százaléka a tagországokon kívülről, jelentős részben Kínából származik. - A biztonsági szempontokat szem előtt tartva, de az ésszerűség határain belül kell döntéseket hozni - fogalmazott Herczog Edit, üdvözölve egyúttal, hogy "maradnak a müzlis és a chipes zacskókba, illetve a Kinder tojásba elhelyezett ajándékok".

Forrás: MTI
 

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Mr. Dékány Endre, 2020. február 24.

Szüksége van egy hitel fizeti ki hitelek és adósságok? Azt kell finanszírozni, hogy hozzanak l...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Mark Geza Istvan, 2020. február 22.

Nekem is a Plastic World Hungary Kft-vel van kellemetlen tapasztalatom. Panel lakás ablak és ajtó...

Ablakcsere buktatókkal

Mark Geza Istvan, 2020. február 22.

Nekem is a Plastic World Hungary Kft-vel van kellemetlen tapasztalatom. Panel lakás ablak és ajtó...

Ablakcsere buktatókkal

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza